kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۴۵۵۴
تاریخ انتشار : ۰۵ شهريور ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۱

 افزایش قیمت نفت پس از عملیات موشکی حزب الله


 
 قیمت‌های جهانی نفت خام به‌دلیل عملیات موشکی حزب‌الله به عمق مناطق تحت اشغال رژیم صهیونیستی افزایش یافت.
قیمت نفت در معاملات دیروز، به‌دلیل عملیات موشکی حزب‌الله به عمق مناطق تحت اشغال رژیم صهیونیستی افزایش یافت. این در حالی است که نزدیک‌شدن به زمان آغاز روند کاهش نرخ بهره آمریکا، چشم‌انداز اقتصاد جهانی و تقاضای سوخت را افزایش داد.
به گزارش ایلنا از خبرگزاری رویترز، قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال در معاملات دیروز با ۵۶ سنت یا هفت دهم درصد افزایش به ۷۹ دلار و ۵۸ سنت به ازای هر بشکه رسید. همچنین نفت خام شاخص دبلیوتی‌آی یا همان وست تگزاس اینترمیدیت آمریکا با ۵۷ سنت یا هشت دهم درصد افزایش به ۷۵ دلار و ۴۰ سنت برای هر بشکه رسید.
«کلوین وونگ»؛ تحلیلگر ارشد بازار در مؤسسه اوای‌ان‌دی‌ای مستقر در سنگاپور، درباره دلائل افزایش قیمت نفت گفت: «عوامل ریسک ژئوپلیتیک احتمالاً به‌طور قابل توجهی بر بازار نفت تأثیر خواهند گذاشت.»
هر دو شاخص نفتی در معاملات روز جمعه (دوم شهریور) پس از اینکه جروم پاول؛ رئیس بانک مرکزی ایالات‌متحده آمریکا، آغاز روند کاهش نرخ بهره را تأیید کرد بیش از دو درصد رشد کرد.
تحلیلگران بانک استرالیایی «ای‌ان‌زد (ANZ)» در یادداشتی نوشتند: «چشم‌انداز تسهیل سیاست پولی باعث تقویت احساسات در کل سبد کالایی شد. قیمت نفت هفته گذشته کاهش یافت؛ زیرا چشم‌انداز ضعیف اقتصادهای بزرگ بر تقاضای سوخت تأثیر گذاشته است.»
«پریانکا ساچدوا»؛ تحلیلگر ارشد بازار در مؤسسه فیلیپ نوا، هم گفت: «معامله‌گران بازار نفت نسبت به اقدام‌ شماری از اعضای ائتلاف سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک‌پلاس) برای تسهیل کاهش عرضه در اواخر سال جاری میلادی محتاط هستند.»
 سایه وحشت بر سر اقتصاد اسرائیل
عملیات موشکی حزب‌الله، علاوه‌بر افزایش قیمت نفت، موجب ایجاد وحشت در اقتصاد اسرائیل شده است. به گزارش خبرگزاری فارس؛ اقتصاد اسرائیل از زمان آغاز جنگ غزه تاکنون با شرایطی مانند امروز روبه رو نبوده است و اگرچه با میلیاردها دلار کمک خارجی، به‌ویژه کمک‌های آمریکا، حمایت می‌شود، اما زخم وارد آمده به ریشه اقتصاد اسرائیل روز به روز عمیق‌تر می‌شود.
به گزارش روزنامه عبری کالکالیست، این روزها گرایش منفی شاخص‌های اقتصادی اسرائیل موجب گسترش نگرانی در محافل اقتصادی این رژیم شده است. این روزنامه اقتصادی در گزارشی آورده است که‌ بحران حاکم بر اقتصاد اسرائیل در حال حاضر ترکیبی از پیامدهای جنگ بر بخش‌های مختلف اقتصادی از یک‌سو و سیاست‌های مخربی است که هم از سوی بنیامین نتانیاهو؛ نخست‌وزیر و هم وزیر دارایی وی؛ «بزالل اسموتریچ» دنبال می‌شود و موجب کسری بودجه بسیار زیاد، فرار سرمایه‌گذاران و فقدان موتورهای رشد برای آوردن سرمایه، قیمت‌های بالا و در نهایت نداشتن تمکن سفر به خارج از اسرائیل است.
این روزنامه عبری افزود: اقتصاد اسرائیل از ‌آوریل تا ژوئن 
(بهار امسال) بیشترین کاهش رشد را در بین 38 کشور عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) تجربه کرد.
اسرائیل همچنین بزرگ‌ترین کندی رشد را شاهد بوده و رشد تولید ناخالص داخلی آن به صورت سه ماهه از چهار و یک دهم درصد در سه ماهه اول به سه دهم درصد در سه ماهه دوم کاهش یافته است، در حالی که نرخ رشد تولید ناخالص داخلی OECD در سه ماهه دوم سال 2024 بدون تغییر باقی مانده است.
به همین ترتیب، بانک‌های سرمایه‌گذاری بزرگ بین‌المللی اخیراً نگرانی خود را نسبت به اقتصاد اسرائیل ابراز کردند و تردیدهایی را در مورد توانایی دولت اسرائیل برای اصلاح وضعیت مالی خود ایجاد کردند. به گونه‌ای که بزرگ‌ترین بانک سرمایه‌گذاری در جهان، جی پی مورگان، انتظارات رشد اقتصاد اسرائیل را دو بار در عرض دو هفته اخیر به یک و چهاردهم درصد کاهش داد. 
دو بانک سرمایه‌گذاری گلدمن ساکس و مورگان استنلی نیز با این روند موافق هستند زیرا این دو غول مالی تصمیم گرفتند پیش‌بینی خود درباره رشد اقتصاد اسرائیل برای سال 2024 را شدیدتر از جی پی مورگان کاهش دهند.
مورگان استنلی که پیش‌بینی خود از رشد سالانه اقتصاد اسرائیل را کاهش داده است توضیح داد که «فعالیت‌های اقتصادی اسرائیل در سه ماهه دوم سال به شدت بیش از حد انتظار کاهش یافت، زیرا مخارج کابینه نتانیاهو همچنان محرک اصلی رشد است و تغییر در سرمایه‌گذاری‌ها همچنان به شکلی منفی ادامه دارد.
در مورد گلدمن ساکس، نیز این بانک انتظارات خود از رشد اقتصادی اسرائیل را از یک به تنها هشت دهم درصد برای سال 2024 کاهش داد و توضیح داد که از ضعف داده‌ها برای سه ماهه دوم سال 2024 بسیار غافلگیر شده است. 
به نوشته کالکالیست سناریوی وحشت در اسرائیل در حال شکل‌گیری است زیرا به گفته «یانی اسپیتزر»؛ استاد دانشگاه عبری و کارشناس تاریخ اقتصادی، « اگر بحران بدهی از کنترل خارج شود می‌تواند ما را به وضعیت مشابه آرژانتین یا یونان دچار کند و اگر بخواهد اوضاع جنگ بدتر شود یا خیلی بیشتر از مدت برنامه‌ریزی‌شده طول بکشد افزون بر صدها میلیارد شکل اضافی نیز هزینه خواهد شد».