نصب روزشمار المپیک برای ستارههای کشتی / حسن یزدانی پرافتخارترین ورزشکار ایران میشود؟!
سرویس ورزشی-
رقابتهای کشتی بازیهای المپیک 2024 طی روزهای 15 تا 21 مرداد ماه در پاریس برگزار خواهد شد. طبق اعلام قبلی اتحادیه جهانی کشتی، 290 کشتیگیر از 63 کشور در المپیک کشتی میگیرند که البته تصمیم اخیر فدراسیون کشتی روسیه مبنی بر غیبت شامیل ممدوف در این رقابتها، تعداد کشتیگیران حاضر در پاریس را به 289 نفر از 62 کشور کاهش خواهد داد، اگر اتحادیه جهانی کشتیگیر و کشور دیگری را جایگزین نماینده 65 کیلوگرم روسها نکند که به صورت انفرادی تصمیم گرفته بود برخلاف تحریم المپیک از سوی روسها، در پاریس کشتی بگیرد. اخبار منتشر شده از اردوی تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی کشورمان نشان میدهد علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی این روزها دغدغهای جز موفقیت تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی در المپیک 2024 پاریس ندارد. او در سالهای اخیر از نظر زیرساختی امکانات بینظیری را برای کشتیگیران فراهم کرده و حالا 11 کشتیگیر ایرانی آماده حضور در مهمترین نبرد زندگی خود هستند. رئیس فدراسیون کشتی تقریبا هر روز به اردوی کشتیگیران به ویژه آزادکاران سر میزند و دقایقی با آنها درخصوص تجربیات خودش از المپیک برخی مسائل فنی و روحی به صحبت میپردازد.
طبق روزشماری که فدراسیون کشتی در خانه کشتی برای المپیکیها با تصاویر خودشان نصب کرده، 18 روز تا شروع مسابقات کشتی در المپیک باقی مانده است. بر اساس برنامه اعلام شده مسابقات کشتی فرنگی المپیک از 15 مردادماه استارت میخورد و آزادکاران نیز دقیقا در روزهای پایانی المپیک 2024 پاریس روی تشک میروند.
جایگاه برابر سهمیههای کشتی ایران، مصر و ترکیه
اما در جدول سهمیه کشورها، آمریکا با 16 سهمیهای که طی سه مسابقه گزینشی بلگراد (مسابقات جهانی 2023)، مکزیک (گزینشی قارهای پانآمریکن) و استانبول (گزینشی جهانی) به دست آورد، بیشترین سهمیه المپیک را در رشته کشتی از آن خود کرده است. تیمهای آزاد و زنان این کشور با سهمیه کامل، هر کدام شش کشتیگیر و تیم فرنگیشان با چهار کشتیگیر در پاریس حاضر خواهند بود.
بعد از آمریکا، ژاپن با 13 سهمیه (چهار آزادکار، شش زن و سه فرنگیکار) در جایگاه دوم قرار دارد و آذربایجان و چین نیز با 12 کشتیگیر ردههای سوم و چهارم را از آن خود دارند. آذربایجان هم مثل آمریکا با شش سهمیه کامل در کشتی آزاد، یک سهمیه زنان و پنج فرنگیکار در این رقابتها شرکت میکند و چین نیز چهار آزادکار، پنج کشتیگیر زن و سه فرنگیکار در المپیک دارد. براساس این گزارش، مصر، ایران و ترکیه ردههای پنجم، ششم و هفتم را با 11 سهمیه به خود اختصاص دادهاند. ایران با این تفاوت در مقایسه با سایر کشورها جایگاه یادشده را به خود اختصاص داده است که کشتی زنان ندارد و اگر این ردهبندی صرفاً در دو بخش آزاد و فرنگی باشد، ایران بالاتر از آمریکا و ژاپن که به ترتیب در این دو رشته 10 و هفت سهمیه گرفتهاند، همرده با آذربایجان که آنها هم 11 سهمیه در این دو رشته به دست آوردهاند، صدرنشین خواهد شد. ایران با شش سهمیه در کشتی فرنگی و پنج سهمیه در کشتی آزاد در المپیک حضور خواهد داشت، در حالی که مصر با چهار آزادکار، یک زن و شش فرنگیکار و ترکیه با دو آزادکار، پنج کشتیگیر زن و چهار فرنگیکار در این رقابتها حضور خواهند داشت. بعد از این سه تیم، کوبا و قرقیزستان با 10 کشتیگیر و همچنین مغولستان و اوکراین با 9 کشتیگیر در ردههای بعدی هستند. این درحالی است که کشتی روسیه این دوره از رقابتهای المپیک را تحریم کرده است و بلاروس هم تنها با یک کشتیگیر به پاریس خواهد آمد.
