نقش ۷۰۰۰ مگاواتی خنکای بارشهای بهاری در کاهش پیک مصرف برق
کاهش متوسط دمای کشور بهدلیل بروز بارش در نقاط مختلف موجب شد پیک مصرف برق در روز گذشته نسبت به زمان مشابه سال قبل کاهشی
هفت هزار مگاواتی داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، درحالی که پاییز و زمستان خشک و کمبارشی را پشتسر گذاشتیم، در بهار امسال بارشهای مناسبی در سراسر کشور داشتیم که علاوهبر افزایش سطح ذخایر سدها، این بارشها موجب کاهش متوسط دمای کشور شد.
با تأثیر سامانههای بارشی بر کاهش دما در نقاط مختلف کشور، مصرف برق در زمان اوج بار روزانه، کاهش قابلتوجهی طی روزهای اخیر پیدا کرد. پیشبینی میشد امسال گرمای زودرس و با میانگین دمایی بالاتر از سال گذشته را در اغلب نقاط کشور شاهد باشیم و تنها عاملی که اثر معکوس بر رشد فزاینده دما داشت، بارشهای بهاری بود.
مصرف برق در پیک روزانه چهارم خردادماه به 50 هزار و 419 مگاوات رسید درحالی که این رقم در چهارم خردادماه سال گذشته 57 هزار و 788 مگاوات بود.
در روز سوم خردادماه نیز پیک روزانه 53 هزار و 707 مگاواتی ثبت شد که در مقایسه با پیک روزانه زمان مشابه سال قبل کاهشی حدوداً پنج هزار مگاواتی داشت.
رشد 21 درصدی بارندگی در کشور
به گزارش ایرنا از شرکت مدیریت منابع آب ایران، «فیروز قاسمزاده»؛ سخنگوی صنعت آب اخیرا درباره آخرین وضعیت سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری تا ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ گفت: ورودی سدهای کشور تاکنون 32 و دو دهم میلیارد متر مکعب بوده است و این میزان ورودی باعث افزایش پنج درصدی حجم پرشدگی مخازن نسبت به سال قبل شده است.
وی، درصد پرشدگی سدهای تامینکننده آب شرب پایتخت را 40 درصد خواند و خاطرنشان کرد: با توجه به شروع فصل گرم و افزایش نیاز آبی، مدیریت مصرف در سطح کشور به ویژه در آب شرب پایتخت بسیار حائز اهمیت است.
سخنگوی صنعت آب خاطرنشان کرد: بر اساس شبکه بارانسنجی مبنای وزارت نیرو بارندگی کشور نسبت به میانگین دوره مشابه درازمدت سه درصد افزایش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته ۲۱ درصد افزایش را نشان میدهد.
قاسمزاده تصریح کرد: استانهای تهران، قزوین، بوشهر، سمنان و فارس بیشترین کاهش بارندگی را دارند و استانهای سیستان و بلوچستان، یزد، خراسان جنوبی و ایلام از بیشترین افزایش بارش نسبت به نرمال برخوردار هستند.
گفتنی است، بارشهای اردیبهشتماه شاخص کلی بارندگی در کشور را ارتقا داده و سبب بهبود و رشد میزان بارشها شده است. وضعیت بارشی کشور از منظر کلی مطلوب است و در مقیاس استانی بیشتر استانها وضعیت بارشی مناسبی دارند. میزان بارش در مقایسه با دوره بلندمدت ۵۴ ساله که ۲۲۸ میلیمتر بارش داشتهایم، 12 درصد رشد داشته است.
استانهای کهگیلویه و بویراحمد با ۷۲۸ میلیمتر و گیلان 715 میلیمتر پربارشترین استانهای کشور شدهاند؛ همچنین از مجموع استانهای کشور تنها پنج استان نسبت به سال گذشته کاهش بارش دارند.
استان سیستان و بلوچستان با آنکه از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۸ اردیبهشت ۱۴۸ میلیمتر دارد، اما در همسنجی با مدت مشابه سال آبی گذشته که 68 میلیمتر بارش داشت از بالاترین میزان رشد بارش ۱۱۸ درصدی برخوردار شده است.
در مجموع 9 استان رشد بارش بالایی را تجربه کردهاند؛ همچنین استان خراسان رضوی با 156 و چهار دهم میلیمتر بارش از رشد ۶۱ درصدی نسبت به سال گذشته برخوردار شده است.
ایرانیها رکورددار مصرف برق
به گزارش ایسنا، «محمد اللهداد» معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر بهتازگی اعلام کرد: اوج مصرف برق شش کشور همسایه با جمعیت ٣٥٠ میلیون نفر با اوج مصرف برق ایران ٨٥ میلیون نفر برابر است.
وی با اشاره به هزینه بالای انرژی در سایر کشورها، پایین بودن قیمت برق را با مصرف بیرویه این انرژی گرانبها در کشور مرتبط دانست و قیمت هر کیلووات ساعت برق در کشور تاجیکستان را شش و نیم تا هفت سنت و در ترکیه دو و نیم لیر در بخش خانگی و پنج لیر در بخش صنعتی عنوان کرد.
بر اساس دادههای بینالمللی ایران اکنون به لحاظ شدت مصرف انرژی در جایگاه ششمین کشور با شدت مصرف انرژی بالا قرار دارد و این موضوع نشان میدهد مصرف انرژی در ایران به شدت ناکارآمد است.
بالا بودن شدت مصرف انرژی ایران بیانگر این واقعیت است که میزان مصرف انرژی در ایران دستکم ۶۰ درصد از میانگین جهانی برای تولید کالا و خدمات مشابه بیشتر است.
بررسی آمار و ارقام رسمی نشان میدهد شاخص مصرف انرژی در بخش خانگی ایران چیزی حدود ۴۶۰ کیلووات ساعت در سال به ازای هر متر مکعب است که اگر این داده به واحد مگاژول تبدیل شده و با آمارهای جهانی سایر کشورها مقایسه شود میزان ناکارآمدی مصرف انرژی در بخش خانگی ایران را بیش از پیش نمایان میکند.
در حالی مصرف انرژی به ازای واحد سطح خانه در ایران بر اساس دادههای ترازنامه هیدروکربوری ۱۶۵۰ مگاژول محاسبه میشود که در هیچ یک از کشورهای عضو آژانس بینالمللی انرژی، میزان مصرف انرژی با وجود آب و هوائی به مراتب سردتر از ایران از یکهزار مگاژول تجاوز نمیکند.
به عنوان نمونه میزان مصرف انرژی به ازای واحد سطح خانه در کشور پرتغال چیزی حدود ۲۵۰ مگاژول، در کشور یونان ۴۰۰ مگاژول، در کشور ایتالیا ۶۰۰ مگاژول و در جمهوری چک ۸۰۰ مگاژول است.