گزارش خبری تحلیلی کیهان
انتخابات تمام شد پیروزی مردم، شکست دشمنان ایران
ملت امیدوار و پیروز ایران اسلامی دیروز با تشکیل صفوف طولانی مقابل شعب اخذ رأی در مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری، بار دیگر دشمنان پوک و پوچ و بیمصرف خود را به شکست کشاند.
سرویس سیاسی ـ
دور دوم انتخابات ریاست جمهوری دیروز برگزار شد و ملت بزرگ ایران بار دیگر در میدان انتخاب حضور پیدا کردند. مقابل شعب اخذ رأی صفوف طولانی تشکیل دادند و مشارکت عمومی را رقم زدند. در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران رأی مردم تعیینکننده است و آینده کشور را رقم میزند. یکی از آمال دشمنان شکست خورده انقلاب اسلامی، عدم مشارکت همگانی در انتخابات است و به همین دلیل با بلندگوها و بنگاههای دروغپراکنی خود بر طبل تحریم انتخابات کوبیدند اما ملت مبارز و آگاه ایران با حضور تعیینکننده خود، مشتی دندانشکن به تمام دشمنان ایران اسلامی وارد کرد و آنها را بار دیگر به شکست کشاند.
نظام سلطه و شبکههای معاند که به صورت گسترده مشارکت در انتخابات را هدف گرفتند و تقلا کردند سایه ناامیدی بیندازند با حضور امیدوارانه ملت مواجه شدند.
مرحله اول انتخابات ریاست جمهوری جمعه ۸ تیرماه برگزار شد. بر اساس اعلام وزارت کشور در مرحله اول ۲۴ میلیون و ۵۳۵ هزار و ۱۸۵ رای اخذ شد که مسعود پزشکیان با ۱۰ میلیون و ۴۱۵ هزار و ۹۹۱ رای و سعید جلیلی ۹ میلیون و ۴۷۳ هزار و ۲۹۸ به مرحله دوم انتخابات راه یافتند.
انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری، دومین انتخابات در تاریخ جمهوری اسلامی ایران است که به دور دوم کشیده شده است.
گفتنی است، فرآیند اخذ رای از ساعت ۸ صبح جمعه در حدود 59 هزار شعبه در سراسر کشور آغاز شد. بیش از 800هزار نیروی مردمی در هیئتهای اجرائی و نظارتی سراسر کشور در حوزههای اخذ رای فعال بودند.
سعید جلیلی، نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در مسجد جامع قرچک رای خود را در صندوق انداخت. مسعود پزشکیان نیز در شهر قدس در انتخابات شرکت کرد. با توجه به استقبال مردم از انتخابات ریاست جمهوری در سراسر کشور زمان اخذ رای در تمام شعب تا ساعت ۲۲ تمدید شد. مراجع تقلید با حضور در پای صندوقهای رأی، در دور دوم انتخابات شرکت کردند.
حماسه هموطنان مقیم خارج
مقابل هتاکی ضد انقلاب پوچ و بیمصرف
دیروز، خارج از کشور میدان دفاع شجاعانه و عاشقانه هموطنانمان از عزت و اقتدار ایران اسلامی در مقابل هتاکی ضدانقلاب بیمصرف و پوچ بود. آنها باید از میان مشتی ضدانقلاب عبور کنند و هتاکی و فحاشی آنها را بشنوند تا خود را به محل اخذ رأی برسانند. یکی از ایرانیان خارج از کشور در حالی که جسارت بر پرچم مقدس کشورمان را دید، دلیرانه و بیباک به سمت ضد انقلاب رفت و پرچم را به دست گرفت. هموطن دیگری در پاسخ به یک ضدانقلاب، وی را با لفظ مزدور خطاب قرار داد. یک بانوی ایرانی هم با در دست داشتن پرچم ایران، با شجاعت از روبهروی ضدانقلاب و هتاکی آنها عبور میکند و خود را به شعبه اخذ رأی میرساند. بانوی دیگری در استکهلم سوئد، در حالی که شاخه گل و پرچم ایران اسلامی را همراه خود داشت، آهنگ «مرحبا لشکر حزبالله» اثر حاج ابوذر روحی را پخش کرد و به همخوانی با آن پرداخت؛ «مرحبا لشکر حزبالله، مرحبا جیش رسولالله، سنصلی فی القدس انشاءالله». بانوی دیگری پس از رأی دادن، با پرچم ایران و تصویر رهبر انقلاب و در حالی که یک چفیه را روسری خود قرار داده بود، در برابر وطنفروشان و مزدوران ضدایرانی رژه رفت.
