kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۶۵۹۵
تاریخ انتشار : ۱۰ مهر ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۹
 در اعتراض به وضعیت بد معیشتی 

ده‌ها هزار نفراز کارگران بنادر آمریکا دست از کار کشیدند

 
 
 
در پی اعتصاب ده‌ها هزار کارگر اسکله و بسته ‌شدن بنادر مهم آمریکا که نقش ویژه‌ای در واردات کالا ایفا می‌کنند، کارشناسان نسبت به پیامدهای سراسری و فراگیر این وضعیت هشدار دادند. 
در حالی که تنها 34 روز تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا زمان باقی مانده است اعتصاب ده‌ها هزار کارگر اسکله و بسته شدن بنادر مهم این کشور اقتصاد آمریکا را به گفته کارشناسان و ناظران اقتصادی تهدید می‌کند. روزنامه واشنگتن پست در گزارشی درباره اعتصاب کارگران بنادر آمریکا نوشته است: این اعتصاب به سرعت سبب بروز اختلال در بنادری می‌شود که بیش از نیمی از تجارت کانتینرهای باری آمریکا را انجام می‌دهند. به گفته کارشناسان پیامدهای این اعتصاب سراسر کشور را فرا خواهد گرفت و روزانه صدها میلیون دلار خسارت به بار خواهد آورد. گفته می‌شود اعتصاب کارگران بنادر آمریکا به دلیل شکست مذاکرات بین شرکت‌ها و اتحادیه کارگران است. اتحادیه کارگران بنادر روز دوشنبه اعلام کرد: «شرکت‌های حمل‌ونقل اقیانوسی می‌خواهند در سودهای میلیارد دلاری سال ۲۰۲۴ سهیم باشند، اما آنها در مقابل به کارگران دستمزدهای غیرقابل قبول پیشنهاد می‌دهند. ما آن را رد می‌کنیم.» همزمان کاخ سفید روز دوشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که مقامات دولتی با هر دو طرف دیدار کرده‌اند و برای جلوگیری از اعتصاب، به صورت ۲۴ ساعت فعال بوده‌اند.
به گزارش ایرنا به نقل از واشنگتن پست، این نخستین اعتصاب کارگران بنادر از سال ۱۹۷۷ بدین سو است، به ویژه که این اعتصاب همزمان با تشدید تنش‌ها در سایر صنایع از جمله خودرو و حتی در‌ هالیوود و شرکت هواپیماسازی بوئینگ رخ می‌دهد. اما طبق تاکید این روزنامه، برخلاف سایر اعتصاب‌ها، اعتصاب کارگران ساحلی به صورت مستقیم بر طیف گسترده‌ای از مردم آمریکا اثرگذار خواهد بود؛ چراکه واردات همه چیز از خودرو گرفته تا مواد غذایی را مختل می‌سازد. تحلیلگران نیز پیش‌بینی کرده‌اند که این اعتصاب هزینه‌های سنگینی برجای خواهد گذاشت.
«بروس چان» تحلیلگر امور حمل‌ونقل در شرکت سرمایه‌گذاری استیفل در همین زمینه گفت: پیامدهای اعتصاب جاری واقعا به زمان بستگی دارد. اگر ما شاهد اعتصابی باشیم که کمتر از یک هفته طول بکشد، فکر می‌کنم تقریبا قابل هضم باشد. اما گفته می‌شود بسته شدن بنادر بزرگی همچون نیویورک، بالتیمور، نورفک، ساوانا و هیوستون، بروز اختلال‌های بزرگ را غیرقابل اجتناب خواهد کرد. براساس برآوردهای انجام گرفته، این اعتصاب در هفته ۳.۷۸ میلیارد دلار ضرر اقتصادی به بار خواهد آورد.
«ارین مک لافلین» اقتصاددان ارشد سازمان «کنفراس بورد» نیز در این زمینه گفت: هرچه بیشتر طول بکشد هزینه‌ها بالاتر می‌رود و این زمانی است که برای مصرف‌کننده بسیار قابل توجه است. بخش‌های خاصی وجود دارد که ممکن است آسیب‌پذیر باشند. از جمله کالاهای فاسدشدنی مانند غذا؛ به عنوان مثال، بنادر ۷۵ درصد از کل واردات موز را انجام می‌دهند. از دیگر صنایع متاثر از این اعتصابات صنعت خودرو نام برده شده که به گفته کارشناسان به تحویل بموقع قطعات برای تولید وابسته است. این در حالی است که چهار بندر از پنج بندر بزرگ کشور برای دریافت خودروهای وارداتی تعطیل شده‌اند. از سوی دیگر، گروه‌های تجاری و جمهوری‌خواهان کنگره از جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا خواسته‌اند با مداخله مستقیم در این وضعیت از اختیارات اضطراری برای بازگرداندن کارگران ساحلی به سر کار استفاده کند. اما کاخ سفید اعلام کرده است که بایدن هیچ تمایلی برای پایان دادن به اعتصاب با استفاده از اختیاراتش ندارد.
