کد خبر: ۲۸۹۶۹۲
تاریخ انتشار : ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۰
نگاهی به مستند «سایه حقیقت»

لایه‌های زیرینِ زندگی در رژیم صهیونیستی

 
 
 
فاطمه قاسم‌آبادی
زندگی صهیونیست‌ها در اسرائیل چطور است؟ شاید این سؤالی باشد که خیلی مواقع، به ذهن بقیه مردم مسلمان و غیر مسلمان، که اخبار فلسطین اشغالی را دنبال می‌کنند، رسیده باشد. 
تا قبل از طوفان الاقصی، رسانه‌های مختلف و مهم غربی، همیشه با سانسور صد در صدی نوار غزه و مردم مسلمان کرانه باختری، تصویری توریستی، از اسرائیل و صهیونیست‌ها، به دنیا مخابره می‌کردند. این رسانه‌ها، علاوه‌بر نشان دادن زیبایی‌های طبیعی و اماکن مقدس، به خاطر جو ضدمذهبی که محصول تفکرات صهیونیستی بود، اسرائیل را به صورت بهشتی برای گردشگران عشرت‌طلب نشان می‌دادند و همیشه فضای مجازی پر بود از عکس‌ها و فیلم‌های مردمی که با پرچم رنگین کمانی در حال خندیدن و شادی در خیابان‌ها هستند.... 
حالا باید دید زیر این دنیای آبنباتی و رنگی، چه چیزی نهفته است؟ آیا سال‌ها خشونت بی‌حد و مرزی که طبق آموزه‌های صهیونیستی از کودکی به یهودیان اسرائیل آموزش داده شده است، اثری روی آن‌ها و خلق و خوی‌شان نگذاشته است؟ آیا روحیه و سبک زندگی مردم اسرائیل هم مانند تبلیغات رسانه‌های غربی است؟
مستند «سایه حقیقت» ساخته «یوتام گوندلمان» محصول سال 2017 اسرائیل است. این مستند، روایت قتل دختر نوجوان 13 ساله اسرائیلی را در توالت مدرسه‌اش دنبال می‌کند که به بدترین شکل سلاخی شد و هنوز هم قاتل احتمالی‌اش آزاد است....
داستان واقعی قتل در مدرسه 
داستان مستند سایه حقیقت، در مورد قتل بی‌رحمانه دختر نوجوانی به نام «طائر رادا» است که در دستشویی مدرسه خود، در یک روز معمولی، سلاخی و جسدش شب آن روز پیدا می‌شود....
بعد از پیدا شدن جسد دختر نوجوان، وحشت بی‌سابقه‌ای بین صهیونیست‌های بلندی‌های جولان به وجود می‌آید. تا یک هفته بعد، هیچ خبری از پیدا کردن رد قاتل نمی‌شود ولی بعد از یک هفته، پلیس به کارگر کاشی کاری به نام «رومن زادورو» شک می‌کند و زیر فشار روانی بسیار زیاد، از او اعتراف می‌گیرد. 
رومن که از یهودیان اوکراینی تبار بود، در خانه‌اش کلکسیون چاقو داشت و مرتب در سایت‌های مختلف به خواندن مقالاتی در مورد حمله با چاقو می‌پرداخت و روز قبل از حادثه هم مقاله‌ای با عنوان «چطور دشمن‌تان را با چاقو تسلیم کنید» را خوانده بود و از طرف دیگر در‌هارد کامپیوترش عکس پورن نوجوانان پیدا شد. 
در نهایت با وجود اینکه هیچ اثری از دی ان‌ای رومن، در محل وقوع جرم پیدا نشد و رومن نتوانست صحنه جرم را با توجه به شواهدی که موجود بود، بازسازی کند، او صرفا به خاطر اعترافاتش، دستگیر و محاکمه می‌شود و نظر کارشناسانی که معتقد بودند حتی اثر کفش رومن مطابق با کفش قاتل در صحنه جرم نیست هم اثری در این قضیه نگذاشت چرا که پلیس می‌خواست هر چه سریع‌تر با دستگیری و محاکمه قاتل احتمالی، جو ترس و وحشت را بشکند و مردم را آرام کند.
به همین ترتیب پرونده تا سال‌ها نیمه کاره و باز باقی می‌ماند تا اینکه در نهایت یک روز مردی به پلیس مراجعه می‌کند و عنوان می‌کند هفت سال قبل در شب حادثه، دوست دخترش با نام مخفف «ای کی»، به او چاقو و پیراهن خون آلودش را نشان می‌دهد و می‌گوید که در آن روز، به مدرسه مورد نظر رفته و با تغییر شکل در توالت، منتظر مانده و دختری را کشته است.... پلیس اسرائیل که نمی‌خواست این پرونده دوباره باز شود، نسبت به این اعترافات، برخورد خشنی نشان می‌دهد و سعی می‌کند مرد را به زور مجبور به پس گرفتن شهادتش کند اما او با وجود رفتار خشن پلیس، شهادتش را پس نمی‌گیرد....
