kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۱۹۷۳
تاریخ انتشار : ۲۷ تير ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۹
توسط بانوان ایثارگر صورت می‌گیرد

توجه دادن سینما به الگوی زن تمدن‌ساز در جشنواره کوثر (اخبار ادبی و هنری)

 
 
 
 پنجمین جشنواره فیلم کوثر با شعار زنان ایثارگر؛ الگوی سوم زنان تمدن‌ساز در سینمای جمهوری اسلامی 31 تیر با برگزاری آئین اختتامیه به کار خودش پایان می‌دهد.
به گزارش خبرنگار کیهان، نشست خبری اعلام برنامه‌ها و سیاست‌های پنجمین جشنواره فیلم کوثر، با حضور خانواده شهید مدافع حرم مهدی قاضی‌زاده، فرهاد قائمیان بازیگر و رئیس هیئت داوران، فرحروز فاتحی رئیس این جشنواره و ناصر باکیده دبیر پنجمین جشنواره فیلم کوثر برگزار شد.
فاتحی در ابتدای این نشست با اشاره به رشد زنان ایرانی در سال‌های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و تأکید بر این بازنمایی در سینما، گفت: چیزی که تاکنون شاهد بوده‌ایم در ‌شأن سینمای ما نیست و باید در سینما به نقش زنان در لایه‌های اجتماعی و فرهنگی جامعه توجه شود. رهبر معظم انقلاب در پیامی برای کنگره شهدای زن بر الگوی سوم تاکید کردند یعنی الگوی زن تمدن‌ساز که نه شرقی به معنای منفعلانه است و نه غربی که با نگاه جنسی و ابزاری در خدمت نظام سرمایه‌داری است. امروز دنیا تشنه الگوی جدیدی است. جشنواره فیلم کوثر هم در همین جهت، توسط بنیاد آیه‌های ایثار و تلاش برای توجه دادن افکار به مقام و پاسداشت زنان ایثارگر در سینما پایه‌گذاری شده است.
فرهاد قائمیان نیز در این نشست با اشاره به مقام حضرت زهرا(س) و حضرت زینب(س) گفت: تصویر و سینما ابزاری برای شناخت اهداف این دو بزرگوار و سیره ائمه اطهار است.
این بازیگر در پاسخ به این پرسش خبرنگار کیهان که خود وی به عنوان یک بازیگر تا چه حد به نوع بازنمایی زن در آثاری که در آن‌ها ایفای نقش می‌کند حساسیت دارد و تأثیر این جشنواره بر ارتقای تصویر زن در هنر هفتم گفت: تمام سعی من این بوده تا با انتخاب‌های خودم مسیر درستی را پیش ببرم، اما به هر حال فیلمنامه‌نویسان و فیلمسازان باید به این مقوله بیشتر توجه کنند و این جشنواره یک خط مشی را برای آینده این نوع فیلمنامه‌ها و فیلم‌ها ترسیم می‌کند. 
ناصر باکیده نیز در ادامه این نشست بیان کرد: در این جشنواره نگاهی جدی به حوزه بین‌الملل داشتیم تا بتوانیم سینمای مورد علاقه خود را در جهان رصد کرده و این موضوع در سرزمین‌های اسلامی به صورت جدی دنبال شد و فعالیت‌های رسانه‌ای در این زمینه در نظر گرفته شد. جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر نمی‌توانست نسبت به ظلم و ستمی که به مردم غزه توسط صهیونیست‌ها شکل گرفته بود بی‌تفاوت باشد و به همین دلیل در بخش‌های ملی و بین‌الملل به آن پرداختیم.
باکیده ادامه داد: کارشناسان عقیده دارند دامنه بحث حجاب و عفاف در قالب زیست عفیفانه قابل گسترش است و به همین دلیل بخشی را به این موضوعات اختصاص دادیم. در بخش فیلم‌های ۱۳۵ ثانیه‌ای که عنوان آن برگرفته از حروف ابجد نام حضرت زهرا(س) است نیز اهدافی را با حمایت قرارگاه حجاب و عفاف وزارت کشور دنبال کردیم. در بخش ملی ۱۲۱ عنوان فیلم ارسال شد که ۲۳ فیلم یعنی ۱۸ درصد آن توسط بانوان تولید شده است و برای ما جای سؤال است که چرا خانم‌ها در این بخش فعالیت محدودی دارند. در بخش داوری از ۳۵ فرد بهره بردیم که یازده نفر آن‌ها بانوان متخصص در حوزه سینما هستند. در بخش فیلمنامه از ۳۷ فیلمنامه ۱۳۷ ثانیه‌ای ۱۷ مورد یعنی ۴۶ درصد مربوط به خانم‌ها است که نشان می‌دهد در بخش نگارش و ایده‌پردازی بانوان حضور مؤثری دارند. همچنین در بین‌الملل ۴۸ فیلم انتخاب شده که سازنده پانزده عنوان خانم هستند.
دبیر این جشنواره در پایان صحبت‌های خود گفت: به دلیل رخدادهای مهمی که شهادت آیت‌الله رئیسی و برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری سرآمد آنها بود، فرصتی برای اکران فیلم‌ها فراهم نشد و صرفا اختتامیه این جشنواره روز ۳۱ تیر در باغ کتاب تهران برگزار می‌شود.
در این نشست همچنین فرزند و همسر شهید قاضی‌خانی به بیان خاطراتی پرداختند و از پوستر پنجمین جشنواره فیلم کوثر رونمایی شد.