فحاشی مدعیان آزادی
صدای خبرنگار بیبیسی را هم درآورد
خبرنگار بیبیسی دیروز مقابل کنسولگری ایران گزارش داد: اینجا باید جلیقه «ضدفحش» میآوردیم. فرقی نمیکند شما خبرنگار باشید، یا رایدهنده یا حتی عابرپیادهای که اصلا اهل ایران نیست، شما را به باد فحش میگیرند.
تقدیر مخبر از زحمات عوامل پوشش رسانهای انتخابات
محمد مخبر، سرپرست ریاست جمهوری در حاشیه بازدید از یکی از شعب رأیگیری در شهر تهران با حضور در واحد سیار صداوسیما از زحمات عوامل پوشش رسانهای انتخابات تقدیر کرد.
آیتالله لاریجانی: حضور گسترده در پای صندوق رأی
در اقتدار کشور تأثیر بسزایی دارد
آیتالله صادق آملی لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام پس از انداختن رای خود در صندوق رای انتخابات مرحله دوم چهاردهمین دوره ریاستجمهوری در جمع خبرنگاران با تأکید بر اهمیت مشارکت انتخابات، اظهار کرد: حضور گسترده مردم پای صندوقهای رای در اقتدار و امنیت ملی کشور تأثیر بسزایی دارد و در واقع باید فرصتها را مغتنم بشماریم.
وی افزود: کسی که امروز انشاءالله به فضل الهی بهعنوان رئیسجمهور انتخاب میشود، کسی است که سرنوشت اجرائی کشور را بر عهده خواهد داشت و این مسئله بسیار مهمی است؛ چرا که با توجه به عمده مشکلات کشور در حوزه اجرائی کسی باید سکاندار این امر مهم باشد که بتواند این مشکلات را برطرف و به وعدههایی که داده، عمل کند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: حضور مردم بسیار سرنوشتساز و مهم است؛ هم استیفای حقشان است و هم یک تکلیف الهی است و هر کسی که سربلندی کشور را میخواهد، با هر سلیقه و گرایشی باید در انتخابات شرکت کند. امیدوارم که این دوره مردم بهتر از هفته قبل در انتخابات شرکت کنند و حضور گستردهتری داشته باشند و آنچه که خیر است، مقدر شود.
آملی لاریجانی گفت: کلامی هم با نامزدهای این انتخابات دارم که امروز یکی از آنها بهعنوان رئیسجمهور تعیین میشوند؛ انتخابات اقتضائاتی دارد و نامزدها حرفهایی زدند و وعدههایی دادند و نسبت به هم نقدهایی کردند اما از روز شنبه باید فضای همدلی حاکم باشد و خدایناکرده اینگونه نباشد کلماتی که چه خودشان و چه ستادها و هوادارانشان در این ایام گفتند، بخواهد ادامه پیدا کند.
