kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۹۵۸۸
تاریخ انتشار : ۱۸ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۱
گزارش خبری تحلیلی کیهان

پیش‌بینی‌ها درست از آب درآمد؛ طرح «آتش‌بس در غزه» به در بسته خورد

 
 
 
سرویس خارجی-
طبق پیش‌بینی‌هایی که برخی کارشناسان کرده بودند، مذاکرات روی طرح «بایدن» برای آتش‌بس و تبادل اُسرا، به بن بست خورده است و نتانیاهو-که پیش از این گفته می‌شد با طرح موافقت کرده است- به دلایلی از جمله فشارهای سنگین کابینه فوق افراطی‌اش و صد البته برخی مسائل شخصی! آن را رد کرده است. 
هیچ تردیدی وجود ندارد که آمریکا، جزو بازیگران اصلی جنگ غزه است و صهیونیست‌ها در این جنگ، به دلایل متعدد مطیع محض این کشورند. این را، هم سید حسن نصرالله بارها با ادبیاتی گوناگون اعلام کرده و هم بررسی واقعیت‌های میدانی به ما می‌گوید. درباره جنگ 33 روزه نیز بعدها معلوم شد، صهیونیست‌ها -به دلیل نداشتن توان کافی برای جنگ‌های طولانی-در همان روز هشتم یا نهم جنگ خواستار توقف آن شده بودند اما دولت وقت آمریکا این رژیم را وادار به ادامه جنگ کرده بود چرا که آن را فرصتی کم نظیر برای تضعیف یا حتی نابودی حزب‌الله می‌دید. سید حسن نصرالله پیش از این گفته است، اگر آمریکا اراده کند، می‌تواند افسار نتانیاهو و رژیم صهیونیستی را بکشد و طی کمتر از یک روز این جنگ را متوقف کند.(نقل به مضمون)
اما اوایل هفته گذشته بود که رسانه‌ها اعلام کردند، بایدن طرحی را برای آتش‌بس ارائه کرده است و حماس و حتی رژیم اسرائیل نیز به آن روی خوش نشان داده‌اند. در تحلیل این خبر مهم هم آمد که، با نزدیک شدن به انتخابات آمریکا (حدود 5 ماه دیگر) بایدن احساس خطر کرده و قصد دارد، با کشیدن ترمز ماشین جنگی نتانیاهو، فضای افکار عمومی آمریکا را علیه خود کمی تلطیف کند. فضای افکار عمومی آمریکا و حتی جهان به دلیل حمایت بی‌حد و حصر آمریکا از جنایات رژیم صهیونیستی، به شدت علیه آمریکاست و دموکرات‌ها خوب می‌دانند، ادامه این وضع می‌تواند در انتخابات نیز برایشان گران تمام شود. اما تحلیلگران باهوش از همان آغاز اعلام خبر «طرح آتش‌بس بایدن» اعلام کردند، این طرح هم به نتیجه نخواهد رسید. چند تکه بودن کابینه نتانیاهو یکی از دلایل این تحلیلگران بود. کابینه نتانیاهو ائتلافی است و برخی وزرای فوق افراطی آن بارها گفته‌اند، در صورت آتش‌بس از دولت خارج می‌شوند تا کابینه نتانیاهو فرو بپاشد. از آن سو شخص نتانیاهو نیز از ادامه جنگ نفع می‌برد چرا که با پرونده‌های سنگینی مواجه است که به محض توقف جنگ، بر سرش آوار خواهند شد. شکست در مقابله با وقوع عملیات «طوفان الاقصی» و «چندین پرونده قطور فساد مالی» انتظار نتانیاهو را می‌کشند و توقف هرچند موقت این جنگ می‌تواند به عمر سیاسی نتانیاهو پایان دهد.
