kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۳۳۲۷
تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۰

 انگلیس برای ایلان ماسک خط و نشان کشید


 
 سرویس خارجی-
پس از آنکه میلیاردر آمریکایی اقدام به انتشار اظهار نظرهایی در شبکه ایکس کرد که به گفته مقامات انگلیس خطر شعله‌ور کردن ناآرامی‌های خشونت‌آمیز این کشور را در پی دارد، لندن از او خواست که «مسئولانه» عمل کند.
هفته گذشته یک پسر ۱۷ ساله به نام «اکسل روداکوبانا»، متولد کاردیف، پرجمعیت‌ترین شهر ولز، که والدینش روآندایی هستند، با چاقو به یک مدرسه تابستانی کودکان در شهر ساوت‌پورت انگلیس حمله کرد و در جریان این جنایت سه دختر خردسال جان باختند و چند کودک و ۲ بزرگسال نیز زخمی شدند. این حمله – چون عامل آن فرزند یک خانواده مهاجر معرفی شد – بهانه‌ای شد برای آغاز حمله به مهاجران در انگلیس و اعتراضات خشونت‌باری که همچنان ادامه دارد. تاکنون بیش از ۴۰۰ نفر به دلیل خشونت‌ها دستگیر شدند و دادگاه‌های رسیدگی به اتهامات شماری از آن‌ها نیز آغاز 
شده است.
در این میان «ایلان ماسک»، میلیارد آمریکایی که صاحب شبکه ایکس (توئیتر سابق) نیز هست، در واکنش به اعتراضات گروه‌های راست افراطی در انگلیس در یک پُست در شبکه ایکس نوشت که در این کشور «جنگ داخلی اجتناب‌ناپذیر است». 
او در پست‌های دیگری نیز در اظهاراتی که شائبه مسلمان‌ستیزانه داشت نوشت که سیستم قضائی انگلیسی با مسلمانان ملایم‌تر از فعالان راست افراطی رفتار می‌کند و حتی چگونگی رفتار انگلیس با کاربران در شبکه‌های اجتماعی را با سرکوب‌ها در دوران اتحاد جماهیر شوروی مقایسه کرد.
آن‌طور که یورونیوز نوشته است، در واکنش به این پیام‌ها «هایدی الکساندر»، وزیر دادگستری انگلیس، بامداد سه‌شنبه گفت: «استفاده از عباراتی مانند جنگ داخلی به هیچ وجه قابل قبول نیست. ما شاهد مجروح شدن شدید افسران پلیس و آتش گرفتن ساختمان‌ها هستیم. بنابراین هر کسی که پلتفرمی دارد باید با مسئولیت‌پذیری از قدرتش استفاده کند.»
چنان‌که در آغاز اشاره‌ای شد، بیش از یک هفته است که «بریتانیا» صحنه درگیری‌های خشونت‌آمیز گروه‌های راست افراطی با نیروهای پلیس است. در این درگیری‌ها که در شهرها و شهرستان‌های این کشور از ایرلند شمالی تا سواحل جنوبی انگلیس گسترش یافته، معترضان شعارهای ضد مهاجرتی و با محتوای اسلام‌هراسی سر می‌دهند. 
این ناآرامی‌ها پس از آن آغاز شد که فعالان راست‌گرا از رسانه‌های اجتماعی برای انتشار اطلاعات نادرست درباره حمله با چاقو در ۲۹ ژوئیه (8 مرداد) که منجر به کشته شدن سه دختر شد، استفاده کردند.
«کِر استارمر»، نخست‌وزیر انگلیس، این خشونت‌ها را محکوم کرده و آن را «وحشی‌گری» خوانده است. او پس از برگزاری یک نشست اضطراری با مقامات مجری قانون و وزرای دولت در روز سه‌شنبه اعلام کرد که عاملان این خشونت‌ها به سرعت مجازات خواهند شد. نخست‌وزیر انگلیس همچنین از پاسخ به سؤالات خبرنگاران درباره پست‌های ایلان ماسک خودداری کرد و گفت که تمرکزش روی حفظ امنیت کشور است.
دولت انگلیس همچنین از شرکت‌های اداره‌کننده رسانه‌های اجتماعی از جمله ایکس خواسته است که برای مبارزه با انتشار اطلاعات گمراه‌کننده و تحریک‌آمیز آنلاین، اقدامات بیشتری انجام دهند. ‌
هایدی الکساندر، وزیر دادگستری انگلیس روز سه‌شنبه تاکید کرد که دولت به دنبال تقویت قانون ایمنی آنلاین موجود است که سال گذشته تصویب شد و تا سال ۲۰۲۵ به طور کامل اجرا نخواهد شد. او به شبکه خبری بی‌بی‌سی گفت: «اقدامات شرکت‌های رسانه‌های اجتماعی در حذف خودکار اطلاعات نادرست قابل تقدیر است. اما بدون شک کارهای بیشتری وجود دارد که این شرکت‌ها می‌توانند و باید انجام دهند.»
جالب توجه است که «الکس کراسودومسکی»، از اندیشکده چتم‌هاوس مستقر در لندن، در گفت‌وگو با آسوشیتدپرس به این موضوع اشاره دارد که ماسک در گذشته با سیاست‌گذاران انگلیس و اتحادیه اروپا که رویکردهایش برای اداره این پلتفرم را زیر سؤال برده بودند، بحث زیادی داشته است. او با وجود واکنش دولت انگلیس، همچنان در شبکه ایکس به انتشار پست‌هایی درباره اعتراضات انگلیس ادامه داد و در واکنش به یکی از پست‌های استارمر که اعلام می‌کرد «دولت حمله به مساجد یا جوامع مسلمان را تحمل نخواهد کرد»، نوشت: «آیا نباید نگران حملات به کاربران شبکه استریسک هم باشید؟»
گفتنی است، ماسک پیش از این نیز بارها در موضوعات سیاسی دیگر کشورها دخالت کرده بود. از جمله در اوایل سال جاری با قاضی دادگاه عالی برزیل بر سر آزادی بیان، حساب‌های راست افراطی و اطلاعات نادرست ادعایی در شبکه ایکس وارد بحث شده بود. 
ماسک همچنین «نیکلاس مادورو»، رئیس‌جمهور سوسیالیست ونزوئلا، را به انجام یک «تقلب بزرگ در انتخابات» اخیر متهم کرد. «استفانی آلیس بیکر»، جامعه‌شناس در دانشگاه سیتی لندن، بر این باور است که برای طرفداران ماسک و کسانی که او را در شبکه‌های اجتماعی دنبال می‌کنند، نظرات تکان دهنده‌اش بخشی از نبوغ او تلقی می‌شود! [نبوغی که البته به نظر می‌رسد فقط برای جیب خود او سودمند است!]