kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۳۶۹۸
تاریخ انتشار : ۲۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۱
آکسیوس:

ارزیابی اطلاعاتی اسرائیل این است که ایران آماده حمله مستقیم است

پایگاه خبری آمریکایی به نقل از منابع صهیونیستی گزارش داد که ارزیابی اسرائیل این است که ایران آماده حمله مستقیم علیه این رژیم است.
 
 
 
سرویس سیاسی-
 
پایگاه خبری آکسیوس به نقل از دو منبع آگاه مدعی شد که ارزیابی به روز اطلاعات رژیم صهیونیستی این است که ایران آماده حمله مستقیم علیه اسرائیل است.
آکسیوس در ادامه به نقل از همین منابع خود نوشته، ارزیابی‌های به روز شده اطلاعاتی تل‌آویو، حاکی از این است که ایران احتمالاً ظرف چند روز آینده حمله خود را آغاز خواهد کرد.
 این پایگاه خبری همچنین گفته که سازمان‌های اطلاعاتی اسرائیل معتقدند که این حملات قبل از مذاکراتِ آتش بسِ برنامه‌ریزی شده برای روز پنجشنبه صورت بگیرد. 
 این گزارش اضافه کرده، یوآو گالانت وزیر جنگ اسرائیل به لوید آستین وزیر دفاع آمریکا نیز اطلاع داده که تدارکات ایران نشان می‌دهد این کشور در حال آماده شدن برای یک حمله بزرگ است.
 روزنامه عبری‌زبان «یدیعوت آحارونوت» اخیرا در گزارشی اعتراف کرده که صهیونیستها منتظر حملات ایران و حزب‌الله هستند، و «این دوره انتظار برای اسرائیل ویران‌کننده و ناامیدکننده است».
سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی:
 ارتش اسرائیل از سربازان خود خواست جمهوری آذربایجان را ترک کنند
الجزیره در این زمینه به نقل از سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی اظهار داشت: ارتش اسرائیل از ترس عملیات انتقامی ایران، از سربازان خود در گرجستان و آذربایجان خواست که این کشورها را ترک کنند.
تشدید هراس واشنگتن
 از حمله احتمالی تهران به تل‌آویو
به گزارش  مهر به نقل از اسپوتنیک، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا پس از دیدار با یوآف گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، دستور اعزام نام هواپیمابر آبراهام لینکلن را به منطقه صادر کرده است.
اسپوتنیک به نقل از پنتاگون نوشت که آستین همچنین دستور اعزام زیردریایی هسته‌ای «یواس‌اس جورجیا» را به خاورمیانه صادر کرده و خواستار تسریع اعزام ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن به منطقه شده است.
در پی ترور و شهادت اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران در ۳۱ جولای(۱۰ مرداد) به دست رژیم صهیونیستی، هراس واشنگتن و اسرائیل از حمله تلافی‌جویانه تهران و محور مقاومت به تل‌آویو، به شدت افزایش یافته و متعاقبا به تشدید تحرکات آمریکا در منطقه منجر شده است.
علاوه‌بر تاکید مسئولان و شخصیت‌های سیاسی ایران از جمله رهبر معظم انقلاب مبنی بر لزوم واکنش قاطع نسبت به عملیات تروریستی رژیم صهیونیستی در به شهادت رساندن اسماعیل، سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان نیز در سخنان اخیر خود گفت که «ایران ترور هنیه را خدشه به امنیت و حاکمیت ملی خود می‌داند و اسرائیلی‌ها بسیار ‌گریه و زاری خواهند کرد چون نمی‌دانند از چه خطوط قرمزی عبور کردند.»
ژنرال صهیونیست: ما در دوره 
