kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۳۳۱۰
تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۰

فروش بلیت پروازهای اربعین ۲۱ شرکت از ۲۰ مرداد

 
 
رئیس سازمان هواپیمایی با بیان اینکه «ایرلاین‌ها زیان‌ده نیستند» گفت: شنبه آینده ۲۱ شرکت فروش بلیت اربعین را انجام می‌‌دهند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمد محمدی‌بخش در جلسه با مدیران شرکت‌های هواپیمایی با موضوع پروازهای اربعین با اشاره به دستور به فرودگاه‌های کشور برای حداقل ایستایی زائران در تمام فرودگاه‌ها، اظهار کرد: امسال کشور عراق درخصوص داروهای ممنوعه، مواد ممنوعه و حتی داروها با دوز مشخص مصرف همراه زائران هشدار داده است.
وی ادامه داد: با توجه به این مسئله تقاضا داریم مانند پروازهای حج سختگیری‌های لازم اعمال شود چراکه اگر زائر با مواد و داروهای ممنوعه وارد عراق شود مجازات آن خیلی سخت خواهد بود.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با تاکید بر اطلاع‌رسانی لازم در این باره، اضافه کرد: زائران اربعین به هیچ عنوان نباید بدون بلیت به فرودگاه‌های داخلی و فرودگاه نجف مراجعه کنند. در فرودگاه نجف اجازه ورود به مسافران بدون بلیت را نمی‌دهند. از این رو از زائران عزیز می‌خواهیم بلیت خود را به‌صورت رفت و برگشت خریداری کنند.
بذرپاش با اعلام این‌که از 26 فرودگاه در اربعین امسال زائران را به نجف و بغداد منتقل می‌کنند، افزود: شنبه هفته گذشته 10 شرکت اقدام به فروش بلیت پروازهای اربعین کردند و شنبه هفته آینده تمامی 21 شرکت هواپیمایی فروش بلیت‌ها را آغاز می‌کنند. البته 80 درصد پروازهای اربعین به فرودگاه نجف و 20 درصد به فرودگاه بغداد انجام می‌شود.
 تامین ارز اربعین ایرلاین‌ها در هفته آینده
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری از مذاکره با بانک مرکزی برای تامین ارز ایرلاین‌ها در ایام اربعین خبر داد و افزود: سود ایرلاین‌ها از قیمت ۱۰ میلیونی پروازها، یک میلیون تومان است. ضمن اینکه یک بازه زمانی یکساله، شرکت‌های هواپیمایی نیازمند یک میلیارد دلار ارز هستند. در اربعین بلااستثنا شرکت‌های هواپیمایی باید هزینه‌های فرودگاه نجف را به صورت نقدی پرداخت کنند که به ازای هر 10 میلیون تومان قیمت بلیت، شش میلیون تومان است.
محمدی‌بخش از مذاکره با بانک مرکزی برای تامین ارز مورد نیاز شرکت‌ها خبر داد و افزود: طی هفته آینده، مشکل تامین ارز ایرلاین‌ها با هماهنگی به عمل آمده، رفع می‌شود.
او با اعلام اینکه زائران پاکستانی اربعین امسال اجازه تردد هوائی را ندارند، اظهار کرد: در اربعین امسال برای زائران پاکستانی فروش بلیت نداریم و ترجیح این است پاکستانی‌ها با خودروهای خودشان به ایران وارد شوند.
در این نشست مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران نیز با اشاره به رفتار غلط برخی مسافران در پروازهای اربعین سال قبل،‌ گفت:‌ متاسفانه شاهد بودیم که با بروز ناهماهنگی در پروازها، برخی مسافران هواپیما را به گروگان گرفته و از آن پیاده نمی‌شدند. از سازمان هواپیمایی می‌خواهیم در کنار تاکید برای رعایت حقوق مردم، برای ایرلاین‌ها هم حداقل حقوق در نظر گرفته شود.
 افزایش سهم حمل‌‌ونقل هوائی در سفرهای اربعین‌
مهرداد بذرپاش؛ وزیر راه و شهرسازی‌ هم درباره برخی سوءاستفاده‌ها گفت: سوءاستفاده و تخلف برخی شرکت‌ها در قیمت‌های اربعین قابل چشم‌پوشی نیست؛ از آقای محمدی‌بخش؛ رئیس سازمان هواپیمایی درخواست دارم به شکل جدی با متخلفان برخورد شود. باید با کسانی که می‌خواهند در پروازهای اربعین سر مردم کلاه‌ بگذارند بدون ملاحظه برخورد شود. ‌اینکه عنوان شود فلان شرکت و آژانس برای فلانی است قابل قبول نیست.
