ذخایر تسلیحاتی اروپا ته کشید اوکراین همچنان سلاح میخواهد
سرویس خارجی-
به گفته مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، کمکهای تسلیحاتی گسترده غرب به اوکراین ذخایر نظامی اتحادیه اروپا را تمام کرده است. اوکراین در دو سال و نیم گذشته بیش از 43میلیارد دلار کمک تسلیحاتی فقط از اروپا دریافت کرده است.
2 سال و نیم از جنگ اوکراین میگذرد. جنگی که میتوانست همان روزهای اول و در مذاکرات اسلامبول تمام شود اما اشتیاق غربیها برای تضعیف روسیه باعث شد که با تسلیح اوکراین این جنگ ادامه پیدا کند. طی این مدت نزدیک به 200میلیارد دلار کمک مالی و تسلیحاتی از سوی اروپا و آمریکا روانه اوکراین شده است. گفته میشود انبارهای تسلیحاتی در آمریکا و اروپا به قدری تسلیحات روانه اوکراین کردهاند که خالی شدهاند. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در جدیدترین اظهارات خود روز جمعه در کنفرانسی خبری گفت که کمکهای این اتحادیه به اوکراین به 43.5میلیارد یورو رسیده است.
«جوزپ بورل» بعد از نشست غیررسمی وزرای دفاع اتحادیه اروپا در بروکسل با بیان این که 43.5میلیارد یورو، رقم دقیق مجموع کمکهای نظامی این اتحادیه به اوکراین است، تاکید کرد که کشورهای عضو باید ارسال کمکهای نظامی به اوکراین را تسریع کنند. او همچنین با درخواست برای ارائه مجوز به اوکراین برای استفاده از تسلیحات غربی در حمله به خاک روسیه، مدعی شد که این به معنای ورود به جنگ نیست. بورل گفت: «کشورهای اتحادیه اروپا فقط در حال حمایت ساده از اوکراین هستند، زیرا طرفهای درگیری باید فرصتهای برابر داشته باشند.»
«جوزپ بورل» همچنین اذعان کرد که ذخایر تسلیحاتی اروپا به دلیل کمکهای نظامی به اوکراین خالی شده است: «شما نمیتوانید تصور کنید که کشورهای اروپایی چه تلاشی برای کمک به اوکراین انجام میدهند و حجم تدارکات نظامی به اوکراین چقدر است... ما ذخایر خود را خالی کردهایم، باید آنها را دوباره پر کنیم. در حال حاضر به ۷۰۰هزار گلوله ۱۵۵ میلیمتری رسیدهایم. ما هنوز به هدف یکمیلیون گلوله نرسیدهایم، اما در حال افزایش تولید هستیم.»
ته کشیدن انبارهای تسلیحاتی اروپا در حالی است که اوکراین هر روز خواستار تسلیحات جدید میشود. در جدیدترین مورد مقامهای ارشد اوکراینی در دیدار با مسئولان آمریکایی تاکید کردند که کییف برای مقابله با روسیه به سامانههای دفاع هوائی قویتری نیاز دارد. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، دفتر ریاستجمهوری اوکراین جمعه در بیانیهای با اشاره به سفر «آندری یرماک»، رئیس دفتر رئیسجمهور و «یولیا سویریدنکو»، وزیر اقتصاد و «رستم عمروف»، وزیر دفاع اوکراین به واشنگتن نوشت که این مقامها بر نیاز کییف به دریافت سامانههای دفاع هوائی قدرتمندتر از غرب تاکید کردند. ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین هم اخیرا از روند کُند انتقال سلاحهای غربی انتقاد کرده و گفته بود که فکر میکند مهم است کشورش به سمت تولیدات داخلی در زمینه پهپاد، موشک و توپخانه پیش برود اما این برنامهها هزینهبر هستند و به سرمایهگذاری نیاز دارند.
اخراج فرمانده نیروی هوائی اوکراین
از تحولات دیگر جنگ اوکراین هم خبر این که رئیسجمهور اوکراین روز جمعه، فرمانده نیروی هوائی این کشور را چهار روز پس از سرنگونی اشتباهی یک جنگنده اف-۱۶ برکنار کرد.
آن طور که «نیویورکپست» نوشته است، دستور برکناری «میکولا اولشچوک» در سایت ریاستجمهوری اوکراین منتشر شده است. زلنسکی در اظهاراتی اعلام کرده: «ما باید از مردم محافظت کنیم. از نیروهای خود محافظت کنیم. مراقب همه سربازانمان باشیم. اوکراین باید ارتش خود را در سطح فرماندهی تقویت کند.» به گزارش ایرنا، «سابرینا سینگ» معاون سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در یک نشست مطبوعاتی با تأیید سقوط یک جنگنده اف-۱۶ نیروی هوائی اوکراین و کشته شدن خلبان آن، اظهار داشت: «ما پس از این حادثه درخواست کمکی از کییف در رابطه با از دست دادن این جنگنده دریافت نکردیم.» «ماریانا بزوگلایا» یکی از نمایندگان مجلس اوکراین پیشتر گفته بود که جنگنده اف-۱۶ پنجم شهریورماه هدف یک موشک پاتریوت خودی قرار گرفته و سرنگون شده است.