هشدار وزیر بهداشت درباره بیتوجهی به جوانی جمعیت:
جمعیت کشور طی ۴۰ سال آینده به ۴۲ میلیون نفر با اکثریت سالمند میرسد
وزیر بهداشت گفت: اگر به جوانی جمعیت توجه نشود، جمعیت کشور طی ۴۰ سال آینده به ۴۲میلیون نفر میرسد که اغلب آن سالمند هستند.
به گزارش ایسنا، محمدرضا ظفرقندی دیروز در آیین معارفه معاون بهداشت وزارت بهداشت، اظهار داشت: حوزه بهداشت کشور سبب سربلندی جمهوری اسلامی در دنیا شده است. شبکه بهداشتی که در تمام شهرها و روستاهای کشور ایجاد شده، حاصل زحمات تلاش افرادی است که طی سالهای گذشته در حوزه بهداشت فعالیت کردهاند.
ظفرقندی با بیان اینکه شاخصهای متعددی در زمینه بهداشت تعریف شده، افزود: شاخصهایی مانند کاهش مرگومیر مادران و نوزادان، کاهش مرگومیر مادران در حین زایمان و گسترش شبکه بهداشتی جزو شاخصهایی هستند که سبب موفقیت شبکه بهداشتی میشوند.
وی با بیان اینکه ماموریتهایی علاوهبر ماموریتهای همیشگی به وزارت بهداشت محولشده، توضیح داد: یکی از ماموریتهایی که به وزارت بهداشت محولشده، موضوع جوانی جمعیت است. قانون «جوانی جمعیت و حمایت از خانواده»، ۷۳ ماده دارد که از این تعداد، ۳۰ ماده به وزارت بهداشت مربوط نمیشود. تمام دستگاهها میبایست به موضوع جوانی جمعیت ورود کنند.
وزیر بهداشت درباره اهمیت توجه به موضوع جوانی جمعیت گفت: اگرچه از زمان ورود به موضوع جوانی جمعیت گذشته و دیر شده است و اگر به جوانی جمعیت توجه نشود، جمعیت کشور طی ۴۰ سال آینده به ۴۲ میلیون نفر میرسد که اغلب آن سالمند هستند.
ظفرقندی با بیان اینکه ریاست شورای سالمندی کشور برعهده رئیسجمهور است، افزود: ریاستجمهوری میبایست با تعمیم قوانین به اجرای بهتر قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده کمک کند. مجلس و سازمان برنامهوبودجه با تامین بودجه به موضوع جوانی جمعیت کمک کنند.
وی درباره ماموریت ویژه محوله دوم وزارت بهداشت بیان داشت: برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع از دیگر ماموریتهایی است که به وزارت بهداشت محول شده است. برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع از مسئولیتهای ملی وزارت بهداشت است که در قالب چهار برنامه پنجساله مشخص و اجرا شده است. اگرچه برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع اجرا شده اما نتایج مطلوبی حاصل نشده است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع در برنامه هفتم توسعه آمده است، گفت: متاسفانه بودجهای در سال جاری برای برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع در نظر گرفته نشده است اما میبایست بودجهای برای برنامه نظام ارجاع و پزشکی در سال آینده در نظر گرفت. کسب رضایت پزشکانی که در برنامه نظام سلامت خانواده حضور دارند از اهمیت فراوانی برخوردار است و برای کسب رضایت آنها به بودجه نیاز داریم.
ظفرقندی با بیان اینکه شبکه بهداشتی کشور باید تقویت و نوسازی شود، افزود: میبایست شبکه بهداشتی کشور را از ابتدا تا انتها بازسازی کنیم. با توجه به اینکه موضوع پزشکی خانواده و نظام ارجاع یک بحث ملی است، رئیسجمهور و مجلس باید در این زمینه برنامهریزی کنند.