ابتلای ۱۴۶ نفر در کشور به «تب دنگی» از ابتدای امسال
بر اساس گزارش رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، از ابتدای سال جاری تا 17 تیرماه، ۱۴۶ مورد مثبت تب دنگی تشخیص داده شده است.
شهنام عرشی درباره آخرین وضعیت ابتلا به تب دنگی در کشور به تسنیم گفت: بر اساس گزارشهای نظام مراقبت سندرمیک جاری در کشور از ابتدای سال 1403 تا تاریخ 17 تیرماه، 146 مورد مثبت تب دنگی تشخیص داده شده است.
عرشی افزود: مطابق بررسی اپیدمیولوژیکی انجام شده برای بیماران، اکثریت موارد تشخیص داده شده سابقه سفر به کشور امارات متحده عربی داشتهاند و در این کشور به بیماری مبتلا شدهاند. اکثر بیماران دارای سابقه سفر به کشور امارات بودهاند و تعداد هفت مورد از بیماران سابقه سفر به کشورهای پاکستان، عمان و بنین (غرب آفریقا) داشتهاند. از بین 146 بیمار تب دانگ، 11 بیمار بدون سابقه سفر به خارج از کشور هستند که در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان تشخیص داده شدهاند و انتقال محلی محسوب میشوند.
وی ادامه داد: طی سال جاری از ابتدای تشخیص بیماری در کشور تاکنون یک مورد مرگ گزارش شده است و وضعیت عمومی سایر بیماران پایدار است. در حال حاضر پشه آئدس در استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان (چابهار و کنارک)، بوشهر(عسلویه و کنگان) و گیلان گسترش دارد.
بنا بر این به گزارش، بیماری دانگ یا تب دنگی توسط پشهها انتشار مییابد. این پشهها در نزدیکی محل زندگی انسان رشد میکنند. هنگامی که یک پشه، فردی آلوده به ویروس مولد تب دنگی را نیش میزند، ویروس وارد بدن پشه میشود سپس هنگامی که پشه آلوده فرد دیگری را نیش میزند، ویروس وارد جریان خون آن فرد میشود. درد عضله، استخوان و مفصلها، حالت تهوع، استفراغ، درد پشت چشمها، تورم غدد لنفاوی و راش از علائم ابتلا به تب دنگی است. افرادی که سابقه سفر به استانهای ذکر شده را دارند در صورت بروز این علائم حتماً باید به پزشک مراجعه کنند.
علامت مهم ابتلا به تب دنگی
معاون درمان وزیر بهداشت هم گفت: ۳۰ درصد از افرادی که با علائم استخوان درد شدید و تب بالا به مراکز درمانی مراجعه کردند، دارای بیماری تب دنگی بودند.
سعید کریمی در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما درخصوص آمار مبتلایان به تب دنگی در کشور گفت: از ۲۰۰ نفری که با علائم شدید استخوان درد و تب بالای ۴۰ درجه به مراکز درمانی مراجعه کردند، ۶۳ نفر آزمایش آنها مثبت شده و هنوز جواب آزمایش برخی نیامده است.
کریمی افزود: عمده این افراد مسافرینی بودند که از کشورهای حاشیه خلیجفارس آمدند؛ اگر افرادی مسافرتی به دبی یا امارات داشتهاند، حتما مراقبت کنند.
وی ادامه داد: حداکثر ۵ روز پس از اینکه پشه آلوده افراد را مورد گزش قرار دهد، علائمی، چون افت فشار خون، ضعف، بیحالی و در صورت حاد بودن منجر به خونریزی و حتی بستری میشود.
معاون درمان وزیر بهداشت با توصیه به مردم درخصوص جمعآوری آبهای راکد اطراف محل سکونت گفت: درمان این بیماری عمدتا علامتی است یعنی با کاهش تب و دادن مایعات سعی میشود بیماری کنترل شود.