انتظار اعصاب خردکن هستیم
به گزارش  مهر به نقل از المیادین، کوبی ماروم ژنرال احتیاط رژیم صهیونیستی و کارشناس امور امنیتی این رژیم به انتظار کشنده صهیونیست‌ها اذعان کرد. وی گفت: ما در دوره انتظار اعصاب خردکن هستیم.
این کارشناس صهیونیست بیان کرد: این بخشی از راهبرد فرسایشی است که ایران علیه اسرائیل به پیش می‌برد. از سوی دیگر رسانه صهیونیستی یدیعوت آحارنوت نیز اعلام کرد: ما در دوره نتانیاهو محتاج حمایت شده‌ایم و روز گذشته وزیر گالانت از آستین وزیر دفاع آمریکا درخواست کمک کرد.
رسانه‌های عبری: اسرائیل 
در برزخ پاسخ ایران و حزب‌الله است
روزنامه یدیعوت آحارانوت در گزارشی نوشت، فشارهایی که علیه اسرائیل در رابطه با جلوگیری از تبدیل شدن تنش فعلی به یک جنگ منطقه‌ای آن هم در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا وجود دارد، تل‌آویو را در شرایط منفی روحی و نیز اقتصادی قرار داده است.  به نوشته این رسانه عبری زبان امروز اسرائیل در شرایط ویرانگری قرار گرفته است.
رون بن یشای نویسنده این گزارش ادعا کرد، اسرائیل برای خروج از این بحران بارها قصد داشت (در یک فرار به جلو) اقدام به انجام تهاجم پیشدستانه علیه حزب‌الله کند اما واشنگتن از بیم شعله‌ور شدن جنگی منطقه‌ای، تل‌آویو را از این اقدام بازداشت.
بن یشای همچنین با حسرت به روزهایی می‌پردازد که اسرائیل می‌توانست به شکل مستقلی در تمامی جبهات هر یک به تنهائی تعامل داشته باشد، در حالی که در حال حاضر مجبور است با یک محور مبارزاتی با چند جبهه یکپارچه مقابله کند، امری که هر نوع اقدام حساب نشده‌ای را به یک جنگ منطقه‌ای گسترده تبدیل می‌کند، جنگی که دولت بایدن به شکل قاطعی با آن مخالف است. در این گزارش تاکید شده است که روابط اسرائیل و آمریکا روابط همپوشانی بوده و ایالات متحده کمک‌های مالی و نظامی فراگیری را به اسرائیل می‌دهد و در مقابل از اسرائیل برای مقابله با خطرات منطقه‌ای و نیز برنامه‌های ایران استفاده کرده و از آن برای تامین امنیت منطقه (به شکل مطلوب واشنگتن) سود می‌برد.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است، علت اصلی مخالفت دولت بایدن با تقابلی که منجر به جنگ منطقه‌ای شود، آن است که در صورت وقوع جنگ شانس حزب دموکرات آمریکا در انتخابات کاهش خواهد یافت زیرا اگر در این جنگ یک نظامی یا یک غیر نظامی آمریکایی هم در پایگاه‌های آمریکا در عراق یا سوریه کشته شود، تاثیر منفی شدیدی بر محبوبیت هریس خواهد داشت زیرا دونالد ترامپ نامزد ریاست جمهوری، جمهوریخواهان این فرآیند را نتیجه شکست دولت بایدن تفسیر خواهد کرد و در عین حال دولت آمریکا مجبور می‌شود نیروهای بیشتری را به منطقه اعزام کند.
شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی هم در گزارشی که در این شبکه پخش و بخش‌‌هایی از آن در پایگاه اطلاع‌رسانی آن هم منتشر شد آورده است: هر چند ساعت یک بار، گزارش جدیدی از تهران و بیروت به نقل از منابع آگاه منتشر می‌شود و مجددا ناقوس خطر در اسرائیل به صدا در می‌آید. ایران و حزب‌الله جنگ روانی بزرگی را از طریق ارسال این اطلاعات با ما انجام می‌دهند.
