kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۹۲۸۹
تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۰
با برکناری وزیر دارایی، دولت آلمان فروپاشید

 نیویورک‌تایمز: دولت آلمان با عمیق‌ترین بحران خود بعد از جنگ جهانی دوم روبه‌رو است

 

سرویس خارجی-
صدراعظم آلمان وزیر دارایی این کشور را برکنار کرد و در نتیجه، دولت ائتلافی وی فروپاشید. نیویورک‌تایمز در این‌باره نوشت: «فروپاشی دولت ائتلافی آلمان برلین را با بحرانی بی‌سابقه و مشابه دوران پس از جنگ جهانی دوم رو‌به‌رو کرده است.»
کشتی بزرگ‌ترین اقتصاد اتحادیه اروپا پس از کناره‌گیری «آنگلا مرکل» گویا گرفتار تلاطم‌های زیادی است. یکی ازاین تلاطم‌ها، که می‌تواند تبعاتی نیز در پی داشته باشد، هفته پیش رخ داد. «اولاف شولتس»، صدراعظم آلمان، شامگاه چهارشنبه (16 آبان) و در اقدامی ناگهانی با اخراج «کریستیان لیندنر»، وزیر دارایی دولت ائتلاف سه‌حزبی حاکم آلمان، باعث فروپاشی دولت آلمان شد. شولتس و در پی او نشریه‌های اروپایی و آمریکایی علت اخراج لیندنر را «اختلافات مداوم» صدراعظم آلمان و وزیر دارایی این کشور درباره اصلاحات اقتصادی اعلام کرده‌اند.
در جریان نشست رهبران سه حزب در شامگاه چهارشنبه در دفتر صدراعظم، لیندنر به شولتس گفت که هیچ راهی برای ادامه ائتلاف نمی‌بیند و از او خواست که راه را برای انتخابات زودهنگام هموار کند. علت اخراج لیندنر هرچه که باشد، فروپاشی دولت آلمان قطعی است و به اذعان رسانه‌های آمریکایی، همزمان شدن این بحران با روی کار آمدن دولت دوم ترامپ، برای اروپا و آلمان، «مخاطره‌آمیز» خواهد بود. آن‌طور که ایسنا نوشته است، پس از اخراج لیندنر، شولتس به خبرنگاران گفت: «دوست داشتم شما را از این تصمیم دشوار در امان نگه دارم. به خصوص در زمان‌هایی همچون شرایط کنونی که عدم اطمینان و بی‌ثباتی درحال افزایش است.»
نگاه روزنامه آمریکایی به بحران آلمان
نیویورک‌تایمز با اشاره به نشست خبری شولتس نوشت: «صدراعظم آلمان وعده داد که تا پایان سال جاری (میلادی) به حکمرانی ادامه خواهد داد و در ماه ژانویه از پارلمان آلمان خواستار کسب رأی اعتماد خواهد شد. اما او در کسب این رأی احتمالاً شکست خواهد خورد. در صورت عدم رأی پارلمان آلمان به دولت شولتس، آلمان برای اولین بار از دوران جنگ جهانی دوم با انتخابات زود هنگام مواجه خواهد شد.»
این روزنامه آمریکایی نوشت: «فروپاشی دولت ائتلافی آلمان، برلین را با بحرانی بی‌سابقه و مشابه به دوران پس از جنگ جهانی دوم رو‌به‌رو کرده است... این بحران اتحادیه اروپا را بیش از گذشته در برابر پیروزی ترامپ و پیشروی فزاینده روسیه در اوکراین ناتوان خواهد کرد.» نشریه آمریکایی افزود: «فروپاشی دولت آلمان می‌تواند سرآغاز دوران سیاسی بی‌ثبات در آلمان باشد. همزمان با چشم‌انداز سیاسی درحال فروپاشی، احزاب عوام‌گرا و راسط افراطی درحال افزایش محبوبیت خود در آلمان هستند.» به باور این نشریه آمریکایی، لیندنر به‌دنبال اخراج شدن بود تا بدون اقدامی مستقیم از ائتلاف سه حزبی حاکم بر آلمان خارج شود.
طبق گزارش خبرگزاری«آسوشیتدپرس، «فردریش مرتس»، از حزب راست میانه دموکرات مسیحی در آلمان، ضمن ابراز خواست خود برای برگزاری انتخابات زودهنگام در این کشور گفت: «دولت ائتلافی دیگر از اکثریت کرسی‌ها در پارلمان برخوردار نیست. ما نمی‌توانیم چندین ماه دولتی حداقلی داشته باشیم و چندین ماه برای انتخابات، کارزار انتخاباتی برگزار کنیم، انتخابات باید فوراً برگزار شود.»
گفتنی است، آلمان بزرگ‌ترین اقتصاد اتحادیه اروپاست که بزرگ‌ترین کمک‌ها را به بودجه این اتحادیه می‌کند. اما حالا جدی‌ترین بحران در این روزهای آلمان، بحران اقتصادی است. شاخص‌های اقتصاد این کشور در حال کاهش است و انتظار می‌رود تا پایان سال ۲۰۲۴، اقتصاد آلمان ۰.۲ درصد کاهش پیدا کند. این دومین سال متوالی است که اقتصاد آلمان در رکود قرار دارد. آلمان، در حال حاضر، از ضعیف‌ترین اقتصاد در بین گروه هفت و کشورهای استفاده‌کننده از واحد پول یورو برخوردار است.