kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۹۳۶۸
تاریخ انتشار : ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۰
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای

«خودباختگی» با تابلوی فریبنده «ترک مخاصمه» تجویز خطرناک مدعیان اصلاحات به دولت

اگرچه با پیروزی ترامپ پیش‌بینی مدعیان اصلاحات درست از آب درنیامد؛ اما این طیف سیاسی دست از تکاپو برنداشته و با برافراشتن علم «ترک مخاصمه» نسخه «خودباختگی» را برای دولت پیچیدند. 
 
 
 
سرویس سیاسی ـ
 
یکی از مدعیان اصلاحات در پی پیروزی ترامپ، روز شنبه 
(19 آبان) در روزنامه سازندگی ذیل عنوان «زمان ترک مخاصمه» برای دولت و شخص رئیس‌جمهور تجویز نسخه کرده و علاوه‌ بر پیشنهاد توافق و مذاکره مدعی شده است که ترامپ فعلی با ترامپ گذشته متفاوت است!
در شماره روز شنبه این روزنامه که به قلم یکی از مدعیان اصلاحات نوشته شده، آمده است: «نباید تصور کنیم که همه منافع ما در منطقه با آمریکایی‌ها در تضاد است؛ لذا اکنون من دلیلی نمی‌بینم که کشور را در حالت مخاصمه با آمریکایی‌ها نگه داریم. در گذشته نیز فرصت‌های تاریخی‌ای وجود داشت که می‌توانستیم از آن استفاده کنیم اما نکردیم. دلیل آن هم عمدتاً به اختلافات داخلی خودمان برمی‌گشت». 
وی در ادامه تصریح داشت: «من فکر می‌کنم که همیشه برای این ترک مخاصمه فرصت بوده، هست و خواهد بود. لذا نگاه ما به آقای ترامپ نباید الزاماً یک نگاه صددرصد منفی باشد... الان نیز منطقه خاورمیانه در مرحله بسیار سختی قرار دارد و حتماً بدون موافقت ایران و بدون حضور ایران هیچ یک از مسائل منطقه قابل حل ‌و فصل نخواهد بود. این حضور پرقدرت ایران و تاثیرگذاری ایران، فرصتی را ایجاد می‌کند که حتی در دوره ریاست‌جمهوری آقای ترامپ نیز ما بتوانیم در گام اول به یک آتش‌بس و در گام دوم به صلح پایدار در خاورمیانه برسیم و ایران نیز به سمت ترک مخاصمه با آمریکا حرکت کند». 
گفتنی است، هرچند پیروزی ترامپ و شکست هریس در انتخابات آمریکا بر پیش‌بینی و معادلات طیف مدعی اصلاحات خط بطلان کشید؛ با این وجود سیاست و برنامه‌های مدعیان اصلاحات در مواجهه با آمریکا بر محور سابق یعنی توافق از هر طریقی و به هر قیمتی استوار است. به نظر می‌رسد پیشنهاد‌دهندگان «ترک مخاصمه» و توافق با ترامپ، یا اعتقادی به عبارت «آزموده را آزمودن خطاست» ندارند یا آن را نشنیده‌اند و یا در حال خیانت به نظام و کشور هستند.
علاوه ‌بر این مباحث، بدعهدی و پیمان‌شکنی آمریکا بالاخص ترامپ مسبوق به سابقه بوده و بر کسی پوشیده و پنهان نیست کما‌اینکه گفت‌وگوی او با نتانیاهو چند ساعت پس از پیروزی در انتخابات به نوعی خط و نشان برای محور مقاومت و ایران به حساب می‌آید، با توجه به این مطلب پیشنهاد توافق در فضای دور از عقلانیت طرح شده و مبتنی بر واقعیت در جریان نیست. 
در همین راستا، روزنامه زنجیره‌ای هم‌میهن نیز با در نظر گرفتن پیروزی ترامپ، در پاسخ به تیتر یک کیهان مبنی بر اینکه «آمریکا شیطان بزرگ است؛ فرقی نمی‌کند چه کسی رئیس‌جمهور باشد» ذیل عنوان «خیلی هم فرق می‌کند»، در گفت‌وگو با یکی از مدعیان اصلاحات نوشت: «در ایران یک باور غلطی ظرف پنج دهه گذشته وجود داشته و آن این است که فرقی نمی‌کند چه کسی رئیس‌جمهور آمریکا شود. این نظر همان قدر غلط است که مثلاً بگوییم فرقی نمی‌کند چه کسی در ایران رئیس‌جمهور باشد». 
  مدعیان اصلاحات و همکاری با آمریکا
گفتنی است، مدعیان اصلاحات در دولت روحانی با توجیه پیمان‌شکنی آمریکا و اروپا در برجام، ایران را مقصر وضعیت پیش‌آمده و درمانده در مدیریت بحران جلوه دادند و با این خطا، آمریکا را به تحریم بیشتر تشویق کردند.
آنها همچنین، با رها کردن بخش مسکن، حذف کارت سوخت، حراج کردن ذخایر طلا و ارز، به تعطیلی کشاندن صدها کارخانه، عدم اصلاح ساختار بودجه و دپوی کالاهای اساسی در گمرکات و بنادر به پای اقتصاد قفل زدند. این عملکرد افزایش تحریم را رقم زده و فلج شدن اقتصاد داخلی را درپی داشت. 
مدعیان اصلاحات در خواب و خیال توافق و مذاکره مجدد، فرصت‌سوزی را به کشور تحمیل کردند تا رکورد‌های تورم و رکود و ضریب جینی شکسته شد. 8 سال فرصت کارآفرینی و رونق هدررفت و هجدهمین اقتصاد بزرگ دنیا شش رتبه تنزل پیدا کرد. درپی این مدیریت اشتباه که بعید نیست عامدانه باشد، کشور از رشد و تعالی محروم شده و محکوم به ایستایی و عقبگرد شد. به ادعای برخی از تحلیلگران، شاید اگر تمام شبکه معارضان خارجی نظام هم تقلا می‌کرد، نمی‌توانست این‌گونه آسیب‌ بزند. 
به‌ هر ترتیب طیف مورد بحث با وجود این کارنامه سیاه و غیرقابل اغماض و با آگاهی از بدعهدی آمریکا که مسبوق به سابقه بوده و نمود عینی دارد؛ هنوز بر طبل توافق می‌کوبد و فارغ از اینکه چه کسی بر کرسی ریاست جمهوری آمریکا نشسته باشد، خواهان مذاکره در جهت انفعال و واگذاری مؤلفه‌های قدرت ملی به آمریکاست. این نکته نیز گفتنی است که مدعیان اصلاحات در حالی مدعی تفاوت بالا میان دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان آمریکا هستند که هم در دوره اوباما و هم دوره ترامپ با سوءمدیریت، به تحریم ضریب اثربخشی دادند و نیز با وادادگی و توجیه نقض عهد دشمن در برجام، آنها را به افزایش تحریم‌ها تشویق کردند. به این ترتیب، عملکرد مدعیان اصلاحات در هر دوره از ریاست جمهوری دموکرات‌ها یا جمهوری‌خواهان ضد منافع ملی و در جهت اجرای سیاست‌های آمریکا علیه ایران بوده است.