کد خبر: ۲۹۵۲۴۵
تاریخ انتشار : ۱۹ شهريور ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۱

تورم، بزرگ‌ترین دغدغه کلانشهرهای آمریکا از نگاه واشنگتن‌پست

 
 
سرویس خارجی-
روزنامه آمریکایی بزرگ‌ترین دغدغه مردم آمریکا در کلانشهرهای این کشور را «تورم» و «بحران اقتصادی» دانسته و نوشته است «برنامه‌های دو کاندیدای اصلی انتخابات هم قادر به حل این بحران نخواهند بود.»
گزارش‌ها و نظرسنجی‌های رسانه‌های آمریکایی نشان می‌دهد «اقتصاد» اصلی‌ترین دغدغه مردم این کشور در انتخابات آتی ریاست‌جمهوری است. این انتخابات قرار است آبان‌ماه برگزار شود. تورم در آمریکا طی چند سال گذشته سیری تصاعدی داشته و دولت‌های این کشور چه دموکرات و چه جمهوری‌خواه قادر به حل‌وفصل این موضوع نبوده‌اند. «واشنگتن‌پست» هم در گزارشی با اعلام این که «تورم یکی از دغدغه‌های اصلی مردم در انتخابات آتی ریاست‌جمهوری است» تاکید کرده است وضعیت اقتصاد در کلانشهرهای آمریکا به حدی بحرانی است که برنامه‌های پیشنهادی «دونالد ترامپ» و «کامِلا هریس» قادر به کاهش آن نبوده و چه بسا نتیجه معکوس داشته باشند.
در بخشی از این گزارش می‌خوانیم: «تورم، در چهار سال گذشته به دلیل همه‌گیری و درگیری‌های خارجی و از کار افتادن زنجیره تامین، در سراسر آمریکا به بالاترین حد رسیده است. به طور کلی، قیمت‌ها بین ژانویه ۲۰۲۱ (۱۳۹۹) و ژوئن ۲۰۲۴ (۱۴۰۳)، حدود ۲۰درصد افزایش یافت، اما تورم به طور ویژه در چندین ایالت نوسانی مشهود بود.»
ایرنا هم به نقل از این روزنامه نوشته است: «در آمریکا قیمت‌های بیشتر اقلام از سال ۲۰۲۰ افزایش یافته است، اما هزینه‌های مسکن- که محرک اصلی تورم در سراسر کشور است-در مناطق قرمز (حامی جمهوری‌خواهان) و سرنوشت‌ساز کلانشهرها در امتداد کمربند خورشیدی (ایالت‌های جنوبی آمریکا که از شرق تا غرب آن قرار دارند) بسیار سریع‌تر افزایش یافت. در بسیاری از این کلانشهرها هزینه سرپناه بسیار بالاتر است چرا که جمعیت آنها سریع‌تر از مسکن موجود رشد کرده است. شهرهای دیگر در امتداد کمربند خورشید، از جمله شارلوت، اورلاندو، تمپا و آستین، شاهد افزایش قیمت مسکن بوده است.»
در بخش دیگری از این گزارش آمد: «تعداد آمریکایی‌هایی که از تورم به عنوان اصلی‌ترین نگرانی مالی خود نام می‌برند در سال ۲۰۲۴ بیشتر از آنهایی است که در سال ۲۰۲۲ (۱۴۰۰)- که تورم به اوج خود رسید- تورم را جدی‌ترین دغدغه‌های خود می‌دانستند. این تصور در خطوط حزبی نیز مشاهده می‌شود: جمهوری‌خواهان در سال ۲۰۲۴ بیش از دو برابر بیشتر از دموکرات‌ها از تورم به عنوان نگرانی اصلی نام می‌برند و از سال ۲۰۲۱ به این‌سو، تورم را به عنوان نگرانی اصلی خود، معرفی می‌کنند.»
«واشنگتن‌پست» سپس به تشریح موضع انتخاباتی نامزدهای انتخاباتی درباره مهار تورم پرداخته و ضمن تاکید بر ناکارآمدی مواضع مطرح‌شده هر دو این‌طور می‌نویسد: «کمپین ترامپ ادعا می‌کند که سرکوب مهاجرت و افزایش تعرفه‌ها باعث کاهش قیمت‌ها و افزایش مسکن می‌شود. در حالی که کارشناسان می‌گویند که این سیاست‌ها احتمالاً اثر معکوس خواهند داشت، یعنی بازار کار را کاهش داده و هزینه‌های تعرفه را به دوش مصرف‌کنندگان واگذار می‌کند. کامِلا هریس، نامزد دموکرات‌ها نیز، فهرستی از پیشنهادات اقتصادی را برای رسیدگی به هزینه‌های بالای زندگی در آمریکا منتشر کرده است، از جمله ۲۵هزار دلار برای خانه اولی‌ها، اعتبار مالیاتی جدید برای کودکان و ممنوعیت افزایش قیمت. اما این حرکت‌ها نیز می‌تواند هزینه‌ها را افزایش دهد و درست زمانی که تورم به پایین‌ترین سطح خود در سه سال اخیر رسیده و نرخ‌های بهره در آستانه کاهش است، قیمت‌ها را بالا ببرد.»
