توافق اعضای بریکس بر گسترش استفاده از ارزهای ملی
وزیران خارجه کشورهای عضو بریکس در نشست اخیر خود در روسیه بر گسترش استفاده از ارزهای ملی در مبادلات تجاری بین یکدیگر تاکید کردند.
به گزارش خبرگزاری فارس؛ کشورهای بریکس در بیانیه پایانی نشست وزیران خارجه این گروه که در روسیه برگزار شد بر استفاده از ارزهای محلی تاکید کردند.
در بیانیه مشترک کشورهای عضو بریکس آمده است: «کشورهای بریکس گسترش استفاده از ارزهای ملی برای پرداختهای تجاری در داخل این گروه را مهم میدانند.» بر اساس این بیانیه، وزرای بریکس بر اهمیت افزایش استفاده از ارزهای محلی در تجارت و مبادلات مالی بین کشورهای این گروه تاکید کردند.
در بیانیه مشترک اعضای بریکس آمده است که کشورهای این گروه قصد دارند همکاری در بخش انرژی را توسعه دهند زیرا دسترسی به انرژی مقرون به صرفه و قابل اعتماد، اساس توسعه اقتصادی است. وزیران قصد خود را برای تقویت همکاری در زمینه انرژی بین کشورهای بریکس ابراز و تاکید کردند که اطمینان از دسترسی همگان به انرژی مقرون به صرفه و قابل اعتماد و تضمین امنیت انرژی، مبنایی حیاتی برای توسعه اقتصادی، ثبات اجتماعی و امنیت ملی و رفاه همه کشورهای جهان است.
گفتنی است نشست وزیران خارجه بریکس روز 21 خردادماه در شهر «نیژنی نووگورود» روسیه آغاز به کار کرد. این اولین نشست وزیران از زمان گسترش بریکس در سال ۲۰۲۳ است و در این نشست، ایران، مصر، عربستان سعودی، امارات، برزیل، روسیه، اتیوپی، هند، چین و آفریقای جنوبی بهعنوان اعضای تمامعیار بریکس شرکت کردند.
نمایندگانی از بنگلادش، بحرین، بلاروس، کوبا، قزاقستان، لائوس، موریتانی، سریلانکا، تایلند، ترکیه، ونزوئلا و ویتنام نیز در نشستهای دیروز سهشنبه ۱۱ ژوئن شرکت داشتند. روسیه ریاست یکساله بریکس را در اول ژانویه ۲۰۲۴ برعهده گرفته است و در مدت ریاست روسیه، بیش از ۲۵۰ رویداد مختلف برگزار میشود که مهمترین آن اجلاس رهبران بریکس است که اکتبر 2024 در کازان (غازان) روسیه برگزار خواهد شد.
تاکید ایران و مصر بر استفاده از ارزهای ملی
علی باقری؛ سرپرست وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در این نشست گفت: یکی از مهمترین نقشآفرینیهای بریکس که شایسته است در اولویت قرار گیرد و در آینده نزدیک اجرائی و عملیاتی شود؛ اصلاح نظامات مالی مبتنی بر برتون وودز است که همواره به عنوان مانعی برای توسعه و پیشرفت کشورهای مستقل و درحال توسعه عمل میکند.
او خاطرنشان کرد: متاسفانه آمریکا از وابستگی کشورها به دلار به عنوان سلاح استفاده میکند و این امر به همراه تحمیل تحریمهای غیرقانونی، ایجاد محدودیتهای بانکی، نابرابری در تصمیمگیری در مؤسسات مالی بینالمللی، عدم رعایت اجماع در این نهادها و ساختارها ثابت کرده که این نظامات بهشدت ناعادلانه باید اصلاح و برچیده شوند.
سرپرست وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: از این رو اعتقاد ما این است که بریکس باید بر شتاب اقدامات خود برای انجام مبادلات با ارزهای ملی، استفاده از ارزهای دیجیتال، راهاندازی پلتفرمها و پیامرسانهای بانکی مشترک، بیمه اتکایی، تاسیس ساختارهای مالی- بانکی جدید و غیره بیفزاید.
«سامح شکری»؛ وزیر خارجه مصر نیز گفت: گسترش استفاده از ارزهای ملی در تسویه پرداختهای مالی بین کشورهای بریکس، نقش مهمی در افزایش انعطافپذیری اقتصاد کشورهای بریکس خواهد داشت.