در نشست «روایت آن سوی مرزها» مطرح شد(اخبار ادبی و هنری)
نسلکشی چیست و قربانیان بزرگترین نسلکشیهای اخیر
چه کسانی هستند؟
دفتر هنر و ادبیات بیداری نشست «روایت آن سوی مرزها» را به بهانه نشر کتاب «نسلکشی در قرن ۲۱» به قلم پرفسور حمید مولانا در عصر در سالن صفارزاده برگزار کرد. در این نشست «ابراهیم شمشیری» کارشناس علوم ارتباطات و «امیر بیپروا» کارشناس حقوق بینالملل حضور داشتند.
در ابتدا ابراهیم شمشیری با اشاره سالگرد عملیات طوفان الاقصی و شهادت سیدحسن نصرالله، گفت: باید به مردم فلسطین برای مقاومت عجیب و غریبی که در همه این مدت داشتند تبریک گفت، در ضمن میتوان این مقاومت را در عرصه ادبیات بسیار ادامه داد. از دیدگاه تاریخی، قربانیان بزرگترین و مهمترین نسلکشیهای ۱۰۰ سال گذشته، مسلمانان بودهاند و این نمیتواند اتفاقی باشد. درحالی که همچنان مسلمانان، عاملین جنایت و خشونتطلب معرفی میشوند.
وی درباره محوریت کتاب «نسلکشی در قرن ۲۱» گفت: با توجه به شناختی که از پروفسور مولانا داشتم، ایشان همواره دغدغه موضوع جهان اسلام به تعبیری دیگر امت اسلامی را داشتهاند.
این کارشناس ادامه داد: اوایل امسال که دکتر مولانا به ایران تشریف آورد با وی صحبت کردم که آیا میشود یک کار علمی درباره این اتفاقات انجام داد. ایشان جواب داد بحث نسلکشی به همین شکلی که در عنوان کتاب هم آمده از لحاظ حقوقی، سیاسی و بینالمللی بسیار قابل پرداخت و پیگیری است. ایشان تأکید کردند در ماجرای بوسنی و هرزگوین هم دقیقاً همین مسئله نسلکشی دنبال شده است.
وی در ادامه گفت: از دید تاریخی هم بخواهیم نگاه کنیم، قربانیان بزرگترین و مهمترین نسلکشیها در ۱۰۰ سال اخیر اتفاق افتاده آن مسلمانان بوده و این نمیتواند اتفاقی باشد و این موضوع در کتاب هم اشاره شده و جز در فلسطین و بوسنی در جاهای دیگر دنیا هم این قربانیان مسلمانان بودند ولی همواره عاملین جنایت و خشونتطلب معرفی میشوند.