وی با بیان اینکه مشکلات کشور کم نیستند و رئیسجمهور بهتنهائی نیز حتماً نمیتوانند این کارها را انجام دهد، تأکید کرد: همه باید به هم کمک کنند و مردم و مسئولین دستبهدست هم بدهند تا بتوانند مشکلات عدیدهای که در کشور وجود دارد بهویژه مسئله معیشت و اقتصاد، همچنین تورم و تأمین مالی بنگاههای اقتصادی و مسائل فرهنگی و اجتماعی برطرف شود. امیدواریم با همدلی، همیاری و همافزایی همه نیروهایی که در صحنههای اجتماعی فعالاند و همچنین همه مردم بر این مشکلات فائق آییم و خداوند آنچه که خیر است را مقدر کند و مشکلات کشور را نیز بهویژه در مقابله و مواجهه با دشمنان جمهوری اسلامی بیمه و توانمند کند.
قالیباف: هرکسی در انتخابات شرکت نکند
برای ۴ سال زندگی خود تصمیم نگرفته است
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در حاشیه حضور در شعبه اخذ رأی حرم مطهر رضوی و شرکت در دومین مرحله انتخابات ریاست جمهوری با بیان این که امروز مهمترین دغدغه کشور، مسئله اقتصادی است، گفت: پس از اعلام نتیجه و پایان رقابتها، آغاز همکاریها در همه سطوح بین مردم و دولت شکل خواهد گرفت و امیدوارم این کابینه، کابینه پرقدرتی باشد.
وی خاطرنشان کرد: طبیعتاً کارها باید با اتفاق نظر و همکاری بین دولت و مجلس انجام شود. فکر میکنم یکی از مهمترین کارهایی که دولت در ابتدا انجام میدهد، معرفی کابینه است و طبیعتاً مهمترین تصمیم مجلس، بررسی دقیق و رأی اعتماد به وزرای محترم است.
به گزارش فارس، رئیسمجلس شورای اسلامی و نامزد اولین مرحله انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: یک دولت قوی برای یک رئیسجمهور مهم است و مهمترین نقش مجلس در اولین گام، دادن تأییدیه کابینه قوی برای دولت است. پس از آن نیز همکاریها برای تحقق برنامه هفتم که اخیراً ابلاغ شده است، شکل میگیرد.
سرلشکر موسوی:
افزایش مشارکت برای ارتش اهمیت دارد
سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران هم پس از شرکت در انتخابات با اشاره به تأثیرات مثبت رأی دادن در آینده ایران اسلامی گفت: شرکت در انتخابات علاوه بر آن که وظیفهای اجتماعی، ملی و دینی است، حقی قانونی است که برای تعیین سرنوشت آتی فرد فرد ایرانیان به آنها اعطا شده است تا بتوانند از طریق این فرآیند مهم و تأثیرگذار، به انتخاب فرد مورد نظر خود و ریلگذاری مسیر آتی کشور اقدام کنند. به همین سبب حضور در انتخابات، تعیینکننده سرنوشت آینده تمام آحاد و اقشار جامعه و نیز عاملی مهم در ایجاد اقتدار و عزتمندی برای ایران اسلامی است.
سرلشکر موسوی با اشاره به حضور تمامی کارکنان پایور، وظیفه و خانوادههای ارتشیان در انتخابات، اظهار کرد: ارتش به عنوان سازمانی انقلابی، فراحزبی و ولایی، از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون، علاوهبر مشارکت حداکثری در تمامی انتخابات، همواره به رأی ملت ولایتمدار ایران اسلامی احترام گذاشته و موفقیت دولتها را به منزله موفقیت کشور و نظام اسلامی در نظر آورده است.
وی در ادامه با بیان لزوم مشارکت حداکثری و در عین حال انتخاب فرد اصلح، تأکید کرد: شرکت در انتخابات نه امری فردی و با آثار کوتاهمدت، بلکه وظیفهای با تبعات منطقی، آیندهنگرانه و مدیریتی است که در اداره آتی کشور و ارتقای روزافزون اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران مؤثر است.
فرمانده کل ارتش خاطرنشان کرد: ارتش جمهوری اسلامی ایران، فارغ از هرگونه نگاه حزبی و جناحی، حاضر است در راه اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران با دولت آتی کشور همکاری و تعامل کند چرا که موفقیت دولت چهاردهم را در خدمترسانی به ملت شریف ایران به عنوان موفقیت خود در نظر میگیرد.