گزارش newsday از یزدانی
در آستانه مسابقات کشتی بازیهای المپیک، newsday در گزارشی از کشتی المپیک، به معرفی ستارههایی که باید در المپیک آنها را دنبال کرد، پرداخت. نیوز دی در معرفی کشتیگیران شاخص به نام حسن یزدانی اشاره کرده و درباره او نوشته است: حسن یزدانی (ایران): با نام مستعار «پادشاه»، یزدانی در وزن ۷۴ کیلوگرم در ۲۰۱۶ برنده مدال طلا شد. او در ادامه در وزن ۸۶ کیلوگرم توکیو در مسابقه نهائی به دیوید تیلور باخت. تیلور در پاریس مسابقه نمیدهد و احتمالا راهی را برای بازگشت یزدانی به اوج باز میکند. از دیدگاه علاقهمندان به کشتی بازگشت به اوج حسن یزدانی یعنی کسب مدال طلا در بازیهای المپیک. حسن یزدانی اگر طلای بازیهای المپیک پاریس را کسب کند تبدیل به پرافتخارترین ورزشکار و کشتیگیر تاریخ ایران در بازیهای المپیک میشود. او پیش از این یک طلا و یک نقره المپیک را کسب کرده است.
newsday در گزارش خود از دیگر کشتیگیران نیز نام برده که در ادامه به آن اشاره میشود:
میخاین لوپز (کوبا): سنگین وزن کوبا در ۴۱ سالگی به دنبال کسب پنجمین مدال طلای دسته سنگین وزن کشتی فرنگی است.
طاها آکگل(ترکیه): آکگل برنده طلای سال ۲۰۱۶، در المپیک قبل در توکیو به گیبل استیوسون آمریکایی باخت. او اوایل سال جاری در مسابقات قهرمانی اروپا، گنو پتریاشویلی از گرجستان، دارنده مدال نقره توکیو را شکست داد. با غیبت استیوسون، آکگل میتواند در ۱۲۵ کیلوگرم موفق شود.
کندی بلیدز(آمریکا): دارنده مدال نقره المپیک توکیو در دسته ۷۶ کیلوگرم کشتی آزاد زنان رقابت میکند.
هلن مارولیس (آمریکا): او قصد دارد اولین کشتیگیر زن آمریکایی باشد که سه مدال المپیک را کسب میکند. او در سال ۲۰۱۶ طلا و در ادامه برنز توکیو را به دست آورد.
داستانهایی که باید دنبال کنید
قهرمان سنگین وزن مردان در کشتی آزاد چه کسی خواهد بود؟ استیوسون در ۲۱ سالگی قهرمان المپیک توکیو شد، سپس به کشتی کج رفت و در مسابقات انتخابی المپیک ایالات متحده شرکت نکرد و حالا باید دید چه کسی در سنگین وزن کشتی آزاد قهرمان میشود.
چهرههای جدید: هیچ یک از سه دارنده مدال طلای آمریکا در توکیو در پاریس حضور ندارند. تیلور در انتخابیه آرون بروکس باخت. تامیرا منسا- استوک و استیوسون نیز تلاشی برای کسب سهمیه نکردند.
مدافعان عنوان قهرمانی المپیک:
کشتی آزاد (همگی در پاریس غایب هستند.): ۵۷ کیلوگرم: زائور اوگویف، روسیه، ۶۵ کیلوگرم: تاکوتو اوتوگورو، ژاپن، ۷۴ کیلوگرم: زائوربک سیداکوف، روسیه، ۸۶ کیلوگرم: دیوید تیلور، ایالات متحده، ۹۷ کیلوگرم: عبدالرشید سعداللهیف، روسیه، ۱۲۵ کیلوگرم: گیبل استیوسون، ایالات متحده
کشتیفرنگی مردان:۶۰ کیلوگرم: لوئیس اورتا، کوبا، ۶۷ کیلوگرم: محمدرضا گرایی، ایران (غایب)، ۷۷ کیلوگرم: تاماس لورینچ، مجارستان (غایب)، ۸۷ کیلوگرم: ژان بلنیوک، اوکراین، ۹۷ کیلوگرم: موسی اولویف، روسیه (غایب)، ۱۳۰ کیلوگرم: میخاین لوپز، کوبا.