اما به دیوار خوردن این طرح دلایل دیگری هم دارد از جمله مخالفت با بندهایی که بعدها از آن منتشر شد. پیش از این روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» به نقل از یک مسئول آگاه از روند مذاکرات آتش‌بس در نوار غزه نوشته بود که نتانیاهو به نمایندگانی در کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) اعلام کرده که آماده متوقف کردن جنگ در نوار غزه به مدت شش هفته است و هم قطر و هم مصر- دو میانجی کلیدی در مذاکرات غیرمستقیم بین رژیم صهیونیستی و حماس – هم گفته‌اند که پاسخ حماس نیز به سخنرانی بایدن مثبت است، اما این گروه هنوز پاسخ رسمی به این پیشنهاد نداده است. «بیل برنز»، رئیس سیا نیز سه‌شنبه شب وارد دوحه شده بود تا با میانجی‌های قطری و مصری از جمله محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست‌وزیر قطر و عباس کامل، مدیر اطلاعات مصر دیدار کند. همان ایام یک منبع مطلع گفت که «پیشرفتی حاصل نشده و تلاش‌ها برای دستیابی به توافق ادامه دارد.»
سرانجام دیروز رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد که تل‌آویو با پیش‌نویس قطعنامه ارائه شده توسط آمریکا به شورای امنیت در مورد توافق آتش‌بس مخالفت کرده است. سازمان رادیو و تلویزیون رژیم اسرائیل پیش از این اعلام کرده بود که در صورت استعفای بنی گانتس، احتمالا بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم، کابینه جنگ را منحل کند. یعنی اختلافات داخلی در اسرائیل نیز، در شکست این طرح دخیل بوده است.
شروط حماس برای پذیرش آتش‌بس
دیروز اما رسانه‌ها به نقل از روزنامه «وال‌استریت‌ژورنال» اعلام کردند، یحیی سنوار، رهبر قدرتمند حماس در غزه بر پیش‌شرط‌های اصلی خود برای توافق آتش‌بس و تبادل اسرا با رژیم اسرائیل همچنان اصرار دارد. طبق این گزارش، سنوار به کشورهای عربی میانجی در مذاکرات غیرمستقیم با اسرائیل گفته است تنها در صورت متعهد شدن اسرائیل به آتش‌بس دائم حاضر به توافق با این رژیم است. این روزنامه آمریکایی به نقل از دو مقام ارشد آمریکایی اضافه کرد که یحیی سنوار به طرف‌های میانجی گفته است: «حماس سلاح‌های خود را زمین نخواهد گذاشت و یا طرحی که خواستار چنین چیزی است را نخواهد پذیرفت.» 
جهاد اسلامی فلسطین -که در کنار حماس با صهیونیست‌ها می‌جنگد- نیز در این باره موضع‌گیری کرده است. طبق گزارش‌های منتشر شده در این باره، معاون دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین ضمن تأکید بر خروج نظامیان صهیونیست از نوار غزه، گفته است، «در هر توافق احتمالی باید به صورت واضح تصریح شود که اسرائیل نباید پس از توقف جنگ، مجددا آغازگر آن باشد.» «محمد الهندي» این را هم گفته است که «همه گروه‌های مقاومت در این کشور، بر لزوم خروج نظامیان صهیونیست به صورت کامل از نوار غزه تأکید دارند.»
در طرح بایدن اشاره‌ای به توقف جنگ نشده است
«سامی ابوزهری» از رهبران جنبش حماس هم دیروز خبر داد که برگه پیشنهادی آمریکا برای تبادل اسرا، هیچ اشاره‌ای به توقف جنگ علیه غزه و خروج نظامیان صهیونیستی از آن ندارد. ابوزهری گفت: «حماس به میانجی‌ها اعلام کرده است که برگه پیشنهادی اسرائیل، غیرقابل قبول است.» وی با بیان اینکه برگه پیشنهادی آمریکا و اسرائیل، یکی است، تأکید کرد: «حماس به پیشنهادی که در پنجم ماه می ‌ارائه کرد، پایبند است... طرح حماس مبتنی بر توقف جنگ، خروج نظامیان اسرائیلی از غزه، تبادل اسرای اسرائیلی با اسرای فلسطینی و برداشتن محاصره غزه است.»
نتانیاهو: این بندها باید حذف شوند
دیروز حتی اعلام شد که منابع رسانه‌ای صهیونیست اعلام کرده‌اند نتانیاهو رسما به آمریکا اعلام کرده با توافق پیشنهای جو بایدن برای آتش‌بس با حماس و مبادله اسرا در غزه مخالف است... صهیونیست‌ها از بایدن خواسته‌اند بندهای مربوط به تضمین آتش‌بس دائم و جلوگیری از هرگونه تجاوز و بمباران هوائی مجدد به غزه مخالف هستند و این بندها باید حذف بشوند! 