سردار حاجیزاده:
به نیت حاج قاسم رأی دادم
همچنین، سردار حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حاشیه شرکت در انتخابات، گفت: رأیدادن وظیفهی شرعی و ملی است؛ باید در این کار تسریع و عجله داشت و یک کار واجب است که انشاءالله ملت شریف ایران پایکار بیایند. هر رأی که ملت ایران در این صندوقها میاندازند به افزایش قدرت، اقتدار و هویت کشور در منطقه و دنیا کمک میکند.
به گزارش فارس، وی عنوان کرد: ما امروز فراخوان شدیم؛ در دهه اول انقلاب در دوران جنگ هم برای دفاع از کشور فراخوان شدیم و اگر آن روز در دفاع از کشور کوتاهی میشد، الان بخشهای وسیعی از کشور در اختیار دشمنان بود و بیش از 170 هزار شهید دادیم تا یک متر از کشور جدا نشود.
سردار حاجیزاده ادامه داد: رأیدادن کار سادهای برای افزایش اقتدار و قدرت کشور است؛ مردم با نیّت خیر و قربةالیالله پایکار بیایند تا رئیسجمهور خوبی برای چهار سال آینده انتخاب کنیم.
وی در پاسخ به این سؤال که بخشی از مردم آرای خود را به نیابت از شهدا به صندوق میاندازند و شما به نیابت از چه کسی رأی دادهاید، خاطرنشان کرد: ما نیّت کردیم و از طرف شهید حاج قاسم سلیمانی آمدیم و رأی دادیم.
محسن رضایی: انتخابات اقتدار و امنیت کشور را
تقویت میکند
محسن رضایی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز پس از شرکت در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران با قدردانی از حضور مسئولانه و همراه با بصیرت و شعور مردم ایران به ویژه در دور دوم انتخابات، اظهار داشت: مردم نشان دادند مردم سالاری دینی را از آن خود میدانند و به آن وفادار هستند، حضور مردم هم در اقتدار و امنیت، و هم در بازگشایی روابط خارجی بسیار مؤثر است.
به گزارش ایرنا، وی افزود: از دولت بعد انتظار داریم به صورت گسترده از همه شایستگان کشور استفاده کند، چون دولت آینده، دولت همه مردم ایران است و امیدواریم نخبگان و شایستگان هم به دولت آینده کمک کنند.
وضعیت شعب انتخاباتی خارج از کشور
از زبان سفرای ایران
آخرین وضعیت شعب و حوزههای اخذ رأی ایرانیان مقیم خارج از کشور در ارتباط زنده سفرا و رؤسای نمایندگی ایران در خارج از کشور با ستاد انتخابات خارج از کشور مستقر در وزارت امورخارجه اطلاعرسانی شد.
علیرضا بیگدلی، معاون کنسولی وزارت امورخارجه ضمن تشکر از اصحاب رسانه و کادر وزارت امور خارجه برای برگزاری انتخابات در شعب خارج از کشور و اطلاعرسانی این رویداد، عنوان داشت: وزیر کشور تشکر ویژهای را نسبت به زحمات کادر وزارت امور خارجه برای برگزاری انتخابات در خارج از کشور داشتند.
وی با بیان اینکه انتخابات را در ۹۸ کشور دنیا و در ۱۳۸ نمایندگی داریم، اظهار داشت: خوشبختانه براساس ارتباط مستقیمی که داشتیم شرایط بهتری برای انتخابات فراهم شده و با توجه به تجربهای که کسب شد و تلاش همکاران و علاقهای که هموطنان برای حضور بیشتر در شعبههای اخذ رای نشان دادند، فکر میکنیم درصد بالایی از هموطنان شرکت خواهند کرد.
