سخنگوی قوه قضائیه خبر داد
صدور حکم اعدام برای 3 نفر در پرونده شهید فخریزاده به جرم جاسوسی و انتقال ابزار ترور
سخنگوی قوه قضائیه گفت: در پرونده ترور شهید فخریزاده سه نفر از متهمان علاوه بر جاسوسی، در پوشش قاچاق مشروبات الکلی مبادرت به انتقال تاسیسات ترور به داخل کشور کرده بودند که به اعدام محکوم شدند.
به گزارش خبرگزاری میزان، اصغر جهانگیر در نشست خبری با خبرنگاران در پاسخ به این سؤال که با توجه به در پیش بودن سالگرد شهادت شهید فخری زاده، رسیدگی به پرونده عاملان این ترور در چه وضعیتی قرار دارد، اظهار داشت: با توجه به تحرکاتی که رژیم صهیونیستی در رابطه با شناسایی و ترور دانشمندان ایرانی از سالهای قبل در دستورکار قرار داده بود، دستگاه اطلاعاتی کشور نیز با زیر نظر قرار دادن تحرکات اطلاعاتی سرویسهای خارجی در استانهای مختلف رصد خوبی کرد.
جهانگیر افزود: چنانچه در استان آذربایجان غربی ۸ متهم شناسایی شدند که برای آنها پرونده تشکیل شد و پس از تحقیقات سه نفر از آنها به ارتکاب جاسوسی برای رژیم صهیونیستی با صدور قرار جلب دادرسی به دادگاه معرفی شدند و سه نفر از این افراد علاوهبر جاسوسی، در پوشش قاچاق مشروبات الکلی مبادرت به انتقال تاسیسات ترور شهید فخری زاده به داخل کشور کرده بودند. درباره سه نفر یاد شده فرآیندهای قضائی در مرحله دادسرایی و دادگاهی در دادگاه انقلاب ارومیه انجام شد و در مرحله بدوی این سه نفر به اعدام محکوم شدند و پرونده در مرحله فرجام خواهی است.
وی یادآور شد: درباره سایر متهمان شناسایی شده در پرونده ترور شهید فخریزاده نیز باید گفت، پروندهای در دادگستری تهران مفتوح است که نتایج آن متعاقبا اعلام خواهد شد.
آخرین وضعیت رسیدگی
به پرونده حادثه تروریستی تفتان
سخنگوی قوه قضائیه در رابطه با آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده حادثه تروریستی شهرستان تفتان، ضمن تسلیت به خانوادههای شهدای این جنایت که در ۵ آبان ماه منجر به شهادت ۱۰ نفر از نیروهای جان بر کف مرزبانی شد، گفت: در این رابطه اقدام زیادی انجام شده است؛ بلافاصله بعد از وقوع این جنایت دادستان به همراه عوامل انتظامی و امنیتی در محل حادثه حاضر و دستورات قانونی لازم صادر شد؛ تا این لحظه ۱۰ نفر از عوامل پشتیبان و مرتبطین این حادثه بازداشت شدند. در جریان درگیری و تعقیب و گریزی که بین تروریستها و عوامل انتظامی و نظامی صورت گرفت هشت نفر از تروریستها معدوم و چهار نفر از تروریستها دستگیر شدند. اقدامات پلیسی و امنیتی لازم برای دستگیری سایر متهمان و سایر مرتبطین توسط عوامل وزارت اطلاعات، فراجا و نیروی زمینی قدس سپاه در حال انجام است که جا دارد از مجاهدتهای شبانهروزی این عزیزان که عزت و سربلندی را برای ملت ایران به ارمغان میآورند تشکر کنم.
جهانگیر ادامه داد: طبق آخرین صحبتی که با رئیس کل دادگستری استان سیستان و بلوچستان داشتیم، کسانی که دستگیر شدند به جنایت خود در اقدامات تروریستی دیگری هم که قبل از این مرتکب شده بودند اعتراف کردند. وی در مورد ملیت این تروریستها گفت: در میان کشته شدگان اتباع غیر ایرانی نیز وجود داشته است که با بررسیها متعاقباً اعلام خواهد شد.
زمان دادگاه رسیدگی به پرونده چای دبش مشخص شد
سخنگوی دستگاه قضا درباره اینکه با توجه به صدور کیفرخواست چای دبش در ۲۴ مهرماه که توسط دادستان تهران اعلام شد، آیا زمان رسیدگی اعلام شده و به صورت علنی انجام خواهد شد یا خیر، بیان داشت: این پرونده در ۱۲ آبان به شعبه اول دادگاه انقلاب ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی ارجاع شد و بلافاصله وقت رسیدگی در کوتاهترین زمان تعیین شده و ۳ آذر به عنوان وقت رسیدگی تعیین شده است. علنی و یا غیرعلنی برگزار شدن دادگاه به تشخیص قاضی است که پس از تشکیل دادگاه در این رابطه اعلامنظر خواهد کرد.
«شارمهد» قبل از اجرای حکم اعدام فوت کرد
جهانگیر در مورد اقدامات دولت آلمان به بهانه محاکمه جمشید شارمهد در ایران گفت: باید بگوییم دستگاه قضائی جمهوری اسلامی ایران، مستقل است و به هیچ کشور خارجی حق ورود و دخالت در جریانهای قضائی کشورمان را نمیدهیم، لذا این حق قانونی ما است که به جرایم اتباع خودمان رسیدگی کنیم.
وی افزود: این فرد جانی(جمشید شارمهد) یک تروریست بود و دستگاه قضائی ایران با توجه به اقدامات تروریستی صورت گرفته او را به عنوان یک ایرانی محاکمه کرد.البته اگر فرد مورد اشاره ایرانی هم نبود و در ایران مرتکب جرایمی شده بود، طبق قوانین و مقررات این حق را داشتیم که به جرایم او رسیدگی کنیم که این اتفاق هم افتاد.
سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه پرونده این فرد مورد رسیدگی قضائی قرار گرفت و منجر به محکومیت وی شد، ادامه داد: جمشید شارمهد محکوم به اعدام بود، حکم او آماده اجرا بود اما قبل از اجرای حکم، فوت کرد.