او افزود: پیش‌بینی ما این است که در مراسم اربعین امسال سهم حمل‌ونقل هوائی رشد بسزایی خواهد داشت و نسبت به سال گذشته 15 درصد افزایش یابد. البته آزادسازی قیمت بلیت هواپیما تجویزی نادرست است. به ‌رای دیوان عدالت اداری درخصوص آزادسازی قیمت بلیت هواپیما نقد داریم. ما نمی‌توانیم در صنعتی با ناترازی بسیار بالا، تجویز آزادسازی کنیم. 
 راه‌اندازی سامانه خرید بلیت گروهی اربعین
وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: ‌به رئیس‌جمهور گفته‌ام که در همه تصمیمات ما، توسعه ناوگان هوائی باید در صدر باشد‌. در صنعت هوائی که با تحریم مواجه است باید به تاب‌آوری صنعت توجه شود. البته ما در حال حاضر ‌ارسال هواپیما برای تعمیر و نگهداری به خارج کشور نداریم‌.
بذرپاش افزود: با توجه به آمار، پروازهای اربعین نسبت به سال گذشته رشد داشته و چند پرواز نیز در قالب پروازهای فوق‌العاده به تعداد پروازها اضافه خواهد شد.
وی با بیان این‌که نرخ بلیت پروازهای اربعین مصوب شده و ایرلاین‌ها و آژانس‌ها بدون مجوز سازمان هواپیمایی امکان فروش بلیت ندارند، افزود: سازمان هواپیمایی و تعزیرات بر بازار فروش بلیت نظارت کامل دارند و با سوداگران برخورد جدی می‌کنند.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه بلیت‌های هواپیما به صورت تدریجی فروخته می‌شود، اضافه کرد: سامانه خرید بلیت کاروانی و هیئتی در سازمان هواپیمایی راه‌اندازی شده و متقاضیان امکان خرید بلیت گروهی را از طریق این سامانه را خواهند داشت.
 بروکراسی مانع واردات اتوبوس
مهرداد بذرپاش درخصوص خدمات‌رسانی به زائران اربعین در بخش حمل‌ونقل جاده‌ای (اتوبوس) اظهار کرد: به تعداد کمی طی امسال واردات اتوبوس داشتیم. با وجود مصوبه دولت برای واردات دو هزار دستگاه اتوبوس اما بروکراسی‌‌های اداری، سرعت کار را گرفته است. البته بر اساس این مصوبه تعدادی اتوبوس توسط شرکت‌ها وارد کشور شده که به اربعین امسال می‌رسد.
وی ادامه داد: 400 دستگاه اتوبوس عراقی هم امسال از مبدأ تهران به نجف اشرف و بغداد به ‌صورت مستقیم زائران را جابه‌جا می‌کنند همچنین مانند سال گذشته از دستگاه‌ها خواهش کرده‌ایم تا اتوبوس‌های خود را در اختیار سفرهای اربعین قرار دهند؛ به‌ویژه وزارت صمت و نفت و شرکت‌های زیرمجموعه در ایام اوج تقاضا به ما کمک کنند.
ضرورت خدمات‌رسانی با تمام توان
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: در ایام سفرهای تابستانی هستیم و پس از ایام اربعین نیز سفرهای مشهد مقدس را در پیش داریم. در این وضعیت زائران پاکستانی را داریم که از شرق وارد کشور می‌شوند.
بذرپاش با یادآوری این‌که سال گذشته قرار بود اتوبوس‌های پاکستانی این کار را انجام دهند که متاسفانه نشد، افزود: امسال قرار است وزارت امور خارجه توافق کند تا با اتوبوس‌های پاکستانی جابه‌جایی زائران این کشور که حدود 100 هزار نفر است انجام شود.
وی با اشاره به این‌که از سازمان راهداری خواسته‌ایم بیشترین تمرکز را روی عملیات برگشت زائران داشته باشد، اضافه کرد: زائران اربعین طی سه روز به کشور بازمی‌گردند و همه توان وزارتخانه را پای کار آورده‌ایم. تاکسی‌های اینترنتی هم برای انجام سفرهای اربعین خدمات‌رسانی می‌کنند و برای این منظور جلسات برگزار شده و قیمت‌ را تاکسی‌های اینترنتی تعیین می‌کنند.