معاون کنسولی وزارت امور خارجه ادامه داد: روز جمعه برای ما یک روز برای انجام وظیفه در اخذ رای هموطنان در نقاط مختلف دنیاست و روزی است که روابط خود را با هموطنان تحکیم و صمیمانه از آنها برای حضور در شعب اخذ رای تشکر میکنیم و از حضور آنها برای بهبود همکاریها با کشورهایی که در آنجا حضور دارند استفاده میکنیم.
بیگدلی تصریح کرد: روز پربرکتی برای ما خواهد بود و آرزو میکنیم در پایان با آرایی که ملت شریف ایران به صندوق میریزند، نماینده شایسته ملت ایران برای ریاست جمهوری در دوره پیش انتخاب کنند و ما از اینکه سهم کوچکی در این خصوص داشتیم احساس غرور و افتخار میکنیم.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه جلسه ستاد انتخابات خارج از کشور گفت: روزهای پرکار و پر تلاشی را در طی هفته اخیر در وزارت امور خارجه پشت سر گذاشتهایم. انشاءالله ما شاهد حضور و مشارکت پرشور هموطنان در خارج از کشور و داخل کشور باشیم.
در ادامه این نشست، رضا نظر آهاری، سفیر ایران در نیوزلند عنوان داشت: نیوزلند اولین کشوری است که انتخابات در آن آغاز شده و هم اکنون فرآیند انتخابات در ساعت ۱۰ به وقت تهران به پایان رسیده است.
وی گفت: در هر سه شعبه ما با افزایش حضور هموطنان روبهرو هستیم و پیشبینی ما از مشارکت در حدود ۲۰ درصد است و این مشارکت علی رغم مشکلاتی بود که در هفته پیش داشتیم.
صادقی، سفیر ایران در استرالیا هم در ارتباط با ستاد انتخابات خارج از کشور اظهار داشت: ما در دور اول در چهار شهر کانبرا،بریزبن، سیدنی و ملبورن انتخابات را برگزار کردیم و در این دور از انتخابات نیز حضور رای دهندگان به خصوص در سیدنی بهتر بوده است.
وی افزود: شمار معاندین افت و ریزش داشته است و پلیس استرالیا هم در ملبورن و هم در بریزبن حضور خوبی داشته و در بریزبن یکی از معاندین دستگیر شده است.
همچنین، حبیبالله زاده سفیر ایران در ترکیه در ادامه نشست ستاد انتخابات خارج از کشور بیان داشت: ما شاهد حضور هموطنان هستیم.
وی افزود: اقدامات حفاظتی از سوی دولت ترکیه به خوبی انجام شده است و مشکل خاصی در فرآیند اخد رأی نیست.
محمدی سفیر ایران در مالزی نیز در ارتباط زنده با وزارت امور خارجه عنوان داشت: در مالزی اخذ رأی به خوبی در حال انجام است و در کوالالامپور و هم در جهور در مرز سنگاپور شاهد حضور بهتر هموطنان نسبت به هفته گذشته هستیم.
سفیر ایران در مالزی ادامه داد: انتظار ما این است که مشارکت از دور قبل بیشتر باشد.
محمدی خاطرنشان کرد: در هفته گذشته دولت مالزی همکاری خوبی داشتند و در این هفته تمهیدات بیشتری را برای برگزاری و امنیت حوزههای اخذ رای داشتیم.
ادیب، سفیر ایران در گرجستان هم در ارتباط زنده با ستاد انتخابات خارج از کشور بیان داشت: در گرجستان هم مشارکت به نظر بالا به نظر میرسد.
ادیب افزود: در این دور همکاری پلیس گرجستان خوب بوده است. حضور معاندین باعث افزایش مشارکت ایرانیان در تفلیس و باتومی شده است.
ادیب تصریح کرد: همچنین، رانندگان ترانزیت و دانشجویان حضور خوبی را در این انتخابات داشتهاند.
