kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۱۱۹۲
تاریخ انتشار : ۱۳ تير ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۳
معاون وزیر راه و شهرسازی:

کسی که مسکن مهر را یتیم کرد حالا مدعی شده است

 
 
 
سرویس اقتصادی-
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: 
دو میلیون و 600 هزار واحد نهضت ملی مسکن به مرحله ساخت رسیده و بر اساس برنامه هفتم در بیش از ۳۰۰ هزار هکتار قابلیت ساخت 
شش میلیون واحد مسکونی وجود دارد.
به گزارش کیهان،‌ هادی عباسی در نشستی خبری درباره عملکرد وزارت راه و شهرسازی در دولت سیزدهم اظهار کرد: آماری که در مناظره سه‌شنبه شب 
توسط یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری درباره ساخت مسکن ارائه شد ناقص، فاقد اطلاعات بود و به صورت بخشی بود.
وی افزود: طرح نهضت ملی مسکن در دو بخش شهری و روستایی اجرا می‌شود. چیزی که توسط یکی از کاندیداها ارائه شد به نظر می‌رسد فقط بخش شهری بود. وقتی ما زمین را تخصیص می‌دهیم اولین گام آماده‌سازی است. متقاضیان مشخص شده و مردم پول واریز می‌کنند. آماده‌سازی یک فرآیند زمان‌بر و هزینه‌بر است. باید کاربری‌ها، خدمات روبنایی، خیابان‌ها و بسیاری مؤلفه‌های دیگر مشخص شود در غیر این صورت پروانه صادر نمی‌شود. 
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: 130 هزار واحد مسکن مهر را تکمیل کرده‌ایم که پروانه آن 13 سال پیش صادر شده و در آمار جدید نیست. برخی ساختمان‌ها به مراحلی رسیده اما بر سر قیمت اختلاف دارند و پروانه صادر نشده است. ما 500 هزار زمین ارائه کرده‌ایم اما فقط 80 هزار قطعه را در آمارها آورده‌ایم. بنابراین، اینکه پروانه را صرفا ملاک ساخت مسکن قرار دهیم یعنی نگاه بخشی و ناقص داریم.
عباسی با بیان اینکه حدود ۴۰ مرحله باید قبل از صدور پروانه طی شود، افزود: همه این کارها باید انجام شود و پول شهرداری پرداخت شود تا پروانه ساخت صادر کند. اینکه مسائل فنی را با مسائل سیاسی تلفیق کنیم اشتباه است. الان در آستانه جهش تولید مسکن هستیم. بر اساس برنامه هفتم بیش از ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی به منظور ساخت مسکن باید ملحق شود که اگر از تراکم استفاده نکنیم قابلیت ساخت شش میلیون واحد مسکونی را 
دارد.
هر دولتی باید مشکل مسکن را حل کند
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: نباید در گفت‌وگوهای سیاسی، مسکن مردم تحت تاثیر قرار گیرد. هرکسی سر کار می‌آید باید مشکل مسکن مردم را حل کند. کسی که رئیس‌جمهور می‌شود باید قانون اساسی را بخواند. مسکن در کنار بهداشت و آموزش و امکانات لازم برای تشکیل خانواده قرار دارد. بعضی دولت‌ها در سال‌های گذشته شانه خالی کردند. فارغ از اینکه در دولت آینده چه کسی رئیس‌جمهور، چه کسی وزیر یا معاون وزیر می‌شود باید توسط خبرنگاران مطالبه مسکن انجام شود. 
عباسی تاکید کرد: ما چند بار اعلام آمادگی کردیم آخرین وضعیت ساخت مسکن را به آقای پزشکیان توضیح دهیم اما پزشکیان برای توضیح وضعیت مسکن به ما وقت نداد. الان هم این آمادگی را داریم که اگر هر دو کاندیدای حاضر علاقه‌مند باشند توضیحات لازم را در این زمینه به آنها ارائه کنیم. مسکن مسئله واقعی مردم است مثل نان و سلامت و نمی‌شود از آن چشم‌پوشی کرد. وقتی مردم مشکل مسکن دارند و قانون تاکید کرده که نیاز مردم را تامین کنیم نمی‌توانیم از کنار آن بگذریم. ضمن اینکه مسکن‌سازی فرصت بزرگی برای ایجاد اشتغال، رشد اقتصادی، کاهش تورم و صادرات خدمات فنی و مهندسی است.
 تحویل 600 هزار مسکن 
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه پروژه دو میلیون و 600 هزار واحدی که الان شروع شده حداکثر باید دو ساله به اتمام برسد، افزود: از این تعداد بیش از ۶۰۰ هزار واحد تحویل شده که ۱۳۰ هزار واحد آن مسکن مهر است. متوسط پیشرفت طرح نهضت ملی مسکن نیز ۳۰ درصد است اما دائما پروژه تعریف می‌شود. مثلا یکدفعه ۱۰۰ هزار واحد افزایش می‌یابد که میانگین پیشرفت کل پایین می‌آید. بنابراین ممکن است میانگین همواره روی ۳۰ درصد باقی بماند.