تداوم حملات وحشیانه اسرائیل
همزمان با انتشار خبرهای مربوط به طرح آتش‌بس و تبادل اُسرا اعلام شد، صهیونیست‌ها همچنان به حملات وحشیانه خود به غیرنظامیان ساکن غزه ادامه می‌دهند. خبرگزاری «مهر» در این باره به نقل ازخبرگزاری شهاب نوشت اشغالگران غیرنظامیان در غزه و نیز زیرساخت‌ها را از زمین، دریایی و هوا هدف قرار می‌دهند که بر اثر آن شمار دیگر از مردم شهید و برخی دیگر زخمی شده‌اند. بر اثر این حملات تا لحظه تنظیم این گزارش ۳۶ هزار و ۶۵۴ نفر شهید و ۸۳ هزار و ۳۰۹ نفر دیگر زخمی شده‌اند. مدارس وابسته به آنروا نیز از سوی رژیم صهیونیستی هدف قرار می‌گیرند. در جریان حمله به اردوگاه آوارگان در النصیرات هم شمار زیادی به خاک و خون کشیده شدند. همزمان توپخانه ارتش رژیم صهیونیستی شمال این اردوگاه در مرکز غزه را گلوله باران کرد. ارتش اشغالگر یک خودرو را در این اردوگاه هدف قرار داد که بر اثر آن دو نفر شهید و شماری زخمی شدند. منابع فلسطینی از شهادت پنج نفر در جریان هدف قرار گرفتن منزلی در اردوگاه المغازی در مرکز غزه خبر دادند. همچنین منابع بیمارستانی در دیرالبلح به زخمی شدن شماری از ساکنان غزه در جریان حملات رژیم صهیونیستی و انتقال آنها به بیمارستان شهداءالاقصی اشاره کردند.
دهن‌کجی به ارزش‌های خود
مبارزه با رژیم‌های دیکتاتور و خونریز، شعاری بوده که آمریکا و غرب طی دهه‌های متوالی، روی آن تمرکز کرده و آن را به عنوان یک ارزش غربی تبلیغ کرده‌اند. اما در عمل این کشورها از خونریزترین رژیم‌ها حمایت کرده و نفاق و دروغگویی خود را به نمایش گذاشته‌اند. جنگ جاری در غزه نیز به ویترین بی‌آبرویی‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی تبدیل شده است. یکی از رسواترین مواضع غرب در این حوزه، برخورد با دادگاه بین‌المللی لاهه است که سران رژیم صهیونیستی را به جرم نسل‌کشی و قتل عام نزدیک به 40 هزار نفر محاکمه کرده و همین روزهاست که حکم بازداشت آنها را صادر کند. اما آمریکا برای این که به این دادگاه و حکم آن دهن‌کجی کند و بگوید، «نتانیاهو را دستگیر نمی‌کند» او را برای سخنرانی به کنگره دعوت کرده است. این در حالی است که همین آمریکا وقتی همین دادگاه علیه افرادی مثل پوتین حکمی صادر کرده، به شدت از آن استقبال کرده است!
در همین رابطه رئیس‌مجلس نمایندگان آمریکا گفت: «نتانیاهو ۲۴ ژوئیه(3 مرداد ماه) در کنگره آمریکا سخنرانی می‌کند. «مایک جانسون» شامگاه پنجشنبه به وقت واشنگتن تایید کرد تاریخ سخنرانی بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل در کنگره ایالات متحده برای ۲۴ ژوئیه تعیین شده است.
* برنی ساندرز عضو مجلس سنای آمریکا، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را جنایتکار جنگی خواند و تاکید کرد که در سخنرانی وی در کنگره حاضر نخواهد شد.
* کانال 13 عبری: اسرائیل به طور رسمی و قطعی در لیست سیاه کودک‌کشی سازمان ملل قرار گرفت. ️این لیست حکومت‌هایی است که کودکان را در مناطق جنگی به قتل می‌رساند.