kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۹۱۳۷
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۵

ماجرای انتصاب پرحاشیه وزیر علوم در دانشگاه هنر

 
 
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اخیرا با صدور حکمی، «سید بهشید حسینی» را به عنوان «سرپرست دانشگاه هنر ایران» منصوب کرد. «حسین سیمایی» در حکم سید بهشید حسینی سرپرست دانشگاه هنر ایران از وی خواسته با پیروی از آموزه‌های اسلامی، مبانی علمی، راهبرد دولت وفاق ملی و با جلب همکاری دانشگاهیان و صاحب نظران، وظایف محوله را به نحو شایسته انجام دهد.
سید بهشید حسینی استاد گروه معماری در دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه هنر ایران است که حسین سیمایی طی حکمی به تاریخ ۲۴ مهرماه وی را به عنوان سرپرست دانشگاه هنر ایران منصوب کرد.
محمد سراج، نماینده مردم تهران پیش از این درباره انتصاب حاشیه‌ساز وزیر علوم گفته بود: ما با همه وزرا در مجلس صحبت کردیم و گفتیم خط قرمز ما به‌کارگیری افرادی است که با نظام جمهوری اسلامی زاویه دارند.
سراج بیان کرد: در رابطه با انتصاب آقای حسینی به عنوان سرپرست دانشگاه هنر حتماً وزیر علوم را به مجلس می‌کشانیم ابتدا سؤال می‌کنیم و اگر نتیجه نداد ایشان را استیضاح می‌کنیم.
وی تاکید کرد: دولت آقای پزشکیان نباید خلاف قانون عمل کند و از خط‌قرمز عبور کند. خط ‌قرمز ما در انتصابات زاویه داشتن افراد با نظام است.
علیرضا عباسی، نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی نیز هفته قبل دراین خصوص گفته بود: متاسفانه یکی از مواردی که در جلسات رای اعتماد به وزیر علوم گفته شد و تنها شعار آن داده شد بحث کارآمدی در انتصاب روسای دانشگاه است.
وی افزود: اصلاً در انتصاب‌ها نگاه نمی‌شود که فرد مورد نظر در گذشته کارش را درست انجام داده یا نه و رضایتی از کار او وجود دارد یا نه، فقط اینجا بحث این است که این گزینه از ما هست یا نیست، مطرح است. حتی بدتر اینکه گویا یک چیز نانوشته وجود دارد که در تمام انتصابات فردی که منصوب می‌شود حتماً باید جزو فعالین فتنه باشد و گویا برای حضور در فتنه‌هایی که ما در نظام داشتیم امتیاز مثبت حساب می‌شود!
عباسی افزود: فردا با تعدادی نمایندگان با وزیر علوم جلسه داریم تا آقای سیمایی در رابطه با این موضوع پاسخ دهد و خواهیم پرسید که آیا این رویه ادامه پیدا خواهد کرد یا قطع خواهد شد، زیرا اگر ادامه پیدا کند به مشکل خواهیم خورد، وی گفت: قطعا تا اینجا هم برخی انتصابات آموزش عالی ما را با مشکل مواجه خواهد کرد. 
این نماینده مجلس گفت: ما از مجموعه وزارت علوم پیش از این هم خواستیم که در رابطه با این موضوع پاسخ بدهند. آموزش عالی ما شوخی بردار نیست و موتور محرکه کشور است و نباید باشگاه سیاسی شود.
پیش از این، یک روزنامه زنجیره ای در شهریور ۱۴۰۲ فهرست استادان اخراجی و محروم از تدریس در دولت‌های نهم، دهم، دوازدهم و سیزدهم را منتشر کرده بود. در میان این جنجال و اخباری که پس آن منتشر، نام تعدادی از اساتید از جمله بهشید حسینی به چشم می‌خورد.
مسئله دیگری که به حواشی پیرامون آقای حسینی منجر شده، اظهارات شخصی وی پیرامون موضوعات مختلف ملی است. امری که واکنش کاربران و فعالین دانشگاهی را به دنبال داشته است. با وجود تمامی فراز و فرودها اما انتظار می‌رود مسائل مطرح شده در فضایی منطقی و به دور از حواشی با تمرکز بر متن، بررسی شده و به نتیجه برسد.
بدون شک فضای دانشگاه در درجه اول باید علمی و محیطی مبتنی بر فرهنگ و هنر باشد. هرگونه تصمیمی برای دانشگاه در این چهارچوب باید محقق شود.