پایان رقابتهای اوزان غیر المپیکی 2024
نایبقهرمانی کشتی فرنگی ایران با یک طلا و یک نقره /محمدعلی گرایی بالاخره قهرمان جهان شد
تیم ملی کشتی فرنگی ایران در رقابتهای قهرمانی جهان در اوزان غیر المپیکی با کسب یک مدال طلا توسط محمدعلی گرایی و یک مدال نقره توسط پویا دادمرز به عنوان نایب قهرمانی دست یافت.
سرویس ورزشی-
رقابتهای کشتی فرنگی قهرمانی جهان در اوزان غیرالمپیکی روزهای ۷ و ۸ آبان ماه در شهر تیرانا کشور آلبانی برگزار شد و تیم ایران با کسب یک مدال طلا و یک مدال نقره و ۵۱ امتیاز نایب قهرمان شد. آذربایجان با ۸۵ امتیاز و ارمنستان با ۳۵ امتیاز به ترتیب در جایگاههای نخست و سوم قرار گرفتند.
در وزن ۵۵ کیلوگرم پویا دادمرز در دور نخست با نتیجه ۵ بر ۴ و ضربه فنی گئورگی توخادزه از گرجستان را از
پیش رو برداشت. وی در دور بعد با نتیجه ۱ بر ۱ مانوئل خاچاتریان از ارمنستان را شکست داد و راهی نیمه نهائی شد. دادمرز در این مرحله با نتیجه ۱ بر ۱ امین صفرشایف از روسیه را شکست داد و فینالیست شد. وی در دیدار نهائی با نتیجه ۱ بر ۱
مقابل الدانیز عزیزلی قهرمان جهان از آذربایجان شکست خورد و به مدال نقره رسید.
در وزن ۶۳ کیلوگرم ایمان محمدی پس از استراحت در دور اول، در دور دوم با نتیجه ۸ بر صفر داستان کادیروف از قرقیزستان را شکست داد و راهی مرحله یک چهارم نهائی شد. وی در این مرحله با نتیجه ۲ بر ۲ مقابل سادیک لالائف از روسیه شکست خورد و با توجه به شکست این کشتیگیر در مرحله بعد از دور رقابتها کنار رفت و هشتم شد.
در وزن ۷۲ کیلوگرم محمدرضا گرایی در دور اول با نتیجه ۱۱ بر ۳ مغلوب بنیامین پیک از آمریکا شد و با توجه به شکست این کشتیگیر در مرحله بعد از دور رقابتها کنار رفت و هفدهم شد.
در وزن ۸۲ کیلوگرم محمدعلی گرایی در دور نخست با نتیجه ۸ بر صفر روهیت داهیا از هند را شکست داد. وی در دور بعد با نتیجه ۷ بر ۲ از سد میهایل برادو از مولداوی گذشت و راهی مرحله یک چهارم نهائی شد. گرایی در این مرحله با نتیجه ۱۴ بر ۶ مقابل تایزو یوشیدا از ژاپن به پیروزی رسید و راهی نیمه نهائی شد. وی در این مرحله با نتیجه ۲ بر صفر گلا بولکوادزه از گرجستان را شکست داد و فینالیست شد. وی در این دیدار با نتیجه ۸ بر صفر اریک زیلواسی از مجارستان را از پیش رو برداشت و به مدال طلا دست یافت.
ردهبندی انفرادی و تیمی این مسابقات به شرح زیر است:
۵۵ کیلوگرم: ۱- الدانیز عزیزلی (آذربایجان) ۲- پویا دادمرز (ایران) ۳- دنیس میهای (رومانی) و امین سفرشایف (روسیه)
۶۳ کیلوگرم: ۱- نیهات ممدلی (آذربایجان) ۲- یرژت ژارلیکاسیان (قزاقستان) ۳- کارن اصلانیان (ارمنستان) و سادیک لالایف (روسیه)... ۸- ایمان محمدی (ایران)
۷۲ کیلوگرم: ۱- یولوی غنیزاده (آذربایجان) ۲- ابراهیم قانم (فرانسه) ۳- علی ارسلان (صربستان) و اوتار ابولادزه (گرجستان)... ۱۷- محمدرضا گرایی (ایران)
۸۲ کیلوگرم: ۱- محمدعلی گرایی (ایران) ۲- اریک زیلواسی (مجارستان) ۳- احمت ایلماز (ترکیه) و گلا بولکوادزه (گرجستان)
ردهبندی تیمی: ۱- آذربایجان ۸۵ امتیاز ۲- ایران ۵۵ امتیاز ۳- ارمنستان ۳۵ امتیاز ۴- گرجستان ۳۴ امتیاز ۵- قزاقستان ۲۸ امتیاز ۶- فرانسه ۲۰ امتیاز ۷- مجارستان ۲۰ امتیاز ۸- چین ۲۰ امتیاز ۹- ترکیه ۱۷ امتیاز ۱۰- رومانی ۱۵ امتیاز.
اولین طلای جهان گرایی
تنها طلایی ایران در این رقابتها، محمدعلی گرایی بود. دارنده ۳ مدال برنز جهان در دیدار نهائی برابر اریک زیلواسی از مجارستان به روی تشک رفت و در مدت زمان یک دقیقه و ۳۵ ثانیه با امتیاز عالی ۸ بر صفر به برتری رسید و برای نخستین بار پس از سالها حضور در تیم ملی به مدال طلای جهان رسید.
محمدعلی گرایی پس از کسب اولین مدال طلای خود در رقابتهای قهرمانی جهان که در سن ۳۰ سالگی بهدست آمد، گفت: خدا را شکر توانستم به بهترین شکل کارم را در مسابقات جهانی تمام کنم و به مدال طلا برسم. این مدال را به خانوادهام، هواداران و علیالخصوص همسر عزیزم که همیشه در کنار من بود و به من کمک کرد. امیدوارم این مدال را از من قبول کنند.
دارنده یک مدال طلا و ۳ برنز جهان، درباره برد یکطرفه در دیدار فینال مقابل حریف مجارستانی، خاطرنشان کرد: فکر میکردم مبارزه فینال سخت باشد اما خدا را شکر برنامهای که داشتم نتیجه داد و مبارزهام آسانتر از آن چیزی بود که فکر میکردم.
وی در پاسخ به این سؤال که برخی معتقدند او باید کشتی را کنار بگذارد، گفت: چه بگویم. در این مدت شرایط سختی را پشت سر گذاشتم و سختیهای زیادی کشیدم. جا دارد به خودم نیز تبریک بگویم که جا نزدم و تا آخرین لحظه ایستادم و صبوری کردم تا مدالم را گرفتم.