روسیه به مراکز ناتو در اوکراین حمله میکند
معاون سابق وزیر خارجه آمریکا در امور سیاسی هشدار داده است که، پایگاههای آموزشی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در اوکراین به زودی هدف ارتش روسیه قرار خواهند گرفت.
این روزها بار دیگر بحث ارسال نیروهای ناتو به اوکراین برای نبرد مستقیم با روسیه در محافل سیاسی و رسانهای غربی داغ شده است. بر اساس آنچه «نیویورکتایمز» اخیراً فاش کرد، «ولودمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین از ناتو خواستار اعزام نیرو به کییف شده است. مسئلهای که بنا به نوشته این روزنامه آمریکایی میتواند به گسترش جنگ دامن بزند. آنگونه که نیویورکتایمز نوشته است، آمریکا به عنوان یکی از اعضای اصلی ناتو در حال بررسی این درخواست اوکراین است. گزارشها نشان میدهند، اوکراین درخواست آموزش ۱۵۰هزار نیروی جدید را ارائه داده است و همین امر ائتلاف نظامی پیمان آتلانتیک شمالی را بیش از پیش به اعزام نیرو به کییف نزدیکتر کرده است که میتواند اقدامی دیگر در راستای از بین رفتن یکی دیگر از خطوط قرمز قبلی روسیه باشد. حالا مقام سابق وزارت خارجه آمریکا نیز نسبت به اعزام نیروهای ناتو به اوکراین هشدار داده و در مصاحبهای گفته: «بیم آن دارم که پایگاههای آموزشی ناتو در خاک اوکراین هدف ولادیمیر پوتین باشند. این به معنای استقرار آنی ناتو در میدان نبرد خواهد بود و میتواند منجر به افزایش تنش در جنگ در جهت دیگر شود». به گزارش ایسنا، «ویکتوریا نولاند» عنوان کرد: «برای اوکراینیها ترک کشور برای آموزش نظامی در سایر کشورها دشوار شده است.» ظاهراً غربیها تصمیم گرفتهاند به بهانه آموزش نیروهای اوکراینی نیروهای خود را در این کشور مستقر کنند مسئلهای که به گفته «نولاند» میتواند به تشدید تنش و هدف قرار گرفتن این نیروها از سوی روسیه منجر شود.
روسیه علیه آلمان تلافی کرد
پس از مصادره اموال روسیه از سوی برخی کشورهای غربی مثل آلمان خبر آمده است که، روسیه نیز شروع به مصادره اموال غرب کرده است. دادگاهی در شهر «سنپترزبورگ» روسیه در پی شکایت یک شرکت زیرمجموعه «گازپروم» دستور توقیف داراییهای ۲ بانک آلمانی را صادر کرد. «آسوشیتدپرس» در گزارش خود در همین زمینه نوشته است: «این دادگاه دستور توقیف داراییهای دویچهبانک آلمان و کامرزبانک این کشور را صادر کرد.» این دستور در پاسخ به طرح دعوی در مورد ساخت یک پایانه گاز طبیعی مایع در دریای بالتیک است. این بانکها از جمله ضامنان قرارداد ساخت کارخانه فرآوری گاز توسط یک شرکت ساختمانی چندملیتی، صنایع سنگین رنسانس و شرکت آلمانی لیند بودند. اما این پروژه پس از تحریمهای غرب لغو شد و بانکها ضمانتهای خود را پس گرفتند.
آن طور که ایسنا به نقل از خبرگزاری آلمان «د.پی.آ» نوشته است، این حکم به درخواست «راس چم آلیانس»، یکی از شرکتهای زیرمجموعه گازپروم روسیه صورت گرفته است. این شرکت، علیه بانکهای آلمانی به دادگاه روسیه شکایت کرده بود. براساس این گزارش، شرکت «راس چم آلیانس» مبلغی در حدود ۲۶۰میلیون دلار علیه دویچهبانک و ۱۰۳میلیون دلار علیه کامرزبانک اقامه دعوی کرده است. «دویچهبانک» در بیانیهای اعلام کرد که حدود ۲۶۰میلیون یورو تحت یک قرارداد غرامت در نظر گرفته است. این بانک همچنین گفته است که باید تاثیر عملیاتی فوری در روسیه را ارزیابی کند و ببیند دادگاههای روسیه چگونه به این ادعا نگاه خواهند کرد. گفتنی است مصادره اموال این بانک آلمانی در واکنش به اقدام بانکهای اروپایی و آمریکایی در مصادره بیش از 100میلیارد دلار داراییهای روسیه انجام میشود.