kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۹۴۲۸
تاریخ انتشار : ۱۵ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۱
مدیرعامل توانیر پیش‌بینی کرد

کاهش 1500 مگاواتی مصرف برق با تغییر ساعت کاری ادارات

 

مدیرعامل شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) گفت: ساعت کاری از نیمه خردادماه تا نیمه شهریور تغییر خواهد کرد. این ساعت از شش صبح تا 13 خواهد بود و سبب خواهد شد تا به میزان یک‌هزار و 500 مگاوات کاهش مصرف داشته باشیم.
«مصطفی رجبی مشهدی» افزود: امسال مشترکانی که رعایت کنند، علاوه‌بر قبض رایگان از جوایز متعدد دیگری به قید قرعه برخوردار خواهند شد.
وی به همکاری خوب مردم در دو سال گذشته با صنعت برق اشاره کرد و گفت: 40 درصد مشترکان از پاداش برخوردار و یک‌سوم نیز از قبض برق رایگان برخوردار شدند.
مدیرعامل توانیر ادامه داد: امسال با در نظر گرفتن جوایز، علاوه‌بر پاداش‌های سال گذشته انتظار مشارکت بیشتر مردم در برنامه‌های مدیریت مصرف را داریم.
رجبی مشهدی از اختصاص 300 خودرو مثل دنا و تارا برای مشترکانی که صرفه‌جویی کنند خبر داد و گفت: علاوه‌بر اینها لوازم‌خانگی برقی کم‌مصرف و لوازم دیجیتال نیز جزو این جوایز است. امسال هم بر اساس مصوبه هیئت وزیران، ساعت کاری از نیمه خردادماه تا نیمه شهریور تغییر خواهد کرد.
مدیرعامل توانیر افزود: این ساعت از شش صبح تا 13 خواهد بود و سبب خواهد شد تا به میزان یک‌هزار و 500 مگاوات کاهش مصرف داشته باشیم.
رجبی مشهدی در‌باره علت خاتمه ساعت کار از ساعت 13 گفت: ساعت 13 اوج مصرف بار شبکه است؛ بنابراین تعطیل‌شدن بخش اداری و خاموش‌کردن وسایل سرمایشی بسیار کمک خواهد کرد.
وی میزان ناترازی برق در سال‌های گذشته را بین 14 تا 15 هزار مگاوات دانست و ادامه داد: امسال با اقدام‌های انجام شده این رقم به 10 هزار مگاوات کاهش‌یافته است.
مدیرعامل توانیر به‌اضافه شدن 9 هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اشاره کرد که سبب کاهش ناترازی شده و خاطرنشان کرد: روند رشد مصرف بسیار شتابان است براین‌اساس بهینه‌سازی مصرف ضروری است. ضمن اینکه روز دوشنبه میزان مصرف 68 هزار مگاوات با رشد 10 درصدی بود که رشد بالایی است و انتظار می‌رود با مشارکت مردم برق پایدار تأمین می‌شود.
 تکالیف صنایع و دستگاه‌ها 
برای استفاده از برق تجدیدپذیر 
به گزارش روابط عمومی وزارت نیرو، در راستای اجرای ماده سه آیین‌نامه اجرائی ماده 16 قانون جهش تولید دانش‌بنیان و بر اساس مصوبه شورای عالی انرژی، صنایع با قدرت مصرف بیش از یک مگاوات موظف هستند دو درصد از برق مصرفی خود را از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر تامین کنند.
همچنین بر طبق این مصوبه، دستگاه‌های اجرائی مشمول ماده پنج قانون خدمات کشوری موظفند پنج درصد برق مصرفی را از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر تامین کنند.
بنا بر این گزارش در صورتی که مشترکان صنعتی و دستگاه‌های اجرائی مشمول، تکلیف خود را انجام نداده باشند، بهای برق مصرف در دوره خرداد به ازای هر کیلووات ساعت 32 هزار و 297 ریال به عنوان تعرفه مشترکان صنعتی و 43 هزار و 500 ریال به عنوان تعرفه دستگاه‌های اجرائی محاسبه خواهد شد.
بر اساس ماده 16 قانون جهش تولید دانش‌بنیان که در سال 1401 برای اجرا به دولت ابلاغ شده است، صنایع با قدرت مصرف بیش از یک مگاوات موظفند معادل یک درصد از برق مورد نیاز سالانه خود را از طریق احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر تامین کنند و این میزان در پایان سال پنجم حداقل به پنج درصد می‌رسد.
در غیر این صورت وزارت نیرو موظف است درصد ذکر شده از برق مصرفی این صنایع را با تعرفه برق تجدیدپذیر محاسبه کرده و از صنایع اخذ 
کند.
همچنین در راستای توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر و با هدف اجرای ماده هشت مصوبات شورای عالی انرژی، کلیه دستگاه‌هایی اجرائی موضوع ماده پنج قانون خدمات کشوری موکلفند سالانه پنج درصد مصرف برق خود را تا رسیدن به سهم 20 درصد مصرف سال از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر تامین کنند.
به عبارت دیگر مشترکان مشمول در سال 1403، پنج درصد برق مصرفی خود را از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر و در طول مدت چهارسال (سالانه پنج درصد) تا 20 درصد افزایش دهند.