از سوی دیگر، روشی که اسرائیل قرار است به این تهاجم پاسخ بدهد نیز هنوز مشخص نیست‌، چون وقتی که ارتش اسرائیل از بخش سیاسی می‌خواهد تا اهداف مشخصی را اعلام کند، بیانگر این سردرگمی است.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است، جنگ فرسایشی در شمال همچنان ادامه دارد، این جنگ در سایه آماده‌سازی طولانی مدت ایران و حزب‌الله برای پاسخ به اسرائیل در واکنش به ترور اسماعیل هنیه در تهران و فؤاد شکر در بیروت صورت می‌گیرد.
این دومین هفته پیاپی است که اسرائیل در آماده‌باش قرار داشته و هیچ‌کس هم نمی‌داند که نوع این پاسخ و زمان‌بندی آن چگونه است.
براساس گزارش‌های خارجی، آمریکا و فرانسه و چند کشور دیگر در حال رایزنی و فشار بر ایران و حزب‌الله هستند تا از پاسخ به اسرائیل اجتناب کنند، یا حداقل آن را به بعد از 15 اوت زمان برگزاری نشست مذاکرات آزادی گروگان‌ها و اعلام آتش‌بس در نوار غزه، موکول کنند.
اما هنوز هم هیچ‌کس نمی‌داند که حزب‌الله و ایرانی‌ها چه تصمیمی در رابطه با پاسخ خود دارند. 
براساس گزارش‌های موجود، ارزیابی‌ها از عزم حزب‌الله برای پاسخ حکایت دارد و ظاهرا این حزب‌الله است که ابتدا پاسخ خود را انجام و حملات انتقامجویانه‌ای را به اجرا خواهد گذاشت بعد از آن هم ایرانی‌ها وارد عمل خواهند شد.
در ادامه این گزارش آمده است: برخی از سناریوها حکایت از آن دارند که پاسخ حزب‌الله با آنچه تاکنون انجام داده متفاوت خواهد بود اما همچنان این پاسخ محدود می‌باشد، تا وارد جنگ فراگیر با اسرائیل نشود.
اما تازه ماجرا برای تل‌آویو آغاز می‌شود و با این معضل مواجه خواهد شد که چگونه در چارچوب این معادله بازی کرده و ضمن تعامل با این رخداد جنگ فرسایشی را هم ادامه بدهد.
به اعتراف تهیه کنندگان این گزارش، مشکل بزرگی که ارتش اسرائیل با آن مواجه است آن است که طی 10 ماه گذشته از جنگ، کابینه نتانیاهو حتی یک جلسه هم برای بررسی جدی مسئله شمال برگزار نکرده و هیچ تصمیمی در رابطه با جبهه شمال نگرفته است.
از این‌رو مشخص نیست که اهداف اسرائیل چیست و در چه نقطه‌ای قرار است جنگ در شمال به پایان برسد.
شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارش خود همچنین اعتراف کرد: به طور کلی عملیات ترور اخیر به ما ثابت کرد که این اقدامات هر قدر هم که موفقیت‌آمیز انجام شوند، نمی‌توانند شرایط جنگ را به سوی پیروزی سوق بدهند و تا زمانی هیچ چارچوبی برای اهداف خود مشخص نکرده باشد این شرایط ادامه پیدا می‌کند.
همچنین حزب‌الله اخیرا تعدادی از هواپیماهای بدون سرنشین را به سوی (فلسطین اشغالی) شلیک کرده است که به گفته ارتش، فقط تعدادی از آنها رهگیری شده‌اند اما برخی دیگری از آنها به اهداف خود اصابت کرده و تلفاتی به جای گذاشته‌اند.
تحلیلگر امور نظامی و راهبردی: 
جمهوری اسلامی مزیت سهولت دسترسی به نیروهای نیابتی را دارد
«حسین آرین» تحلیلگر امور نظامی و راهبردی عنوان داشت: آنچه باید در نظر گرفت موازنه قوای نیروهای مؤثر است یعنی نیروهایی که به سهولت به آنها دسترسی داشته باشید و می‌توانید از اینها برای به‌دست آوردن مزیت‌های سیاسی و نظامی در یک جنگ واقعی استفاده کنید؛ این مزیت را چه خوشمان بیاید چه خوشمان نیاید جمهوری اسلامی در قالب گروه‌های نیابتی در اختیار دارد.