خشونت بی‌حد و مرز
در مستند سایه حقیقت، مخاطبین می‌بینند «ای کی» که از نظر کارشناسان قاتل احتمالی این پرونده معرفی می‌شود، طبق گفته‌های خودش، زنی است که به شدت به خون و خونریزی علاقه‌مند بوده است و به خاطر آزارهای پدربزرگ ارتشی‌اش که قبل از آمدن به اسرائیل، از نظامیان بالارده ارتش روسیه بوده‌، این علایق در او شکل گرفته است. 
«ای کی» همچنین در بازجویی می‌گوید که بارها به خاطر حمل سلاح سرد دستگیر شده است و یک‌بار هم به دوست پسر جدیدش با شیشه حمله کرده و خواسته خرخره پلیسی که مانع از قتل دوستش شده را ببرد. 
او در ادامه خیلی راحت عنوان کرد که احساس می‌کند، تنها با شنا در حمام خون و گرفتن جان یک انسان می‌تواند به آرامش برسد! زمانی که بازجو از او می‌پرسد آیا تا به‌حال کسی را کشته است؟ او در جواب می‌گوید: «به شما هیچ ربطی ندارد!»
با وجود این شواهد، دادگاهی تشکیل می‌شود ولی این دادگاه، حاضر به مقایسه دی ان‌ای مظنون مورد نظر، با دی ان ای‌های موجود در صحنه جرم نمی‌شود و فقط «ای کی» را برای چند سال به یک تیمارستان می‌فرستد! 
از آن طرف بعد از مدتی در تیمارستان، «ای کی» برای هم اتاقی‌اش مراحل قتل «طائر رادا» را مو به مو و کامل شرح می‌دهد و هم اتاقی هم این مطلب را به دوستش می‌گوید. دوستش به او توصیه می‌کند که به پلیس اطلاع بدهد، ولی در کمال تعجب، بعد از دو روز، هم اتاقی ‌ای کی می‌میرد و علت مرگ خودکشی عنوان می‌شود. 
دوست هم اتاقی «ای کی»، به کارآگاهی خصوصی این مطلب را می‌گوید و قرار می‌شود چند روز بعد به دیدن کارآگاه برود،اما او هم خیلی اتفاقی در همان روز قرارش می‌میرد و علت مرگش هم خودکشی اعلام می‌شود!
در پرونده قتل طائر رادا، تمام مظنونین سابقه خشونت و علاقه به خشونت داشته‌اند، این خشونت گاه مانند رومن در حد وسواس روی جمع‌آوری سلاح سرد و انحرافات جنسی و... بوده است و گاه به شکل برخورد خبیثانه و بی‌تفاوت دوستان «طائر رادا» نمایان شده و در مرحله آخر هم به صورت رفتارهای ترسناک ‌ای کی و دوست پسرش در اقدام به جنایت و باجگیری در ازای سکوت، اتفاق افتاده است.
در مستند سایه حقیقت، مخاطبین هیچ اثری از مسلمانان و درگیری‌های تمام نشدنی در بلندی‌های جولان نمی‌بینند و روایت طوری بیان می‌شود که گویی اسرائیل کشوری در اروپای شرقی است و در یک روز عادی، مردمش کاملا تصادفی، با این حجم از خشونت و وحشت مواجه شده‌اند!
با توجه به سبک تربیتی کودکان صهیونیست که از خردسالی و در مدارس، بذر نفرت از مسلمانان و علاقه به کشتن آن‌ها در آنها پرورش پیدا می‌کند، تمام نشانه‌های بیمارگونه شخصیت‌های این مستند منطقی به نظر می‌رسد. 
واقعیت اینجاست که در نظام آموزشی اسرائیل، بچه‌ها مجبورند از زمانی که در مهد کودک‌ها هستند، تا زمان فارغ‌التحصیلی، مدام تحت آموزش‌های نظامی قرار بگیرند و جنگیدن و حمل سلاح سرد و گرم برای‌شان مسئله عادی و طبیعی باشد و از طرف دیگر حجم بالای تبلیغات برای ولنگاری و بی‌بند و باری جنسی باعث شده است تا صهیونیست‌ها مرتب با اخبار رسوایی‌های‌شان در خود اسرائیل و بیرونش شناخته بشوند. 
برای مثال، اخبار شوکه‌کننده تجاوز گروهی 30 مرد اسرائیلی به دختری 16 ساله در هتلی در بندر ایلات، یکی از هولناک‌ترین اخبار چند سال اخیر بوده است و باز خبر تجاوز گروهی نوجوانان اسرائیلی به یک دختر 19 ساله در هتل تفریحی در قبرس، ماجراساز بوده است.