صانعی، سفیر ایران در بلاروس نیز در ادامه نشست ستاد انتخابات خارج از کشور عنوان داشت: طبق روال هفته گذشته رأیگیری شروع شده و استقبال نسبت به هفته گذشته بیشتر است. وی افزود: وزارت خارجه بلاروس و پلیس بلاروس همکاری خوبی را داشته و هیچ مشکل امنیتی نداشتیم و اخذ رأی از ایرانیان به راحتی در حال انجام است.
محمدی، سرکنسول ایران در استانبول هم در ارتباط زنده با ستاد انتخابات خارج از کشور بیان داشت: ایرانیان مقیم ترکیه، آرا خود را در شعب کنسولگری ایران، در منطقه آسیایی استانبول و همچنین در ازمیر به صندوق انداختند.
وی افزود: برخی از ایرانیان با طی ۷۰۰ کیلومتر راه به استانبول رسیدند.
سرکنسول ایران در استانبول تصریح کرد: یکی از ایرانیان از مونتنگرو به استانبول برای شرکت در انتخابات آمده است.
بختیار، سفیر ایران در چین هم در ارتباط زنده عنوان داشت: با تمهیدات پیشبینی شده ۴ حوزه اخذ رای در پکن، شانگهای، گوانجو و هنگکنگ مستقر شده و پذیرای ایرانیان مقیم چین برای اخذ رأی هستند.
توتونچی، سفیر ایران در کویت نیز عنوان داشت: حضور پرشکوه ایرانیان مقیم کویت را شاهد هستیم.
خیرالله پروین، عضو حقوقدان شورای نگهبان نیز در ستاد انتخابات خارج از کشور حاضر و ضمن گرامیداشت یاد شهید امیرعبداللهیان و تشکر از کادر وزارت خارجه عنوان داشت: نظام جمهوری اسلامی براساس مشارکت مردم شکل گرفته است.
سهرابی، مدیرکل شورای ایرانیان خارج از کشور نیز در این نشست خاطرنشان کرد: هنر جمهوری اسلامی این است که بعد از ۵۷ روز از شهادت رئیسجمهور نظام پیگیر مطالبات ایرانیان خارج از کشور است.
وی افزود: هرگونه مزاحمت برای رای دهندگان پیگیری خواهد شد. بر اساس نگاه شهید امیر عبداللهیان ایرانیان داخل و خارج از کشور در حقوق خود یکسان هستند. انشاءالله در انتخاباتهای بعد بتوانیم از ایرانیان در اقصی نقاط جهان حمایتهای لازم را داشته باشیم.
شکیب مهر، سفیر ایران در آفریقای جنوبی هم عنوان داشت: رأیگیری در پروتوریا، ژوهانسبورگ و کیپ تاون در حال انجام است. ما شاهد رشد ۲۸ درصدی شرکت در انتخابات نسبت به انتخابات گذشته هستیم.
همچنین، آل صادق، سفیر ایران در عراق در ارتباط زنده اظهار داشت: از ساعات اولیه رأیگیری شاهد حضور گسترده رای دهندگان بودیم و رسانههای بینالمللی گزارشهای متعددی را از حضور ایرانیان در شعب اخذ رأی در عراق مخابره کردند. حضور هموطنان و مشارکت آنان در صندوقهای عتبات بسیار خوب است.
آل صادق در رابطه با تعداد شعب بیان کرد: در دور دوم انتخابات ۱۴ صندوق ثابت و ۱۴ صندوق سیار در کشور عراق داریم.
اسماعیل زاده، سفیر ایران در فیلیپین نیز اظهار داشت: ایرانیان از ابتدای ساعت رأی گیری به خوبی در انتخابات شرکت داشته و پیشبینیها و تخمینها از رشد ۲۰ درصدی مشارکت در حوزه رأیگیری در کشور فیلیپین خبر میدهد.
صالح آبادی، سفیر ایران در قطر عنوان داشت: دو شعبه رأیگیری در سفارت و مدرسه ایرانیان قطر تمهید شد. شور و هیجان بیشتری را نسبت به دور اول داشتهایم. تمهیدات برای عزیمت هموطنان به شعب اخذ رای پیشبینی شده است.
