عضو هیئتمدیره انجمن علمی راینولوژی هشدار داد
القای کاذب نیاز به اعمال جراحی زیبایی در فضای مجازی فاجعهای غیرقابل تصور
عضو هیئتمدیره انجمن علمی راینولوژی ایران گفت: گسترش عملهای جراحی زیبایی بدون لزوم و غیراستاندارد علمی، در فضای مجازی به سمت فاجعهای غیر قابل تصور پیش میرود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر مصباحی در هشتمین کنگره بینالمللی انجمن راینولوژی ایران اظهار داشت: انجام عملهای جراحی بدون لزوم و غیراستاندارد علمی، انجام عملهای جراحی در مراکز غیرمجاز، توقعات غیر منطقی بیماران، خواستههای عجیب و غریب مراجعان که آنان ر ا به چهرههایی غیر زیبا تبدیل میکند، فاجعهای غیر قابل تصور محسوب میشود. معضل بسیار مهم در این زمینه تبلیغات عمومی بدون هیچگونه نظارت است بگونهای که ما شاهدیم صفحات تبلیغاتی در فضای مجازی راهاندازی میشود که حاوی عکسها و فیلمهای دستکاری یا فتوشاپ شده است. کلیپهای غیرواقعی میبینیم که متاسفانه فریبنده است و مردم را مجذوب خود میکند. مردم باید دقت کنند تا گول این تصاویر را نخورند چرا که در صورت بروز هر گونه عارضه شاید دیگر نتوان کمکی برای رفع آن انجام داد.
کاهش سن تقاضا
برای عملهای جراحی زیبایی در کشور
وی با بیان اینکه چالش و نگرانی مهم دیگر، کاهش سن تقاضا برای عملهای جراحی زیبایی در کشور به زیر سنین مجاز و توصیه شده است، افزود: بر اساس اصول علمی انجام عملهای جراحی زیبایی بینی برای دختران و پسران زیر سنین ۱۷تا۱۸ سالگی توصیه نمیشود؛ اگر چه برخی همکاران برای متقاضیان کمتر از این سنین نیز جراحی زیبایی انجام میدهند که این اقدام غیرعلمی و غیراخلاقی است، چون در کوتاهمدت و دراز مدت قطعا مشکلاتی به وجود خواهد آورد.
رئیس هشتمین کنگره بینالمللی انجمن علمی راینولوژی ایران تاکید کرد: دانستن سن شناسنامهای از جهت وضعیت صفحات رشد و غضروفها، بسیار برای ما اهمیت دارد و در هیچ نقطه از دنیا نیز افراد برای انجام جراحیهای زیبایی بینی بر اساس ظاهر، قد، وزن و تمایل فردی انتخاب نمیشوند.
مصباحی بیان داشت: هموطنان اگر در انتخاب پزشک معالج خود دقت کنند و به افراد متعهد و متخصص کشور مراجعه شود، بیشک همکاران با اخلاق ما به هیچ عنوان زیر بار انجام جراحیهای غیرمنطقی زیبایی و خارج از زمان مناسب نمیروند.
نبود نظارت بر آرایشگاهها
و مراکز زیرزمینی ارائه خدمات زیبایی
وی ادامه داد: بیشک نهادهای نظارتی مانند معاونت درمان وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی و سازمان نظام پزشکی میتوانند با افراد و مراکز غیرمجاز برخورد کنند و حتی قانونگذار قادر به ابطال دائم پروانه مطب پزشک متخلف است ولی متاسفانه نظارت جدی بر آرایشگاهها یا مراکز زیرزمینی ارئه خدمات زیبایی وجود ندارد.