kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۱۹۴۰
تاریخ انتشار : ۲۷ تير ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۴

پایداری شبکه برق کشور علی‌رغم شکسته شدن رکورد تاریخی مصرف

 
 
رکورد تاریخی مصرف برق ایران در روز ۱۹ تیر شکسته شد و مصرف برق کشور از 
یک میلیون و 600 هزار مگاوات ساعت گذر کرد با این حال تأمین برق همچنان پایدار باقی ماند.
به گزارش خبرگزاری فارس؛ نیاز مصرف برق ایران در یک روز از یک میلیون و 600 هزار مگاوات ساعت عبور کرد. توانیر این نیاز مصرف برق را یک رکورد در تاریخ صنعت برق ایران گزارش کرده است. این رقم یک و نیم برابر کل مصرف انرژی روزانه کشور ترکیه است.
اهمیت برای قطع نشدن برق منازل به قدری بالاست که ابتدای هفته، متخصصان نیروگاه رامین برای تامین پایدار برق و پاسخ به تقاضا مجبور شدند، نشتی کندانسور این نیروگاه را بدون توقف و حین تولید برق در دمای ۷۰ درجه و رطوبت ۹۵ درصد تعمیر کنند.
ارزش مصرف برق روزانه ایران در بین کشورهای غرب آسیا ۱۵۰ میلیون دلار است. با این رقم می‌توان سه روزه به اندازه کل واحدهای تولید برق خورشیدی فعلی ایران، نیروگاه خورشیدی ساخت.
مطابق نظر کارشناسان، ظرفیت بالای تولید و توزیع برق ایران در اقتصاد تبلور پیدا نکرده است.
«رضا معتمدنژاد» کارشناس انرژی در این خصوص به مصرف بالای بخش خانگی در مصرف برق اشاره کرد و معتقد است که ایران هزینه بالایی برای ایجاد رفاه بین خانواده‌ها می‌پردازد و همین مسئله باعث شده تا برق صرف بخش غیرمولد اقتصاد شود.
در مقابل «حسین معتمدی» کارشناس انرژی هم معتقد است که مسئله برق خانگی نیست، بلکه ریشه در صنعت است. صنایع ایران بر اساس برق رایگان ارزان توسعه پیدا کردند و همین مسئله باعث می‌شود تا بخش زیادی برق در کارخانه‌های قدیمی هدر برود.
مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نیز واقعی شدن هزینه برق را مهم‌ترین عامل مشخص شدن نقش برق در اقتصاد ایران عنوان کرده و معتقد است از طریق انرژی می‌توان یک فضای جدید در دیپلماسی منطقه‌ای ایران باز کرد.
 گزارش محرابیان از مصرف تابستان 
علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو هم در بخشی از جلسه دیروز هیئت دولت با ارائه گزارشی از میزان مصرف برق و رکوردشکنی چندباره مصرف در تابستان امسال، افزود: شکل‌گیری گنبد حرارتی در غرب آسیا باعث افزایش متوسط درجه حرارت شده و هر درجه افزایش دما در کشورمان مصرف برق را حدود هزار و ۸۰۰ مگاوات افزایش می‌دهد. در حالی که این شرایط باعث شده در کشورهای همسایه و جهان که از نظر زیرساخت هم بعضا شرایط بهتری از ما دارند، شاهد انتشار جدول خاموشی روزانه و قطعی‌های گسترده برق باشیم،‌ اما به لطف خدا در ایران شرایط مدیریت شده و قطعی‌های ناشی از حوادث نیز امسال ۱۵ درصد نسبت به پارسال کاهش داشته است.
او با اشاره به افزایش تامین برق صنایع در سال جاری اظهار کرد: از ۱۰ هزار مگاوات تولید برق برنامه‌ریزی شده از سوی صنایع بزرگ، هزار و ۷۰۰ مگاوات به بهره‌برداری رسیده و باقی هم در حال اجراست. جا دارد از همراهی و همکاری وزارتخانه‌های نفت و صمت در مدیریت تامین برق در شرایط پیک مصرف قدردانی کنم.
