kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۹۰۷۶
تاریخ انتشار : ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۰
عضو اتاق بازرگانی ایران و روسیه:

بازار گوشت در دست 20 دلال بزرگ است

به گفته عضو هیئت‌مدیره اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه، گوشتی که کیلویی هشت دلار وارد می‌شود تا دو و نیم برابر قیمت در فروشگاه‌های کشور به فروش می‌رود و۲۰ دلال مهم بازار گوشت را به هم می‌ریزند.
 
 
 
 
به گزارش خبرگزاری فارس؛ علی یکتا؛ عضو هیئت‌مدیره اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه تصریح کرد: گوشت کیلویی هشت دلار به سردخانه‌های تهران می‌رسد اما الان در فروشگاه‌های زنجیره‌ای تا 13 دلار و در قصابی‌ها بالای ۲۰ دلار [نیمایی]یعنی دو و نیم برابر قیمت به فروش می‌رسد. او افزود: پول گوشت وارداتی به سمتی هدایت شده که به سر سفره مردم نرسید در واردات گوشت رقیبی وجود ندارد و دست افرادی خاص است. ۲۰ دلال مهم بازار گوشت را به هم می‌ریزند تا گوشت ارزان وارداتی، گران به دست مردم برسد. 
تأثیر حذف قیمت گذاری در اقلام معیشتی
گفتنی است، ورود دلالی به بازار گوشت از زمان‌های گذشته و با تخصیص ارز دولتی و کوپن در دهه‌های 60 و 70 وجود داشته و تاکنون که ارز 28 هزار و 500 تومانی داده می‌شود ادامه یافته است اما با حذف قیمت گذاری دستوری گوشت، بار دیگر اثبات شد که بازارهای معیشتی به دخالت مؤثر و توام با حساسیت دولت نیاز مستمر دارد و دولت نباید بر اساس نظر کسانی که تفاوت بازار معیشتی با بازار مبلمان (که باید آزاد و غیردستوری باشد) را تشخیص نمی‌دهند؛ عمل کند.
دولت به واردات نهاده‌های دامی و همچنین گوشت وارداتی ارز ترجیحی می‌دهد اما در توزیع آن حضور مؤثر ندارد. البته، واردات بیشتر گوشت که طبق گفته قائم‌مقام وقت وزیر جهاد کشاورزی در سال گذشته ۴۰ هزار تن بیش از سال قبل (با تخصیص ۳۲۰ میلیون دلار ارز بیشتر) وارد شد که علاوه ‌بر خروج بیشتر ارز، ایجاد فساد و عدم کنترل بازار، به تولید داخل آسیب زد؛ بنابراین تا فاصله ۱۰۰ هزار تنی با خودکفایی گوشت جبران نشود و بازار تحت دخالت و نظارت دولت نباشد مشکل برطرف نخواهد شد.
ابراهیم مرادزاده؛ کارشناس کشاورزی با بیان این که مشکل اصلی اجرائی نشدن صحیح سیاست‌هاست، گفت: «عده‌ای با رانت سر این منافع بادآورده اختلاف ارز نشسته‌اند و چون به برخی متنفذین وصل هستند اجازه ورود دیگران به رقابت واردات را نمی‌دهند که ادامه این وضع تضعیف تولید داخل خواهد بود.»
گفتنی است، گوشت تنظیم بازاری کمیاب شده و بسیار محدود توزیع می‌شود و در شرایطی که قیمت گوشت گوسفندی داخلی در مغازه‌ها، به کیلویی 700 تا 900 هزار تومان، بسته به کیفیت آن رسیده، مردم خواهان دخالت مؤثر دولت در بازار هستند.