رکوردشکنی حضور آثار جهانی در جشنواره فیلم کوتاه تهران(اخبار ادبی و هنری)
دبیر چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران از حضور آثار باکیفیت از فیلمسازان خارجی و داخلی با موضوع فلسطین و فیلمهایی درباره عملیات وعده صادق، حاج قاسم، شهید فخریزاده، شهید جهانآرا و... در این جشنواره خبر داد.
چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران ۲۷ مهر تا ۲ آبان ۱۴۰۳ در پردیس سینمایی ملت برگزار خواهد شد. به همین مناسبت، مهدی آذرپندار مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران و دبیر این رویداد در نشستی رسانهای به اعلام برنامههای آن پرداخت. وی با بیان اینکه «جشنواره فیلم کوتاه تهران؛ پذیرای جهان خیالانگیز تو» به عنوان شعار این دوره از جشنواره انتخاب شد، گفت: با آسیبشناسی جریان سینمای کوتاه، حرکت به سینمای خیالانگیز را مهمترین هدف جشنواره چهل و یکم قرار دادهایم.
آذرپندار بیان کرد: بهعنوان اولین جشنواره سینمایی ایرانی برای اولینبار بخش هوش مصنوعی را به جشنواره اضافه کردیم که استقبال خوبی از آن شد. برای اولینبار در این رویداد میتوانید فیلمهای ساخته شده با هوش مصنوعی و ویآر را ببینید که عینکهای مخصوص خود را دارند. خوشحالیم که تعدادی از آنها فیلمهای ایرانی هستند. تعداد ۳۴۴ فیلم در این بخش از کشورهای مختلف دنیا دریافت کردیم اما فیلمهای ایرانی هم حضور دارند. از ۱۱ فیلم پذیرفته شده سه فیلم ایرانی است. در بخش ویآر هم از ۸ فیلم پذیرفته شده یک فیلم، ایرانی است.
وی از استقبال گسترده و رکوردشکنی بخش بینالملل جشنواره چهل و یکم تهران خبر داد و گفت: درباره این بخش هم باید بگویم که اتفاق ویژهای را به خود دید. از ۱۵۱ کشور دنیا بالغ بر ۱۳ هزار اثر به ما رسید. نمیخواهیم کمیتگرا باشیم اما جشنوارههای معتبر دنیا را جستوجو کنید و ببینید چه تعداد فیلم دریافت میکنند. ما در دوره گذشته ۷۲۰۰ فیلم داشتیم و رکورد شکستیم اما امسال دو برابر آن اثر دریافت کردیم. امسال تعداد فیلمهای بخش بینالملل را افزایش دادیم و در حدود ۱۰۰ فیلم در این بخش داریم که ۸ فیلم متعلق به ایران است.
آذرپندار درباره «شاخه زیتون» که بخش ویژه جشنواره فیلم کوتاه تهران برای حمایت از مردم مظلوم فلسطین گفت: ما بخش ویژه شاخه زیتون را در دوره چهل و یکم خواهیم داشت که سال گذشته هم این بخش را داشتیم چون طوفان الاقصی به جشنواره نزدیک بود. امسال برای اولینبار در بخش بینالملل فیلم پروگرم کردهایم. در سفرهایی که به جشنوارههای خارجی داشتیم یکسری از فیلمها پروگرم شد. مثلاً فیلم برتر کلرمون درباره فلسطین است و آن را به جشنواره آوردهایم. فیلمی که جایزه ویژه ساندنس را گرفته، در بخش «شاخه زیتون» وجود دارد. فیلمها را ببینید و متوجه شوید دنیا درباره فلسطین فیلم میسازند و کیفیت فیلمهای ما در این حوزه پایینتر از جاهای دیگر است.
وی در ادامه به ترکیب موضوعی فیلمهای جشنواره چهلویکم اشاره کرد و گفت: شش فیلم درباره قهرمانان ملی مثل شهید فخریزاده، شهید جهانآرا، شهید حاج قاسم سلیمانی و میرزا کوچکخان جنگلی داریم. درباره مفاخر فرهنگی هم آثاری درباره عباس کیارستمی و فروغ فرخزاد در جشنواره داریم. هفت فیلم دفاع مقدسی هم در جشنواره حضور خواهند داشت. فکر میکنم اتفاق ویژهای است که در میانه جنایات رژیم صهیونیستی فیلمهای مرتبط با این موضوع در جشنواره نمایش داده میشوند. به نظرم اینها فیلمهای خوبی هستند و توصیه میکنم تماشایشان کنید.
دبیر این رویداد درباره بودجه جشنواره نیز گفت: امسال سازمان سینمایی چیزی در حدود ۱۲ و ۱۳ میلیارد تومان برای جشنواره در نظر گرفته است البته حامیان مالی کوچک و بزرگی هم داریم. این را هم باید بگویم ما سال مالی سختی هم داشتیم، چون دولتها تغییر کردند و در چنین مواقعی شرایط مالی سختتر میشود.