kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۱۸۳۰
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۴

جولان مفسدان اقتصادی در ارتش ژاپن 218 نظامی تنبیه یا اخراج شدند

 
 
سرویس خارجی-
وزارت دفاع ژاپن در گزارش سالانه خود اعلام کرد: «ارتش این کشور علاوه‌بر بحران جذب نیرو، به علت رسوایی و فسادهای مالی تاکنون ۲۱۸ نفر از مقام‌های رده‌های مختلف نظامی خود را توبیخ، خلع درجه و یا از کار برکنار کرده است.»
مصمم شدن ژاپن برای تقویت نیروی دفاعی خود علل مختلفی دارد که شاید اصلی‌ترین آن قدرت گرفتن چین باشد که رقیب نیرومند ژاپن است. قدرت گرفتن چین حکمرانانِ سرزمینِ سامورایی‎ها را به شدت نگران می‌کند، این نگرانی خود انگیزه تقویت نظامی است به ویژه در زمانی که متحد ژاپن یعنی آمریکا رویکردش به حمایت نظامی از ژاپن را تغییر داده است. حتی چند روز پیش دولت ژاپن در سند دفاعی جدید خود اعلام کرد: هنوز چین را تهدید استراتژیک اصلی خود می‌داند و قصد دارد برای مقابله با قدرت نظامی روسیه و چین، در حوزه‌های دفاعی مختلف پیشرفت داشته باشد. مطابق سند دفاعی ۲۰۲۴ ژاپن که توسط وزارت دفاع این کشور منتشر شده، توکیو قصد دارد برای آمادگی در برابر تهدیدهای امنیتی پیچیده جهان امروز، قدرت نظامی خود را در هفت حوزه کلیدی تقویت کند. اما ژاپن با چالش‌هایی رو‌به‌رو است.
تارنمای خبری «آسیانیوز» (asianews)، وزارت دفاع ژاپن در گزارش خود بار دیگر کشورهای چین، کره‌شمالی و روسیه را به عنوان تهدید عمده برای توکیو ارزیابی کرد. در گزارش ۵۴۸ صفحه‌ای وزارت دفاع ژاپن آمده است: ژاپن خود را در سخت‌ترین و پیچیده‌ترین وضعیت امنیتی دوران پس از جنگ می‌بیند. این در حالی است که ارتش این کشور موسوم به «نیروهای دفاع‌ از خود ژاپن» (JSDF) هفتادمین سالگرد تشکیل خود که در مورخ اول جولای ۱۹۵۴ بود را جشن می‌گیرد. گزارش مورد اشاره وزارت دفاع ژاپن همچنین تحت شعاع موجی از رسوایی‌های نظامی در زمینه فساد، رسوایی مالی و اتهامات سوءاستفاده از اسرار دولتی قرار دارد. در این گزارش آمده است که وزارت دفاع ژاپن ۲۱۸ نفر از اعضای ارتش خود از جمله در رده‌های بالا را با ۱۱ حکم اخراج، ۲ تنزل درجه و ۸۳ مورد تعلیق، مجازات کرده است و مابقی نیز شامل احکامی همچون قطع حقوق، توبیخ و دادن اخطار شده‌اند. در این میان نام دریاسالار «ریو ساکائی» (Roy Sakai) ارشدترین افسر نیروی دریایی ژاپن نیز به چشم می‌خورد.
این گزارش حاکی است، «مینورا کی‌هارا»، وزیر دفاع ژاپن، با اعلام این که داوطلبانه یک ماه حقوق خود را دریافت نخواهد کرد، درباره این رسوایی‌ها گفت: این حوادث خیانتی است به اعتماد عمومی و نباید هرگز اتفاق می‌افتاد. در همین حال «فومیو کشیدا» نخست‌وزیر ژاپن که برای شرکت در نشست سران سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در واشنگتن به سر می‌برد، در این زمینه عذرخواهی کرد و گفت که وی کی‌هارا را تغییر نمی‌دهد. آسیانیوز افزود که این رسوایی‌ها علاوه‌بر آنکه بر شرایط نامناسب اخلاقی در محیط کار و آموزش‌های ناایمن در ارتش ژاپن منجر شده، در جذب نیرو نیز تاثیر منفی گذاشته است؛ به طوری که تنها ۹هزار و ۹۵۹ نفر در سال ۲۰۲۳ جذب ارتش ژاپن شدند که این میزان نسبت به حد موردنظر که جذب ۱۹هزار و ۵۹۸ نیروی جدید است، ۵۱درصد کاهش را نشان می‌دهد.