نظر یک کارگردان درباره مناظرهها و تبلیغات نامزدهای ریاست جمهوری(اخبار ادبی و هنری)
یک کارگردان با بیان اینکه روند برنامه مناظره نامزدهای ریاست جمهوری در قسمت اول درمجموع مثبت بود، پیشنهاداتی را هم مطرح کرد.
سهیل سلیمی، فیلمساز و کارشناس مطالعات استراتژیک فرهنگی در گفت وگو با خبرنگار کیهان گفت: مناظره اول در صداوسیما فضای خوبی داشت و نیاز داشتیم که رسانه با چنین رویکردی نامزدها را مقابل دوربین قرار دهد تا همه مردم بدانند که نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری قبل از هر چیزی ایرانی و مسلمان هستند. اینکه تقید دارند، اهل نماز و واجبات دینی هستند و... باید توسط مردم دیده میشد. امسال صداوسیما گام مثبتی در این زمینه برداشت. همچنین چیدمان داخل استودیو، به لحاظ طراحی صحنه بجا بود، چون این را به مخاطب القا میکند که همگرایی وجود دارد، نه تقابل! وی درباره شخصیتهایی که در مناظره وجود داشتند هم اظهار کرد: نامزدهای منتسب به جبهه انقلاب سعی میکردند با انضباط و طمأنینه در مناظره حضور داشته باشند. اما سایر نامزدها تاحدودی در رفتارشان شانتاژ وجود داشت. به طور مثال، آقای پزشکیان نحوه رفتار و حرکات دستانش مطابق با زبان بدن، این را نشان میداد که سعی داشت بگوید نسبت به جمعی که حضور داشتند آدم جسورتری است! این تفاوت از نظر بصری کاملا مشهود بود.
این فیلمساز برای قسمتهای بعدی مناظرهها پیشنهاد داد: نکتهای که خوب است مورد توجه قرار بگیرد این است که در طرح سؤالات نگاه کارشناسان به عمق مطلب هم دیده شود. مثلاً در حوزه اقتصاد مسائل دارای ریشهای هستند که خوب یا بد ما را به اینجا رساندهاند. در قسمت اول مناظرهها مخاطب ناگهان با طرح سؤالاتی صرفاً درباره مشکلات مثلاً تورم مواجه میشد، اما جای طرح این موضوع خالی بود که چه ریشهها، کدام مکتب و تفکری موجب این شرایط اقتصادی شده است! آیا اقتصاد اسلامی پیاده شده است یا این وضعیت خروجی اجرای اقتصاد نئولیبرال و آدام اسمیتی است؟ این پایههای فکری باید در پرسشها مدنظر گرفته شود و یا در قالب وله به مردم معرفی گردد.
کارگردان فیلم «فرشتگان قصاب» همچنین تأکید کرد: نامزدهای ریاست جمهوری باید برنامههای فرهنگی خودشان را اعلام کنند، چون مهمترین مسئله امروز جامعه ما فرهنگ است و سایر حوزهها مثل سیاست، اقتصاد و... باید برپایه فرهنگ پیش بروند؛ همچنانکه رهبر معظم انقلاب نیز بارها تأکید کردهاند که همه کارها باید پیوست فرهنگی داشته باشند. مسئلهای که موجب نگرانی است، رهاشدگی فرهنگ در جامعه امروز ماست چون این فاجعه را در پی خواهد داشت که انسان ایرانی برای خودش هویت ایرانی قائل نباشد.
مشاور رسانهای آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر دانشگاه تهران همچنین گفت: همه مردم را دعوت میکنم که فراتر از فضای مجازی، به صورت رو در رو نیز درباره انتخابات، صحبت کنند و به صورت اخلاقی و انسانی به تبادل نظر بپردازند. چون امسال تمام فعالیتهای تبلیغی برای انتخابات در فضای مجازی که به نظر من عنوان بهتر آن فضای سایبر است متمرکز شده است؛ هر چند معرفی نامزدها و فرآیند تبلیغات در فضای سایبر انجام میشود اما این برونداد اجتماعی ندارد. وقتی گفتوگو میکنیم، فرهنگ تبادل نظر و گوش دادن به نظرات موافق و مخالف و تحلیل را میآموزیم. اما محدود شدن به فضای سایبر باعث ضعیف شدن روابط انسانی میشود. البته ما باید از ابزار جدید هم استفاده کنیم اما این ابزار باید مکمل روابط انسانی باشد.