وزیر نیرو همچنین با اشاره به وضعیت صنعت آب و برق و خاموشی‌های گسترده و طولانی در ایام آغازین فعالیت دولت سیزدهم از جمله تنش آبی و اعتراضات مردمی در ۱۵ استان کشور و همچنین طرح برخی مسائل در ایام تبلیغات انتخاباتی درباره وضعیت تامین آب و برق خاطر نشان کرد: حدود ۸۰ درصد نیروگاه‌های برق‌آبی کشور در مسیر رود کارون قرار دارد، ولی امسال با وجود کاهش ۴ میلیارد مترمکعبی آورده این رودخانه، در تولید برق و تامین آب عملکرد مطلوبی داشتیم و میزان آبی که در این حوزه تاکنون مصرف شده و تا پایان شهریور ماه تحویل خواهد شد، نسبت به سال‌های گذشته بی‌سابقه است. در حالی که میزان آب تحویلی در این حوزه در سال ۱۴۰۰، حدود ۹۰۰ میلیون مترمکعب بود، دولت سیزدهم این حوزه را با بیش از ۲ و نیم میلیارد مترمکعب آب تحویل دولت چهاردهم خواهد داد.
 رشد 8/5 درصدی تولید فولاد
با افزایش تامین برق
بر اساس بروزترین آمار تامین انرژی صنایع، مجموع صنایع انرژی‌بر کشور از ابتدای خرداد تا ۲۰ تیر ۱۴۰۳ مجموعا 10 و نیم درصد نسبت به مدت مشابه دو سال گذشته برق بیشتری دریافت کرده‌اند.
این رشد برای صنایع فولادی، سیمانی، محصولات فلزی و سایر صنایع انرژی‌بر به ترتیب هشت و نیم، 90 و دو دهم، هشت و نیم و 21 و چهار دهم درصد است.
مطابق آمار انجمن فولاد کشور، مجموع تولیدات زنجیره فولاد ایران در فصل بهار ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال گذشته هشت و نیم درصد رشد داشته و از 66 میلیون تن فراتر رفته است.
البته صنعت فولاد در بخش فروش مسئله دارد، برای مثال ۸۸ درصد از مهم‌ترین محصول شرکت فولاد خوزستان یعنی آهن اسفنجی در سه ماهه اول امسال فروش نرفته و راهی انبارها شده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجو، اوایل خردادماه نیز «بهرام سبحانی» رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد با بیان اینکه با هماهنگی و تعامل با وزارت نیرو در فصل گرم سال جاری برق بیشتری برای صنعت فولاد تامین می‌کنیم، افزود: در سایه تعامل وزارت نیرو با صنعت فولاد در دو سال گذشته شاهد افزایش تولید فولاد در کشور بودیم.
وی در ارتباط با برنامه‌ریزی و تعامل وزارت نیرو با انجمن تولیدکنندگان در راستای تامین حداکثری برق در فصل گرم سال گفت: تمامی واحد‌های صنعتی فولاد کشور به طور متوسط با ظرفیت ۹۰ تا ۹۵ درصد در حال فعالیت هستند و تلاش می‌کنیم در سایه تعامل با وزارت نیرو در فصل گرم سال جاری برق بیشتری را برای این واحد‌ها تامین کنیم.
سبحانی با اشاره به اینکه صنعت فولاد یکی از صنایع پیشران کشور است و بسیاری از صنایع تولیدی و عمرانی کشور به این صنعت وابسته هستند، افزود: برای فصل گرم سال جاری مقرر شده است تا با توجه به ظرفیت و قدرت مانوری که هر کدام از واحد‌های صنعتی فولادی دارند، انجمن فولاد با همکاری وزارت نیرو نسبت به تحویل برق به این واحد‌های صنعتی اقدام کند.