جالب است که طبق تفکرات صهیونیست‌ها، خشونت، انحرافات و رذائل اخلاقی که آن‌ها از دیرباز، برای نابودی گوئیم‌ها (غیر یهودیان) می‌خواستند و در پروتکل‌هایشان رویش تاکید دارند، حالا دامنگیر خودشان شده است و مردم خودشان را درگیر کرده است.
عادی بودن خرافات و جادوی سیاه
در مستند سایه حقیقت، بینندگان می‌بینند که افسران پلیس اسرائیل و نیروهای شان، در طی تحقیقات، مدام با شک، به گروه‌های شیطان‌پرستی مظنون هستند که گویا در اسرائیل به وفور پیدا می‌شوند. به همین دلیل هم تا مدتی بعد از این حادثه، عده‌ای از نیروهای پلیس، در قبرستان‌ها به دستگیری کسانی پرداختند که برای انجام مناسک جادوگری به آنجا می‌آمدند! 
از طرف دیگر بعضی افسران عنوان کردند که پیشگوها به نیروهای ما مراجعه می‌کردند و می‌گفتند که مثلا باید به مکانی در نزدیکی رود اردن بروند چون خون این دختر در آنجا روان است!
جالب است که افسران پلیس برای آرامش خیال نیروهای خود بعضی از این ادعا‌ها را دنبال کردند ولی این پیگیری‌ها بی‌نتیجه بود.
طبق ادعای پلیس اسرائیل، در مدت زمان تحقیقاتشان، کشتن گربه‌ها و انجام انواع مناسک عجیب و غریب که مربوط به جادوی سیاه است، به شدت در آن منطقه افزایش پیدا کرد و همین برای پلیس، مشکلات زیادی را به وجود آورد.
اعتقاد به جادو، خرافات و احضار اجنه و ارواح و... در اسرائیل بسیار پر طرفدار بوده و در حال حاضر هم هست. این افکار پوچ و ضد مذهبی چنان بین صهیونیست‌ها رواج دارد که رومن زادورو، در بازداشت امیدوار بود بر اساس طالع بینی‌اش شانس بیاورد و آزاد بشود!
حمایت از پلیس یا قاتل؟
در مستند سایه حقیقت، در ابتدای ماجرا، زمانی که هنوز حقیقت مشخص نشده و همه چیز تازه اتفاق افتاده است، پافشاری پلیس و قوه قضائیه روی تحقیقات و حکم صادره منطقی به نظر میرسد چرا که بر اساس شواهد موجود و اعتراف خود مظنون، قاتل مشخص می‌شود ولی در ادامه ماجرا و بعد از بررسی‌های بیشتر و جمع شدن مدارک متفاوت، معلوم می‌شود که اعترافات رومن ارزش و اعتبار درستی ندارد ولی دادگاه ترجیح می‌دهد همچنان او را مقصر این جنایت بداند. 
از طرف دیگر زمانی که پای زنی به نام ‌ای کی به میان می‌آید، مخاطبین می‌بینند که پلیس تمام قد از او حمایت می‌کند و معلوم نمی‌شود که آیا این حمایت برای حفظ وجه خود پلیس و دستگاه قضائی است یا دلیل دیگری دارد که پشت سر هم دو شاهد برای بسته ماندن این پرونده و دوباره به جریان نیفتادنش خودکشی می‌کنند!
در انتها مستند سایه حقیقت در حاله‌ای از ابهام تمام می‌شود و تا آخر هم معلوم نمی‌شود که ‌ای کی، که از قضا خانواده رده بالای نظامی هم دارد، با این شدت علاقه به خون و آدم کشی چه کاره است که این‌قدر از او حمایت می‌شود؟ و چرا باید فردی با چنین روح و روان بیماری دوباره به جامعه برگردد و آزاد شود!
سازنده در آخر سعی کرده پازل داستانش را طوری بچیند که در نهایت هیچ سؤالی و چرایی برای مخاطبین در مورد تاثیر زندگی در محیطی با این حجم از خشونت و آثارش بر مردم، به وجود نیاید و این پرونده هم مثل یک پرونده عادی جنائی به نظر برسد.
جالب است که در این مستند وجه ضعیف کشی و بی‌رحمی صهیونیست‌ها کاملا به چشم می‌آید و می‌بینیم حتی قاتلین و روانی‌ها در اسرائیل هم طبق الگوی کلاسیک یهودیان عمل می‌کنند و همیشه با ضعیف‌تر از خود رو‌به‌رو می‌شوند. مانند «ای کی» که برای به قول خودش شنا در حمام خونی که آرزویش بود، یک نوجوان نحیف و لاغر ۱۳ ساله را انتخاب کرد و با غافلگیری در دستشویی او را سلاخی کرد....
مستند سایه حقیقت در ابعاد دیگر، به مخاطبینش نشان می‌دهد که آتش خشم و انحراف در بلندی‌های جولان و سرزمین‌های شمالی، خیلی قبل‌تر از حملات حزب‌الله با موشک‌هایش، در آتش می‌سوخت و از دست رفته بود....