امام محله 34 ساله خيرآباد قمرود قم کار چندین نهاد را یک تنه انجام داده است
همه فن حريف!
مهدی رسولی
وقتی حاج آقا موسوي در سال 1398 به قصد امامت جماعت مسجد قمربنیهاشم به روستاي خیرآباد قمرود از توابع شهر قنوات استان قم رفت، اين روستا حتي آب لولهكشي هم نداشت؛ با اين كه اين آبادي بهظاهر دورافتاده نيست و 30 كيلومتر بيشتر با قم فاصله ندارد، مردم خيرآباد چندان نصيبي از آباداني نداشتند و از نعمتهاي زيادي بيبهره بودند؛ حتي يك فروشگاه ساده هم در محل نداشتند؛ اما اكنون با تلاشهاي اين روحاني 34 ساله و همت مردم روستا، كارهايي كه تا پيش از او ناممكن به نظر ميرسيد، عملي شدند و حالا «خيرآباد» واقعا پر از خير و آبادي شده است. پاي حرفهاي حجتالاسلام سید روحالله موسوی نشستيم تا خود از نقشآفرینی و اثرگذاري در این روستا برايمان بگويد.
بدون امكانات اوليه
«پنج سال پيش كه به خيرآباد آمدم، اين روستا از ابتدائيترين امكانات بيبهره بود و همين موضوع باعث ميشد افراد زيادي به روستاهاي ديگر يا شهرهاي اطراف مهاجرت كنند.» اينها را حجتالاسلام موسوی همان ابتداي سخنانش مطرح ميكند. حاج آقا موسوي از نخستين روزهاي حضور در اين روستا، تلاش را آغاز كرد و با پیگیریهایي كه انجام داد، از نهادهای مربوط كمك گرفت و با همت مردم توانست مشکل آبرسانی به این روستا را حل كند؛ اکنون این روستا لوله کشی آب دارد و حالا نوبت گاز است. امام محله خيرآباد در اين روزها در تلاش است تا موضوع گاز رسانی به روستا را نيز به انجام برساند.
از ديگر كمبودهاي خيرآباد اين است كه فروشگاهي برای تهیه مایحتاج روزانه اهالی روستا ندارد. با اين كه در چند سال اخير در اطراف خيرآباد، چند مجتمع تجاری و بين راهي احداث شدهاند اما غالبا اجناس را گرانتر از قیمت واقعی ميفروشند و اهالي برای خريدهاي روزمره بايد به شهر بروند. حجتالاسلام موسوی ميگويد: «من خودرو ندارم ولي به خاطر حل این مشکل مردم، با موتورسیکلت این مسافت طولانی 30 کیلومتری تا شهر را طی میکنم تا براي مردم اين ارزاق روزانه را تهيه كنم.»
از بوتهكاري تا عروسكسازي
خيرآباد در حاشيه كوير است و در معرض پيشروي بيابان؛ یکی دیگر از کارهایی که توسط حجتالاسلام موسوی به انجام رسيده، موضوع بوتهکاری است. با همت مردم و پيگيريهاي حاجآقا موسوي، این بوتهها که «آتریپلکس» نام دارند در اطراف روستا كاشته شدهاند. اين بوتهكاري هم با هدف بیابانزدایی صورت گرفته و هم مورد استفاده دارویی دارد و در نتیجه نوعی اشتغالزایی است. این اقدامات درحالي انجام شده که این روستا از كمبود آب رنج ميبرد. جالب اينجاست كه حجتالاسلام روحالله موسوی علاوهبر تحصیلات حوزوی، استادیار طب سنتی در دانشگاه است و یکی از کارهای بزرگی که در خيرآباد به آن پرداخته، ترویج تغذیه سالم و طبابت براي اهالي براساس طب سنتي در مسجد روستا است.
این امام جماعت در زمان کرونا هم فعالیتهای زيادي براي مردم انجام داد؛ از تهیه بستههای معیشتی گرفته تا برگزاری جلسات و برنامههای فرهنگی در جهت اقناع مردم روستا و افزایش اطلاعات عمومی افراد. حجتالاسلام موسوی كه دغدغه ایجاد اشتغال دارد در زمینههایي نظیر پرورش قارچ و عروسکسازی اقداماتي براي اهالي صورت داده است. این امام جماعت همچنین ميگويد: «با تلاشهای فراوان موفق شدهام فیبر نوری را تا روستای خود بیاورم.»
مدرسهاي با 6 دانشآموز
حجتالاسلام موسوی به فكر درس و تحصيل بچههاي روستا هم بوده است؛ «در ابتدا به دلیل عدم وجود امکاناتی از قبیل آب و گاز، به ما مکانی برای تشکیل کلاس اختصاص نمیدادند، به همین خاطر یکی از اتاقهای مسجد را تجهیز کرده و اولین کلاس درس را تنها با 6 دانشآموز در روستا برگزار کردیم.» این امام محله حالا امیدوار است با کمک خیرین، مدرسهای مجهز در این روستا تاسیس شود.
از دیگر اقدامات حجتالاسلام موسوی، زمینهسازی برای ارائه کمکهای هدفمند به خانوادههای بیبضاعت است. کار شناسایی خانوادههای نیازمند در این روستا انجام شده و حمایتهاي لازم از آنها انجام میشود. یکی از ابتکارات جالب این امام محله که مورد توجه و استقبال اهالی هم قرار گرفت، برگزاری جشنواره غذا بود. در این جشنواره بانوان با پخت غذا به رقابت با یکدیگر پرداختند. همسران بانوان شرکتکننده هم به عنوان داور به برگزاری این جشنواره کمک کردند. بانوی برتر نیز، به عنوان سرآشپز نمونه روستا برگزیده شده و پخت غذا در مناسبتهای مختلف ویژه مراسم و برنامهها تحت نظارت او انجام خواهد شد.
روستایی بدون معتاد
«در همان روزهاي اول شروع کار، متوجه درگیری تعداد کمی از جوانان منطقه با معضل اعتیاد شدم. خوشبختانه توانستیم این افراد را به مسجد دعوت کنیم و بهتدریج آنها را از اعتیاد نجات دهیم.»
حجتالاسلام سید روح الله موسوی با تلاشها و فعاليتهايي که در روستای خيرآباد انجام داده، توانسته است از امام جمعه و رئیس سازمان تبلیغات قنوات تقدیرنامه دریافت کند. این طلبه جهادي، علاوهبر پیگیری مشکلات روستای خیرآباد، پیگیر امور دو روستای كناري یعنی قوجهداغی و فیضآباد نیز هست؛ چرا که آنها هم با مشکل نبود آب شرب دست و پنجه نرم میکنند.
حجتالاسلام موسوی ميگويد: «امام جماعت یک روستا باید توانمندی براي نقشآفرینیهای مختلف در هر لحظه را داشته باشد. امامت محله كار كوچكي نيست و مبلغین بايد حضور پررنگ تری در مناطق محروم داشته باشند.»