kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۷۱۸۱
تاریخ انتشار : ۱۸ مهر ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۶

تاکید کاظمی قمی بر استفاده از ظرفیت‌ منطقه‌ای برای برون‌رفت افغانستان از مشکلات

نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور افغانستان درخصوص رویکرد کشورهای همسایه افغانستان نسبت به این کشور گفت: رویکرد‌ها مثبت است و کشورهای همسایه می‌توانند در یک همکاری در چارچوب یک نقشه راه کمک کنند.
 
 
 
حسن کاظمی قمی، سفیر ایران در کابل و نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور افغانستان درخصوص برگزاری فرمت مسکو درباره وضعیت و تحولات افغانستان گفت: ششمین اجلاس فرمت مسکو روز جمعه در پایتخت روسیه با حضور ده کشور و وزیر خارجه حکومت سرپرستی افغانستان برگزار شد. مسئله مهمی که وجود دارد این است؛ با وجود تحولاتی که در عرصه بین‌المللی به‌خصوص مسئله فلسطین و لبنان رخ داده، موضوع افغانستان همچنان به‌عنوان یک موضوع مهم در حوزه منطقه‌ای وجود دارد.
وی افزود: یکی از راهکارهای برون‌رفت از مشکلات و کمک به حکومت سرپرستی افغانستان و مردم این کشور، استفاده از ظرفیت‌های منطقه‌ای و کشورهای همسایه است، در حقیقت در اجلاس فرمت مسکو باز این کشورهای همسایه بودند که ضمن بررسی شرایط و تحولات برای اینکه چگونه این همکاری‌ها را توسعه دهند در قالب یک ابتکار منطقه‌ای دور هم جمع شدند؛ برای اینکه بشود در حوزه مقابله با تروریسم به افغانستان کمک کرد و این‌که چگونه می‌شود شرایط مقدماتی را برای آغاز بازسازی و سازندگی این کشور انجام داد تا جلوی سیل مهاجرت گرفته شود.
کاظمی قمی خاطرنشان کرد: یکی از موضوعاتی که در فرمت مسکو مطرح شد، توجه بر موضوع محیط زیست است، امروز مسئله محیط زیست به‌عنوان دغدغه‌ای در منطقه در این اجلاس مطرح شد.
نماینده ویژه رئیس‌جمهور درباره رویکرد کشورهای همسایه نسبت به افغانستان در پاسخ به تسنیم اظهار داشت: خوشبختانه رویکرد کشورهای منطقه‌ای، یک رویکرد مثبت و هماهنگ است و این‌که در یک همکاری منطقه‌ای ما به حکومت سرپرست افغانستان کمک کنیم و این حکومت را تشویق کنیم برای اینکه به‌گونه‌ای عمل کند تا حضور دیگران در خود این حکومت فراهم شود و این می‌تواند مقوم باشد و می‌تواند به چالش‌ها و بحران‌هایی که در این کشور که حاصل 20 سال اشغالگری و ویرانگری آمریکایی‌ها بوده است، رسیدگی کند.
وی ادامه داد: امروز چالش‌ها و بحران‌های سنگینی در این کشور وجود دارد و راهش این است که واقعاً یک دولتی که همگان در آن مشارکت داشته باشند شکل گیرد و مسئله دوم کشورهای همسایه هستند که می‌توانند در یک همکاری در چارچوب یک نقشه راه کمک کنند که خوشبختانه در فرمت مسکو این موضوعات مطرح شد.
کاظمی قمی تصریح کرد: فکر می‌کنم با این همکاری‌های منطقه‌ای، نوع تعاملی که با کابل صورت می‌گیرد، فعال شدن گروه تماس منطقه‌ای که با محوریت چین، روسیه، پاکستان و ایران است و درخواست برای حمایت جامعه جهانی بتوانیم شرایط رو به بهبود را پیش ببریم.
وی در آخر گفت: این یک واقعیت است با توجه به شرایطی که امروز تروریسم دارد و با حرکاتی که از مسکو تا چابهار ایران انجام داد، نشان می‌دهد که یک همکاری جمعی را می‌طلبد. به‌نظرم فرمت مسکو می‌تواند به بهبود شرایط کمک کند.