اضافه شدن بخش طلاب به جشنواره نقالان علوی(اخبار ادبی و هنری)
ظاهری در این نشست رسانهای اعلام کرد: امسال بعد از تلاش و تجربه ۵ دوره پیشین، جشنواره سراسری نقالان علوی شکل پربارتر به خود گرفته و با محوریت مدح و منقبت حضرت علی(ع) و تبلیغ معارف غدیر در قالب ۸ بخش مسابقه بزرگسالان، بخش طلاب، مسابقه دانشآموزی، مسابقه طومارنویسی، پژوهش و پایاننامههای برتر دانشجویی و بخش نمایشگاه پردهها، و نقاشی خیالیسازی برگزار میشود.
وی با بیان اینکه در این دوره همچنین بخش طلاب نیز به دیگر بخشها اضافه شده است اظهار کرد: در مرور تاریخ نقالی و پردهخوانی کسانی که روایتهای نقالی و پردهخوانی را انجام میدادند عالم بر علوم دینی و مسلط بر حدیث و کلام خدا و داستانهای تاریخی بودند و چون طلاب به شکل تخصصی در حوزه معارف اسلام کار میکنند و اهل منبر هستند و تکلیفشان تبلیغ معارف دینی است شایسته بود که بخش طلاب به این جشنواره اضافه شود. دبیر ششمین جشنواره سراسری نقالان علوی در ادامه به بخش علمی پرداخت و اظهار کرد: از آنجا که در نقالی و پردهخوانی مبنا بر اساس طومار است و طومار نقشه راه نقالان و پردهخوانان به شمار میرود ما نیاز به رفع کمبودها و خلاءها در این حوزه داریم؛ بنابراین برای شناسایی استعدادها و تولید طومار، مسابقه طومارنویسی را پیشبینی کردیم. ما با اضافه کردن این بخش خواستیم تا هم طومارهای جدیدی نوشته شود و هم از افراد دعوت کنیم تا در دوره آموزش طومارنویسی شرکت کنند و طیف وسیعی از جامعه طومارنویس را تقدیم جامعه هنری کنیم. وی دیگر بخش ششمین جشنواره سراسری نقالان علوی را مسابقه پژوهش و پایاننامههای برتر دانشجویی معرفی کرد که پس از بررسی در قالب آثار برگزیده منتشر میشود و در اختیار عموم قرار خواهد گرفت.
وی همچنین درباره بخش نمایشگاه پردههای مکتب قهوهخانهای و نقاشی خیالیسازی گفت: در ایام جشنواره، نمایشگاه پردهها و نقاشی خیالیسازی برگزار میشود تا افراد از نزدیک با پردههای نقالی و پردهخوانی آشنا شوند و نحوه ساختار خلق پردهها را ببینند و شیوه روایت داستانها را فرا گیرند.
جلالی دبیر علمی این رویداد هم در این نشست رسانهای با اعلام اینکه جشنواره سراسری نقالان علوی امسال دارای دبیرخانه دائمی شده، از گسترش حوزه جغرافیایی این رویداد و شکل بینالمللی آن از سال آینده و همچنین تشکیل شبکه نقالان بینالمللی خبر داد.