kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۶۶۶۴
تاریخ انتشار : ۱۱ مهر ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۷

۲۴ نخبه سرآمد ایرانی در جهان معرفی شدند

 
 
در جدیدترین رتبه ‌بندی دانشمندان ۲ درصد برتر جهان که توسط دانشگاه استنفورد منتشر شده است، نام ۲۴ استاد‌پرستاری ایرانی به چشم می‌‌خورد.
اسکوپوس بزرگ‌ترین بانک اطلاعاتی «چکیده» و «استناد» متون دارای داوری همتا، اعم از کتاب‌ها، ژورنال‌های علمی، و مقالات کنفرانسی جهان است. این بانک علاوه‌بر چکیده، منابع این متون را نیز نشان می‌دهد. بنابراین امکان محاسبه تعداد استنادات برای هر مقاله امکان‌پذیر است.
اسکوپوس بیش از ۲۲۸۰۰ عنوان دنباله‌دار، ۱۵۰۰۰۰ کتاب و ۵۰۰۰ ناشر را پوشش می‌دهد و از آنجایی که به صورت روزانه آپدیت می‌شود تا جدیدترین پژوهش‌ها و اطلاعات علمی در زمینه‌های مختلف از جمله تکنولوژی، پزشکی، علوم اجتماعی و هنر را در خود جای دهد، این عدد هر لحظه تغییر می‌کند.
این پایگاه، ۷۰میلیون سند از سال ۱۷۸۸ تاکنون را در بر می‌گیرد. سال انتشار مراجع این موارد که تعدادشان به ۱.۴میلیارد می‌رسد، به سال ۱۹۷۰ و پس از آن برمی‌گردد.
اسکوپوس اواخر سال ۲۰۰۴ توسط الزویر، ناشر هلندی راه‌اندازی شد و سریعاً به معتبرترین پایگاه اطلاعاتی تبدیل شد. پایگاه استنادی اسکوپوس برای هر نویسنده، یک پروفایل شخصی در نظر می‌گیرد و اطلاعات مهم را در آن به نمایش می‌گذارد. تاکنون ۱۶میلیون پروفایل در این پایگاه ایجاد شده که قریب به ۷۰۰۰۰ مورد از آنها، پروفایل‌های مؤسسات اصلی در سطح جهان می‌باشد.
 اسکوپوس یک پایگاه اطلاعاتی به‌روز است که از طریق آن می‌توانید ببینید در دنیای علم و پژوهش چه اتفاقاتی در حال رخ دادن است و با شفافیت بیشتری به تحقیق بپردازید. همچنین می‌توانید یک شبکه از همکاران خود در این پلتفرم ایجاد کرده و ارزش تحقیق خود را در آن بیان کنید.
در اسکوپوس می‌توانید ژورنال مناسب برای مطالعه یا سابمیت مقاله را آنالیز کرده و معین‌نمایید. این پایگاه داده به محققین کمک می‌کند تعداد سایتیشن یا استنادات (Citation) و همچنین شاخص اچ (h-index) مقالات خود را مدیریت کنند. برخی از قابلیت‌های کاربردی این بانک، احتیاجی به عضویت ندارد.
اسکوپوس به شما اجازه می‌دهد زمان، نحوه و فرد مقبول برای همکاری را تشخیص دهید. در این پلتفرم می‌توانید پژوهشگران برتر در زمینه‌های مختلف را بشناسید. اسکوپوس به شما امکان می‌دهد علاوه‌بر جست‌وجو و کشف جدیدترین موضوعات، آنها را آنالیز کرده و تاثیر آنها را پیگیری‌نمایید.
در جدیدترین رتبه ‌بندی دانشمندان ۲ درصد برتر جهان که توسط دانشگاه استنفورد منتشر شده است، نام ۲۴ استاد‌پرستاری ایرانی به چشم می‌‌خورد.
این فهرست، بر اساس داده‌های پایگاه اسکوپوس و با در نظر گرفتن ۲۲ حوزه علمی و ۱۷۴ زیرشاخه، محققین را براساس یک فرمول ترکیبی که شامل تعداد مقالات، ارجاعات و سایر معیارهای علمی است، رتبه‌‌بندی می‌کند.
ارجاعات به مقالات در ژورنال‌ها به عنوان ارزشی برای آن ژورنال به حساب می‌آیند و شاخص SJR مقیاسی برای محاسبه آن است.