عباسی با اشاره به پروژه اقدام ملی مسکن دولت قبل خاطرنشان کرد: طرح اقدام ملی با کمتر از پنج درصد پیشرفت فیزیکی به ما تحویل شد و ۱۳۰ هزار واحد مسکن مهر نیز در دولت سیزدهم به بهره‌برداری رسید.  او درباره وظایف مسکنی دولت‌ها و اقدامات دولت سیزدهم در بخش مسکن اظهار کرد: طرح نهضت ملی مسکن، قانون ساماندهی اجاره، مالیات خانه‌های خالی، الزام به ثبت املاک در این دولت انجام و به صورت فعالانه کار شد. اینکه گفته شود مسکن به ما ربطی ندارد بسیار خطرناک است و به ضرر مستاجران تمام می‌شود. 
آمار اشتباه عباس آخوندی
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: به تازگی آماری هم آقای آخوندی منتشر کردند که صرفا در بحث انبوه‌سازی و اجاره ۹۹ ساله بود. نباید به این صورت بخش به بخش اطلاعات ارائه شود. کسی که مسکن مهر را یتیم کرد الان خودش مدعی شده است. ما داریم تمام تلاش خود را برای تکمیل این طرح انجام می‌دهیم. ۱۳۰ هزار واحد تکمیل شده و ۱۲۰ هزار واحد با پیشرفت 75 تا 80 درصد باقی مانده که امیدواریم درصد قابل توجهی از آنها تکمیل شود. حدود ۲۰ درصد هم درگیر مسائل حقوقی است که آن هم در حال پیگیری است.
عباسی یکی از معضلات ساخت مسکن را عدم تامین منابع توسط سیستم بانکی دانست و افزود: بانک‌ها تنها جایی هستند که اختیار خلق پول ملی دارند. بحث ما این است که بانک‌ها متناسب با اختیارات خود باید مسئولیت بپذیرند. در حال حاضر عدم تناسب بین اختیار و مسئولیت را در بانک‌های خصوصی را شاهدیم.
او تاکید کرد: هر کسی رئیس‌جمهور می‌شود اقدامش این باشد که بانک‌ها را ملزم به پرداخت تسهیلات کند. اگر بانک‌ها نمی‌خواهند به مسکن وام بدهند بانک مرکزی باید به بخش مسکن خط اعتباری بدهد. بانک‌ها در مالزی اگر سهم وام مسکن خود را نپردازند اجازه ادامه فعالیت ندارند. در کشور ما مسئله اصلی تامین مالی است که سیستم بانکی، اقتصاد کشور را زمینگیر کرده است. امیدواریم هرکسی رئیس‌جمهور می‌شود تناسب اختیار و مسئولیت در سیستم بانکی را اعمال کند.
قیمت‌سازی سکوهای اینترنتی در بازار مسکن
همچنین ابوالفضل نوروزی؛ مدیرکل دفتر سرمایه‌گذاری و اقتصاد مسکن وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به سؤال خبرنگار ما درباره قیمت سازی سکوها و پلتفرم‌های اینترنتی در بازار مسکن گفت: جلسات زیادی در این مورد داشتیم و شورای امنیت ملی هم به مسئله ورود کرده است. 
او درباره اقدامات ایجابی وزارت راه و شهرسازی برای دادن مشاوره قیمت به مردم خبر داد: قانون، وزارت راه و شهرسازی را مکلف کرده که ظرف شش ماه آینده، سامانه‌ای برای کشف قیمت مسکن و اجاره بها، بر اساس محدوده قیمت هر منطقه ‌ایجاد کند و قیمت منصفانه ارائه دهد و به سامانه‌های دیگر متصل شود.
مدیرکل دفتر سرمایه‌گذاری و اقتصاد مسکن وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه دلیل شدید نبودن افزایش قیمت مسکن در سه سال اول دولت روحانی، ساخت مسکن در دوره هشت ساله قبل از آن بود، افزود: دلیل افزایش قیمت مسکن در دولت سیزدهم، مسکن نسازی دولت قبلی است و تاثیرات نهضت ملی مسکن، کم کم در حال عیان شدن است. تورم نقطه به نقطه مسکن تهران از 98 و هفت دهم درصد در خرداد سال گذشته به 9 و هفت دهم درصد در خرداد امسال رسیده است.
همچنین یاسر دستمالچیان؛ دبیر کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات گفت: عده‌ای در شبکه قیمت سازی مسکن در کشور شناسایی و بازداشت شدند. البته تعدادی از این افراد با قرار وثیقه آزاد هستند.
پاسخ وزیر راه به آمارهای یک کاندیدا
گفتنی است، مهرداد بذرپاش؛ وزیر راه و شهرسازی به آمارهای ارائه شده از سوی یکی از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری درباره ساخت مسکن در دولت سیزدهم پاسخ داد و در حساب شخصی خود در شبکه ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «تاکنون ساخت بیش از دو میلیون و 600 هزار مسکن آغاز و ۵۶۰ هزار واحد تکمیل شده است. آمار ارائه شده توسط آقای پزشکیان؛ بخشی، فاقد کل‌نگری، ناقص و ظلم در حق رئیس‌جمهور شهید است. با اجرای برنامه هفتم توسعه و عرضه ۳۰۰ هزار هکتار زمین، جهش تولید مسکن مردمی در آستانه‌ شروع شش میلیون واحد قرار می‌گیرد.»