همچنین، ملاعبداللهی، سفیر ایران در فنلاند در ارتباط زنده عنوان داشت: در فنلاند یک شعبه اخذ رأی در محل سفارت داریم. از ساعت ۹ صبح تعدادی از معاندین در مقابل سفارت حضور دارند ولی پلیس وضعیت را در کنترل دارند.
وی گفت: شاهد هتاکی این معاندین هستیم ولی با تمهیدی که با پلیس فنلاند داشتیم آنان از محیط سفارت دور شدند.
صبوری، سفیر ایران در رُم نیز اظهار داشت: در ایتالیا در حوزه میلان و رم انتخابات در حال برگزاری است و هموطنان مشارکت بهتری را نسبت به دور اول داشتیم. ۳ نفر از معاندین مزاحمتهایی را ایجاد کردند که با تمهیداتی که با پلیس ایتالیا داشتیم مشکل خاصی به وجود نیامده است.
سبحانی، سفیر کشورمان در ارمنستان هم در ارتباط زنده عنوان داشت: دو شعبه اخذ رأی در ایروان و در سرکنسولگری ایران در قاپان پیشبینی شده و اخذ رأی به خوبی در حال انجام است. در حوزه ایروان ۳ صندوق در سفارت، مسجد کبود و یک صندوق سیار تمهید شده است.
به گزارش ایرنا، وی گفت: با توجه به حضور خوب ایرانیان در شعبه قاپان دو برابر دور اول تعرفه پیشبینی شده است.
احمدی، سفیر ایران در استکهلم نیز عنوان داشت: ما در سوئد دو شعبه اخذ رأی را داشتیم و با وجود مشکلاتی که وجود داشت دو شعب استکهلم و گوتنبرگ در حال اخذ رأی هستند. ما گرچه در گوتنبرگ سرکنسولگری نداریم ولی شعبه اخذ رأی در این شهر نیز تمهید شد.
وی گفت: پلیس سوئد همکاری خوبی را داشته است و تمهیدات امنیتی لازم اندیشیده شده است.
سعادت، سفیر ایران در توکیو در ارتباط زنده با ستاد انتخابات خارج از کشور عنوان داشت: نمایندگی ایران در ژاپن با توجه به مشکلات ایرانیان از ساعت ۷:۳۰ رأیگیری را آغاز کرد و حضور پرشوری را در محل شعبه اخذ رأی در سفارت داشتیم.
وی افزود: پلیس ژاپن و وزارت خارجه این کشور حمایت خوبی را از صندوقهای اخذ رأی داشتهاند. دو شعبه در توکیو پیشبینی شده است که یک صندوق ثابت در سفارت و یک شعبه سیار برای زندان و مناطق نزدیک مستقر است.
سفیر ایران در ژاپن تصریح کرد: رئیس زندان یوکوهاما در نامهای از استقرار صندوق رای در این زندان برای اندک ایرانیان زندانی تشکر کرده است.
سلیمانی، سرکنسول ایران در دبی نیز عنوان داشت: از
۸ صبح که فرآیند اخذ رأی آغاز شد مشارکت بسیار خوب تخمین زده میشود. ما سه صندوق اخذ رأی در دبی برای دور دوم انتخابات تمهید کردیم و یک حوزه اخذ رای دیگر نیز در ابوظبی نیز تمهید شده است.
همچنین، امیننژاد، سفیر ایران در پاریس در ارتباط زنده با تهران اظهار داشت: امروز شاهد حضور گرم هموطنان در دو شعبه اخذ رأی در محل سفارت هستیم. براساس برآوردها و تخمینها رشد نسبی خوبی نسبت به دور اول انتخابات داریم.
گفتنی است، هموطنان خارج از کشور دیروز در مقابل سیل فحاشی و هتاکی ضد انقلاب با شرکت در انتخابات غیرت، وفاداری و علاقه خود را به اقتدار و امنیت کشور نشان دادند و حماسه آفریدند.