(SCImago Journal Rank (SJR مقیاسی برای ژورنال‌های علمی است که تعداد ارجاعات ژورنال و اهمیت نشریاتی که ارجاعات در آنها صورت می‌گیرد را محاسبه می‌کند. SJR یک ژورنال یک عدد است که میانگین ارجاعات انجام شده در مدت یک سال به تعداد مقالات منتشر شده در سه سال گذشته در همان ژورنال را نشان می‌دهد. SJR بالاتر به معنای ارزش بالاتر ژورنال است. شاخص SJR (سایمگو) میزان تاثیر علمی مقاله‌های علمی نشریات را براساس تعداد ارجاع‌دهی و اهمیت مراجع مورد ارزیابی قرار می‌دهد. این عبارت مخفف
(SCImago Journal Rank (SJR به معنای رتبه نشریه سایمگو است و برای محاسبه ضریب تاثیر یک مقاله علمی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
به بیان ساده‌تر در این‌جا فقط این مهم نیست که چندبار به مجله ارجاع داده شده است. بلکه این نکته نیز اهمیت دارد که چه مجلاتی و با چه اعتبار علمی به مجله موردنظر رفرنس داده‌اند. بنابراین هم شاخص سخت‌گیرانه‌تری است و هم اعتبار بالاتری دارد.
حضور پررنگ اساتید ایرانی در این فهرست معتبر، نشان از سطح بالای تحقیقات و پژوهش‌های انجام شده در حوزه‌پرستاری ایران دارد و به ارتقای جایگاه بین‌المللی این رشته کمک شایانی می‌‌کند.
موفقیت این اساتید می‌تواند الهام‌بخش نسل جوان پژوهشگران و دانشجویان‌پرستاری باشد تا با تلاش و پشتکار به دستاوردهای بزرگ‌تری دست یابند. این دستاورد، نشان از پیشرفت علمی کشور در حوزه سلامت و پزشکی دارد و می‌تواند به ارتقای سطح بهداشت و درمان در کشور کمک کند.
اسامی اساتید ایرانی حاضر در این فهرست، شامل: دکتر‌هادی حسنخانی و دکتر منصور غفوری فرد از دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکترامیر واحدیان عظیمی و دکتر عباس عبادی از دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله، دکتر رضا قانعی قشلاق از دانشگاه علوم پزشکی کردستان، دکتر حمید آسایش از دانشگاه علوم پزشکی قم، دکتر علیرضا خاتونی، دکتر علیرضا عبدی و دکتر امیر جلالی از دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، دکتر سیدحمید شریف نیا از دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دکتر علی حسن پور دهکردی از دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، دکتر حمید رضا خانکه از دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، دکتر محسن ادیب باقری از دانشگاه علوم پزشکی کاشان، دکتر فریبا برهانی و دکتر وحید زمانزاده از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر مه لقا دهقان و دکتر جمیله فرخ زادیان از دانشگاه علوم پزشکی کرمان، دکتر ناهید دهقان نیری، دکتر علیرضا نیکبخت نصرآبادی و امیر حسین گودرزیان از دانشگاه علوم پزشکی تهران، مرتضی شمسی زاده از دانشگاه علوم پزشکی همدان، دکتر عباس بلوچی از دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر، دکتر عیسی محمدی از دانشگاه تربیت مدرس و آقای میلاد برجی از دانشگاه علوم پزشکی ایلام است.
حضور پرشمار اساتید ایرانی در فهرست دانشمندان ۲ درصد برتر جهان، نشان از پتانسیل بالای علمی کشور در حوزه‌پرستاری دارد. این دستاورد، نتیجه تلاش‌های مستمر و شبانه‌روزی این اساتید و حمایت‌های صورت گرفته از پژوهش و نوآوری در حوزه سلامت است.