کاهش نرخ تورم نقطه به نقطه در مردادماه
مرکز آمار ایران اعلام کرد: تورم نقطهبهنقطه در مردادماه ۱۴۰۳ در مقایسه با ماه قبل شش دهم
واحد درصد کاهش داشته است.
به گزارش مرکز آمار ایران، در مردادماه ۱۴۰۳ امسال نرخ تورم نقطهبهنقطه خانوارهای کشور ۳۱ و شش دهم درصد بوده است؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین، ۳۱ و شش دهم درصد بیشتر از مردادماه ۱۴۰۲ برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کردهاند.
تورم نقطهبهنقطه مردادماه ۱۴۰۳ در مقایسه با ماه قبل، شش دهم واحد درصد کاهش داشته است؛ منظور از تورم نقطهبهنقطه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت نسبت به ماه مشابه سال گذشته است.
همچنین در مردادماه ۱۴۰۳، شاخص قیمت مصرفکننده خانوارهای کشور به عدد ۲۶۰ و دو دهم رسید که نسبت به ماه قبل (تیر)، دو درصد افزایش، نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۱ و شش دهم درصد افزایش و در 12 ماهه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۳۴ و هشت دهم درصد افزایش داشته است.
منظور از تورم ماهانه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه قبل است. در مردادماه ۱۴۰۳، تورم ماهانه خانوارهای کشور برابر دو درصد بوده است. تورم ماهانه برای گروههای عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات»، ۱.۱ درصد و برای گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات»، دو و چهار دهم درصد بوده است.
نرخ تورم سالانه برای خانوارهای کشور در مردادماه ۱۴۰۳ به ۳۴ و هشت درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، هفت دهم واحد درصد کاهشیافته است. منظور از نرخ تورم سالانه، درصد تغییر میانگین اعداد شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه جاری، نسبت به دوره مشابه قبل از آن است
نرخ تورم سالانه کشور در مردادماه ۱۴۰۳، برابر ۳۴ و هشت دهم درصد است که دامنه تغییرات آن برای دهکهای مختلف هزینهای از ۳۱ و یک دهم درصد برای دهک اول، تا ۳۵ و شش دهم درصد برای دهک دهم است. بر ایناساس فاصله تورمی دهکها در این ماه به چهار و نیم واحد درصد رسید که نسبت به ماه قبل (چهار و هشت دهم واحد درصد) سه دهم واحد درصد کاهش داشته است.
2 دستاورد بانک مرکزی در ۲ سال اخیر
بانک مرکزی با اتخاذ سیاستهای مناسب طی دو سال اخیر نرخ رشد نقدینگی و تورمی که هدفگذاری کرده بود را محقق کرد. به گزارش خبرگزاری تسنیم، کوروش پرویزیان؛ سرپرست پژوهشکده پولی و بانکی با بیان اینکه در دو سال اخیر بانک مرکزی سیاست پولی مناسبی را اتخاذ کرد و توانست درکنترل نقدینگی موفقیتهای خوبی را کسب کند، افزود: این موفقیت بهگونهای بود که محدودیت کنترل ترازنامه بانکها آسیبی به شبکه بانکی وارد نکرد و بانک مرکزی هدفهایی که در نرخ رشد نقدینگی و تورم هدفگذاری کرده بود، محقق کرد.
او ادامه داد: اقدام بسیار مهم دیگری که بانک مرکزی توانست انجام دهد این بود که توانست ثبات بازار ارز را برقرار کند. در سال 1401 به دلیل وقایعی که رخ داد ارز یک جهش جدی پیدا کرد اما بعداز آن بانک مرکزی توانست بهخوبی نرخ ارز را در یک سطح معینی بهخوبی حفظ کند که جا دارد از ارکان بانک مرکزی و سایر نهادها که به مدیریت بازار ارز کمک کردند تشکر کرد. همچنین در موضوع تامین ارز مورد نیاز کشور، بانک مرکزی با توافقاتی که با وزارتخانهها کرده بود، موفق شد تامین ارز را به خوبی انجام دهد.