kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۴۵۶۱
تاریخ انتشار : ۰۵ شهريور ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۴
رئیس انجمن داروسازان:

سرانه داروخانه به جمعیت در کشور متوازن نیست

 
 
 
رئیس انجمن داروسازان گفت: در برخی استان‌های کشور متوسط سرانه داروخانه به جمعیت به ازای هر ۱۰ هزار نفر و بیشتر، یک داروخانه ولی در استانی مثل تهران به نسبت هر ۳۵۰۰ نفر یک داروخانه است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، شهرام کلانتری افزود: با وجود فعالیت ۲۷ دانشکده داروسازی در کشور، سالانه ۱۴۰۰ دانش‌آموخته رشته داروسازی در کشور فارغ‌التحصیل می‌شوند، اما توسعه فضا‌های آموزشی ما متناسب با بازار‌های شغلی‌مان نیست.
کلانتری ادامه داد: در حال حاضر ۳۱ هزار فارغ‌التحصیل رشته داروسازی در کشور فعال هستند در حالی‌که هنوز ۱۵ هزار نفرشان شرایط تاسیس داروخانه را ندارند. توازن و پراکندگی مراکز ارائه دهنده خدمات به کشور برای خدمت گرفتن صحیح از این فارغ‌التحصیلان داروسازی ضروری است.
وی بیان داشت: اگر برنامه‌ریزی صحیح و سطح‌بندی خدمات به درستی اجرا نشده باشد و نظام ارجاع به مرحله عملیاتی نرسیده باشد؛ مقدار خدمتی که می‌توانید از یک فارغ‌التحصیل در رشته داروسازی بگیرید با توجه به ظرفیت‌های علمی و دانشی که آموخته متناسب نباشد و در کشور متوازن نباشد در نهایت نمی‌توان به نتیجه رسید.
رئیس انجمن داروسازان گفت: در حال حاضر در برخی از شهر‌ها تعداد داروخانه‌ها به نسبت جمعیت از استاندارد‌های کشور‌های اروپایی پیشی می‌گیرد. در شهر تهران در برخی مناطق شمال شهر، جایی تا ۲۵۰۰ نفر یک داروخانه وجود دارد و در مقابل در جنوب شهر اصلا تاسیس جدید داروخانه اتفاق نیفتاده است. مطابقت نداشتن آیین‌نامه‌ها و ضوابط با اقتضائات بومی ایران موجب ایجاد چنین شرایطی شده است. وی افزود: امکانات سکونت و شغلی‌مان در مناطق مختلف یک شهر با هم متفاوت است و ابزاری برای پراکندگی مناسب آن در سطح شهر نداریم. مادامی که برای این توازن به طور اصولی و قانونی برنامه‌ریزی نکنیم، هر قدر هم فارغ‌التحصیل بیشتری داشته باشیم نمی‌توانیم خدمت مناسب ارائه دهیم.