مخالفت رهبران مسلمانان با کاندیداتوری هریس و ترامپ
خبر دیگر از آمریکا این که ‌ده‌ها تن از رهبران ارشد و چهره‌های سرشناس جامعه مسلمانان آمریکا با ارسال نامه‌ای از رای‌دهندگان مسلمان آمریکایی خواستند در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر(آبان) به هیچ‌یک از دو کاندیدای اصلی انتخابات به دلیل حمایت‌های آنها از رژیم صهیونیستی رای ندهند. به گزارش ایسنا، این نامه که از سوی ده‌ها نفر از رهبران و علمای مذهبی جامعه مسلمانان آمریکا امضا شده بعد از آن مطرح می‌شود که طبق نظرسنجی‌ها رای‌دهندگان مسلمان آمریکایی بیش از پیش از نامزد حزب دموکرات به دلیل حمایت‌هایی که دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا و معاونش «کاملا هریس» از رژیم صهیونیستی در جریان نزدیک به یک سال جنگ این رژیم علیه نوار غزه به عمل آورده‌اند رویگردان شده‌اند؛ رویدادی که نشان‌دهنده گسترش هر چه بیشتر ابعاد اعتراضات و محکومیت‌ها علیه جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت‌های واشنگتن از این جنایات در جامعه آمریکا است.
در نامه‌ درخواستی که از سوی رهبران مسلمانان آمریکا امضا شده نوشته شده است: «شاید ما خبر از اتفاقات آینده نداشته باشیم اما این را می‌دانیم که اجازه نخواهیم داد با رای دادن و حمایت کردن به نفع دولتی که در ریخته شدن خون این تعداد از برادران و خواهران ما نقش داشته، دستانمان را لکه‌دار کنیم.» نگارندگان این نامه از مسلمانان آمریکا درخواست کردند به جای رای دادن به نامزدهای ۲ حزب دموکرات یا جمهوریخواه که به یک میزان حامی رژیم صهیونیستی هستند، به کاندیداهای احزاب ثالث از جمله «جیل استاین»، نامزد ریاست جمهوری حزب سبز آمریکا که در هفته‌های اخیر بیش از پیش به دلیل محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی بین جامعه مسلمانان محبوبیت پیدا کرده، رای بدهند.
در متن این نامه خطاب به رای‌دهندگان مسلمان آمریکایی تصریح شد: «ما می‌خواهیم کاملا واضح از شما بخواهیم که در خانه نمانید و انتخابات را تحریم نکنید. امسال با رای دادن به نامزد ریاست جمهوری یک حزب ثالث موضع خود را بیان کنید. چیزی که همین قدر مهم است این است که از تمام انتخاب‌های برگه‌های رای برای رای دادن به کاندیداها و سیاست‌هایی که حامی حقیقت و عدالت هستند استفاده کرده تا تضمین کنید صدای شما در تمامی سطوح شنیده می‌شود.» به نوشته وبگاه «میدل ایست آی»، این نامه در شراکت با کارزاری تحت عنوان «هریس را رها کنید» منتشر شد. بیش از ۳۶ تن از رهبران، امامان جماعت و چهره‌ها و روحانیون مسلمان ارشد سراسر آمریکا این نامه را امضا کرده‌اند. قبل از این هم یک سازمان فراگیر نمایندگی‌کننده از چندین گروه متعلق به مسلمانان آمریکا نیز به شکلی مشابه از اعضای این سازمان درخواست کرده بود در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا به سراغ نامزدهای احزاب ثالث شامل جیل استاین، دکتر کورنل وست، نامزد حزب سوسیالیسم، کلودیا دلا کروز، نامزد حزب «لیبریشن» یا چیس اولیور، نامزد حزب «لیبرتارین» بروند. رهبران مسلمانان آمریکا در نامه خود تصریح کردند کسانی که به رای‌دهندگان رویگردان از هریس هشدار می‌دهند که دارند راه را برای ترامپ هموار می‌کنند، در حال رعب‌افکنی هستند. در این نامه تصریح شد:‌ «رای ندادن به هریس هرگز به معنی تایید دستورکار نژادپرستانه و خبیثانه ترامپ نیست؛ دستور کاری که شامل پیشبرد منافع آپارتایدی و نسل‌کشی به اجرا در‌آمده از سوی یک طرف خارجی است اما به دروغ ادعا می‌کند که آمریکا را در اولویت قرار داده است. این مطالبه به معنی اولویت بخشیدن به انسانیت و باور دینی ما و  موضع گرفتن به نفع عدالت و رد هر کسی که از این شرارت حمایت و آن را تایید کرده و وعده تداوم آن را داده، محسوب می‌شود.»