معاونپرستاری وزیر بهداشت:
فرسودگی شغلی تهدیدی جدی برای پرستاران است
معاونپرستاری وزارت بهداشت گفت: پرستاران به عنوان ستونهای نظام سلامت، با چالشهای مختلفی از جمله فرسودگی شغلی مواجه هستند.
به گزارش وبدا، عباس عبادی در مراسم تجدید میثاق با آرمانهای امام(ره) و رهبری (مدظلهالعالی)، ضمن تاکید بر نقش حیاتیپرستاران در نظام سلامت کشور، به اهمیت حفظ و ارتقای سلامت و رضایت شغلی این قشر ارزشمند اشاره کرد.
عبادی با بیان اینکه پرستاری تلفیقی از علم و عشق است، افزود: پرستاران، با بیش از ۳۰ درصد سهم در نظام سلامت، ستونهای اصلی این حوزه هستند. متاسفانه، گاه به دلیل کمکاریهای موجود، شاهد فرسودگی شغلی در میان این عزیزان هستیم. حفظ این سرمایه انسانی ارزشمند، نیازمند توجه ویژه مسئولین و فراهم آوردن شرایط مناسب کاری است.
وی با اشاره به گستردگی حوزه فعالیت پرستاران بیان داشت: پرستاران تنها در بیمارستانها فعالیت نمیکنند، بلکه در حوزههای بهداشت، توانبخشی و سایر بخشهای مرتبط نیز نقشآفرین هستند. تربیت بیش از ۱۵ هزار دانشجوی پرستاری در سال، نشان از اهمیت و جایگاه این حرفه در کشور دارد.
هم کمبود پرستار داریم؛ هم پرستار بیکار
رئیس سازمان نظامپرستاری گفت: در برخی از نقاط کشور پرستار کم داریم و در برخی از مناطق پرستاران بیکار هستند و از سوی دیگر موضوع بهیاری آدرس غلط برای جبران کمبود نیروی انسانی تخصصی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، احمد نجاتیان روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت آغاز هفتهپرستار اظهارداشت: مشکلات پرستاری پاشنه آشیل نظام سلامت است، از این رو حل مشکلات پرستاران ضروری است. سالانه ۱۲ هزار پرستار فارغالتحصیل میشوند، اما ۹ هزار نفر استخدام شدهاند؛ یکپرستار حدود ۵ میلیارد هزینه لازم دارد تا به یکپرستار با قابلیت تبدیل شود و باید از این سرمایه محافظت شود.
نجاتیان افزود: در برنامه هفتم پرستاران در سه حوزه به اجرای بهتر برنامهها کمک میکنند و ظرفیتهای پرستاری برای رسیدن به هدف کاهش پرداخت هزینههای درمان از جیب مردم کمک میکند. اعطای مجوز استخدام 10 هزار نیرو پیگیری شده، اما هنوز اجرائی نشده است، اضافه کاری هنوز با قانون جدید اجرا نشده و فقط بخشی از معوقات انجام شده است. در حوزه پرستاری باید پرستاران ویژه دیده شوند و باید به مسائل پرستاران ریشهای رسیدگی شود.
وی ادامه داد: در برخی از نقاط کشور پرستار کم داریم و در برخی از مناطق پرستاران بیکار هستند و از سوی دیگر موضوع بهیاری آدرس غلط برای جبران کمبود نیروی انسانی تخصصی است و ادامه آموزش بهیاری به این شکل آسیب به بدنه سلامت میزند.
رئیس سازمان نظامپرستاری با بیان اینکه غرب و شمال غرب کشور کمبود نیروی پرستاری دارد، گفت: در حوزه تخصصی با ورودپرستاران متخصص میتوانیم بخشی از کمبودهای نظام سلامت را تامین کنیم.