kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۶۹۷۴
تاریخ انتشار : ۱۵ مهر ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۴

برگزاری نمایشگاه کتاب‌هایی در جهت تبلیغ آمریکا و صهیونیسم توسط کاخ نیاوران!(اخبار ادبی و هنری)

 
 
در شرایط اوج ترور و جنایات رژیم صهیونیستی علیه کودکان فلسطینی و حمایت‌های دولت آمریکا از این جنایات، کتابخانه کاخ نیاوران به مناسبت روز جهانی کودک اقدام به برپایی نمایشگاه کتاب‌های «تن تن» نموده است! کتاب‌هایی به قلم «هرژه» که صراحتا رویکردی تبلیغاتی درجهت نژادپرستی، استعمار، صهیونیسم و فعالیت جاسوسی دولت آمریکا در کشورهای مختلف جهان دارند.
سعید مستغاثی، نویسنده و منتقد درباره مجموعه کتاب‌های «تن تن» و نویسنده‌اش «هرژه» گفت: نژادپرستی از عمده‌ترین درونمایه‌های مجموعه داستان‌های «تن تن» بوده و هست. این موضوع آن‌قدر در این مجموعه حاد بود که پس از انتشار دومین و سومین کتاب تن تن در دهه 1920‌، صدای برخی سازمان‌های حقوق بشری را هم درآورد و بعضی از ناشران کتاب‌های این کاراکتر ماجراجو‌، نویسنده آن با نام مستعار هرژه (که یهودی بود) را مجبور ساختند تا به اصطلاح کمی فتیله نژادپرستی‌اش را پایین بکشد! 
کارگردان مستند «راز آرماگدون» تأکید کرد: اما علاقه هرژه به استعمار و سلطه‌گری نیز از دیگر تم‌های مشترک مجموعه تن تن بود. از معروف‌ترین داستان‌های از این دست می‌توان به «تن تن در کنگو» اشاره کرد که مستقیما به سفارش دولت استعمارگر بلژیک نوشته شد که در آن زمان سرزمین کنگو را تحت اشغال خود داشت و با حمایت از دیکتاتورهایی همچون موسی چومبه‌، آزادیخواهانی مانند پاتریس لومومبا را به قتل می‌رساند. نگرش نژادپرستانه در داستان «‌تن تن در کنگو» آنچنان شدید بود که گفته شده حتی انگلیسی‌ها حاضر به چاپ آن نشدند!
مستغاثی تصریح کرد: اوج نژادپرستی و هواداری هرژه (که حتی پرده‌های انسان‌دوستی را نیز کنار گذاشته و به طور علنی به حمایت از صهیونیسم پرداخت) در داستان «‌تن تن در سرزمین طلای سیاه» نمود پیدا کرد که در آن داستان، تن تن همراه با اشغالگران صهیونیست به مقابله با فلسطینیان می‌پرداخت و آنها را با نازی‌های آلمان مرتبط می‌دانست. (اگرچه در بخشی از داستان توسط گروه تروریستی ایرگون ربوده می‌شود). بازهم شدت این دفاع هرژه از صهیونیست‌های اشغالگر آنچنان قوی بود که ناشر انگلیسی برای فروش کتاب‌، هرژه را توصیه کرد تا کمی آن را تعدیل نماید و نام فلسطین را حذف کند ولی همچنان فضای نژادپرستانه آن خصوصا بر علیه مسلمانان و کشورهای اسلامی باقی ماند. او این داستان را در سال 1950 یعنی دو سال پس از تحمیل رژیم صهیونیستی به سرزمین فلسطین منتشر نمود.