تعلل وزارت ورزش در برگزاری انتخابات
برخی نامزدها حاضر به کنارهگیری نیستند رؤسای 8 فدراسیون تا آخر سال معرفی میشوند؟!
با وجود تاکید وزیر ورزش بر برگزاری انتخابات هشت فدراسیون تا پایان سال، هنوز کمیسیون تطبیق برای کاندیداهای برخی فدراسیونها تشکیل نشده است.
سرویس ورزشی-
با برگزاری انتخابات ۲۷ آبان فدراسیون ورزشهای روستایی و عشایری، وزارت ورزش بعد از چندماه رکورد و ایستایی اولین گام بلند در تعیین تکلیف قانونی رؤسای فدراسیونها را برمیدارد. البته این وزارتخانه طی ماههای اخیر هم با تعیین بازه زمانی برای نامنویسی متقاضیان ریاست در برخی فدراسیونها، فعالیتهای انتخاباتی آنها را به جریان انداخته بود اما انتخابات پیش رو اولین انتخاباتی است که از زمان تصدی وزارت ورزش توسط دنیامالی با نظارت این وزارتخانه برگزار خواهد شد.
این در حالی است که با توجه در پیش بودن پایان دوره برخی رؤسا و به خصوص طبق نامنویسی صورت گرفته از کاندیداها، فدراسیونهای دیگری هم در نوبت برگزاری تشکیل مجمع انتخاباتی قرار دارند اما به نظر میرسد وزارت ورزش بدون توجه به فاکتور «سرعت» و حتی در نظر گرفتن انجام «بموقع» مراحل، روند کُندی را برای رسیدگی به وضعیت انتخاباتی این فدراسیونها در پیش گرفته است.
طی ماههای اخیر نامنویسی از متقاضیان ریاست در برخی فدراسیونها صورت گرفت اما پروسه انتخاباتی آنها در همین مرحله «متوقف» شد چرا که بعد از آن هیچ اقدام لازمِ دیگری برای پیگیری پروسه انتخاباتیشان برگزار نشد و همین موضوع شرایط کاندیداها برای ورود به مجمع را به حالت مسکوت نگه داشته است.
تشکیل کمیسیون تطبیق اولین اقدام لازم بعد از نامنویسی از کاندیداها است. در این مرحله تکلیف «صلاحیت مدیریتی» متقاضیان ریاست بر اساس شرایط مندرج در آئیننامه انتخاباتی مشخص میشود و طبق خروجی این کمیسیون، پرونده افراد برای تایید صلاحیت نهائی در اختیار مراجع ذیصلاح قرار میگیرد. در واقع گذر از کمیسیون تطبیق شرط لازم برای ادامه راه متقاضیان ریاست فدراسیونها تا رسیدن به مجمع انتخاباتی است اما بنا بر اعلام خبرگزاری مهر با وجود گذشت چند هفته، هنوز کمیسیون تطبیق برای کاندیداهای برخی فدراسیونها تشکیل نشده است. عدم برگزاری کمیسیون تطبیق میتواند یکی از نشانههای عدم تمایل وزارت ورزش و جوانان به تعیین تکلیف برخی فدراسیونهای ورزشی باشد.
بدنسازی و پرورش اندام (۱۱ تا ۲۶ شهریور)، نجات غریق و غواصی (۷ تا ۱۸ مهر)، اسکی (۸ تا ۲۱ مهر) و پزشکی ورزشی (۱۵ تا ۲۸ مهر) فدراسیونهایی هستند که طی دو ماه اخیر متقاضیان ریاست در آنها در بازه زمانی مشخص شده اقدام به نامنویسی کردند اما هنوز وزارت ورزش برای تشکیل کمیسیون تطبیق آنها اقدامی نداشته تا مشخص شود پرونده کدام یک از این مرحله گذر کرده و در اختیار مراجع ذیصلاح میشود.
حال آنکه رسیدگی به پرونده کاندیداها توسط مراجع ذیصلاح همیشه و در تمام دوران، پیچیدگیهای خود را داشته است و بدون استثنا بررسیها در این مرحله به قدری طولانی و زمانبَر بوده که بعضا منجر به لغو تشکیل مجمع انتخاباتی در زمان مقرر هم شده است. با این اوصاف وزارت ورزش و معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای و امور مشترک فدراسیونها که متصدی پیگیری و برگزاری انتخابات فدراسیونها هستند، بدون توجه به این موضوع (طولانی بودن پروسه بررسیها توسط مراجع ذیصلاح)، تا به امروز برای تشکیل کمیسیون تطبیق اقدامی نداشتهاند تا حداقل این مرحله که در حوزه اختیارات و وظایف خودشان است، زودتر و بموقع به سرانجام برسد.
همه اینها در حالی است که احمد دنیامالی وزیر ورزش تاکید داشته که تا پایان سال انتخابات هشت فدراسیون به سرانجام میرسد. شطرنج، بولینگ و بیلیارد، ورزشهای دانشگاهی، ورزشهای روستایی و عشایری، پزشکی ورزشی، بدنسازی و پرورش اندام، نجات غریق و غواصی و اسکی فدراسیونهایی بوده که وی از آنها نام برده است.
در این میان زمان برگزاری انتخابات ورزشهای روستایی و عشایری (۲۷ آبان) و بولینگ و بیلیارد (۳۰ آبان) مشخص شده است. کاندیداهای فدراسیون ورزشهای دانشگاهی تیرماه نامنویسی شدند اما هنوز خبری از تایید صلاحیت آنها و زمان انتخابات این فدراسیون نیست. در مورد بدنسازی و پرورش اندام، نجات غریق و غواصی، اسکی و پزشکی ورزشی هنوز کمیسیون تطبیق تشکیل نشده و برای شطرنج که اصلا نامنویسی از کاندیداها انجام نشده است.
کاندیداهایی که استعفا نمیدهند!
موضوع دیگری که این روزها مطرح است، بیتوجهی برخی مدیران وزارت ورزش و جوانان به دستورالعمل این وزارتخانه است. در حالی که وزارت ورزش و جوانان در نامهای به مدیران ستادی و استانی اعلام کرده مدیران در تمام سطوح (پایه، میانی و ارشد) پیش از حضور در انتخابات فدراسیونها باید از سمت خود استعفا دهند، اما برخی افراد با وجود کاندیدا شدن، به دستور وزارت ورزش عمل نکردهاند.
در مهرماه ۱۴۰۳ محمد شروین اسبقیان معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش در نامهای به مدیران کل ستادی، مدیران کل استانها و همچنین فدراسیونهای ورزشی اعلام کرد کلیه مدیران در تمام سطوح اعم از پایه، میانی و ارشد قبل از ثبتنام برای حضور در انتخابات فدراسیونها و همچنین ورود به انتخابات باید از پستهای خود استعفا دهند. اسبقیان در این نامه، استعفای مدیران قبل از ورود به انتخابات را الزامی اعلام کرد اما دیروز خبرگزاری ایسنا گزارش داد در حالی که انتخابات چند فدراسیون ورزشی در پیش رو قرار دارد، برخی از مدیران ورزشی که برای انتخابات فدراسیونها کاندیدا شدهاند، همچنان به صندلی مدیریتی خود چسبیدهاند و تصمیمی برای استعفا ندارند.
در حالی که انتخابات چند فدراسیون در پیش است، باید دید وزارت ورزش با مدیرانی که کاندیدا شدهاند اما از سمتهای خود استعفا ندادهاند چه برخوردی میکند؟!