 بایدن و رسوایی افغانستان 
خبر دیگر از آمریکا این که همزمان با سومین سالگرد خروج آمریکا از افغانستان، جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان با انتشار گزارشی عملکرد دولت «جو بایدن» را به دلیل تخلیه شتاب‌زده افغانستان به باد انتقاد گرفتند.
به گزارش تارنمای هیل، در این گزارش که خروج آمریکا از افغانستان را تجزیه و تحلیل می‌کند، بایدن این‌گونه به تصویر کشیده شده که مصمم به ترک افغانستان است، اما به دلیل هرج‌ومرج در مراحل آماده‌سازی، زمینه برای یک خروج بی‌نظم و مرگبار از طولانی‌ترین جنگ آمریکا فراهم می‌شود. این گزارش، دولت بایدن را متهم می‌کند که نشانه‌های هشداردهنده سقوط سریع کابل به دست طالبان را نادیده گرفته و در نتیجه برنامه‌ریزی و درخواست فوری برای خروج را به تاخیر انداخته است. کاخ‌سفید در واکنش به این گزارش مایکل مک‌کال رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان و نماینده جمهوری‌خواه ایالت تگزاس را متهم کرده که تنها به جزئیات اشاره نموده و نقش دولت ترامپ را در این میان نادیده گرفته است.
دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا نیز جمهوری‌خواهان را در پی انتشار گزارش نتایج تحقیقاتی درباره خروج فاجعه‌بار ارتش آمریکا در سال ۲۰۲۱ از افغانستان به «سیاسی‌کاری» نسبت به این موضوع متهم کردند. متعاقب انتشار گزارش جمهوری‌خواهان، دموکرات‌های کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان نیز متقابلاً با انتشار گزارشی از جانب خود در روز دوشنبه با موضوع خروج آمریکا از افغانستان به محکوم کردن آنچه که «سیاسی‌کاری» جمهوری‌خواهان در قبال این موضوع دانستند، پرداختند.
به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، گرگوری میکس، نماینده دموکرات ارشد عضو این کمیته در نامه‌ سرگشاده‌ای به دموکرات‌های هم‌حزب خود که ضمیمه گزارش دموکرات‌ها شد، نوشت: «من از مدت‌ها پیش نگرانی‌های خودم را درباره تلاش‌های جمهوری‌خواهان به منظور سیاسی‌کاری درباره خروج آمریکا از افغانستان ابراز کرده‌ام.»
میکس در این نامه نتیجه‌گیری کرد: جمهوری‌خواهان که در گزارش خود به انتقاد از مدیریت دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا و «کامِلا هریس»، معاون او بر اجرای خروج آمریکا از افغانستان پرداخته‌اند کاری به جز اعتراض به این حقیقت که بایدن صرفا به وعده‌اش برای رقم زدن این خروج عمل کرده و خود را تبدیل به آخرین فرمانده کل قوای آمریکا برای این طولانی‌ترین جنگ تاریخ این کشور کرده، انجام نداده‌اند. گزارش دموکرات‌ها درباره خروج آمریکا در ۲۰۲۱ از افغانستان اذعان کرد که این خروج به شکلی پرهرج‌ومرج اتفاق افتاد اما تاکید داشت که شروع‌کننده این روند پرهرج‌ومرج دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق که با طالبان بر سر این خروج توافق کرده بود، بوده است.