kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۸۲۵۸
تاریخ انتشار : ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۴

اخبار ویژه

 

CNN: ایران به بزرگ‌ترین قدرت موشکی و پهپادی منطقه تبدیل شده است

 

خبرنگار شبکه آمریکایی سی‌ان‌ان پس از بازدید از نمایشگاه دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه پاسداران گفت: ایران، به بزرگ‌ترین قدرت موشکی و پهپادی منطقه تبدیل شده است.
فردریک پلایتن خبرنگار سی‌ان‌ان در گزارشی از تهران می‌گوید: به ما دسترسی نادری به نمایشگاه توانمندی‌های نیروی هوافضای سپاه پاسداران در غرب تهران داده شد که قابلیت‌های هوائی و فضائی از جمله انواع سلاح‌هایی را که ماه گذشته علیه اسرائیل استفاده شد، به نمایش می‌گذارد.
سرتیپ پاسدار «علی بلالی» مشاور فرمانده نیروی هوافضای سپاه در پاسخ به این سؤال که ایران در حمله 14‌ آوریل، چند موشک بالستیک به اسرائیل شلیک کرد، لبخند می‌زند و می‌گوید: «باید از اسرائیلی‌ها بپرسید.» اما او بسیار خوشحال است که موشک‌ها و پهپادهایی را که ایران در اولین حمله مستقیم علیه اسرائیل استفاده کرد، به بازدید عمومی گذاشته است: «این یک اقدام تنبیهی بود.» 
دو هفته پس از اینکه خاورمیانه در آستانه یک جنگ همه‌جانبه قرار گرفت و ایران در تلافی حمله هوائی اسرائیل به محوطه سفارت ایران در دمشق صدها موشک و پهپاد به اسرائیل شلیک کرد، تهران مشتاق است به جهان نشان دهد که چنین توانمندی‌هایی دارد و قادر به مقابله با یک درگیری گسترده‌تر در صورت مواجهه با آن است.
در نمایشگاه دائمی نیروی هوافضای سپاه، ده‌ها موشک بالستیک برد بلند و متوسط در کنار موشک‌های کروز و پهپادها به نمایش درآمده‌اند و پیشرفت برنامه پهپادی و موشکی ایران را نشان می‌دهند. بلالی می‌گوید: امروز پهپادها و موشک‌های ما به عامل مهمی برای قدرت و اجرای قدرت در جهان تبدیل شده‌اند. رگبار عظیم پهپادی و موشکی ایران علیه اسرائیل یک موفقیت بزرگ بود. حمله ایران به اسرائیل شامل پهپادها، موشک‌های بالستیک و موشک‌های کروز بود. ناتو و آمریکا می‌خواستند برای پهپادها، موشک‌های ما موانعی ایجاد کنند، اما شکست خوردند.
ایرانی‌ها اظهار کردند که موفق شده‌اند به دو نقطه در داخل اسرائیل از جمله پایگاه هوائی نواتیم در صحرای نقب حمله کنند. سرتیپ علی بلالی با ایستادن در مقابل دو موشک بالستیک قدر و عماد که در حملات به اسرائیل استفاده شده، می‌گوید: دقیق، کمتر از 5 متر! برد این موشک‌ها بیش از 1000 مایل است و می‌تواند کلاهک‌هایی بین 450 تا 500 کیلوگرم حمل کند. موشک دیگری به نام خیبر که از آن نیز استفاده شده، کلاهک جنگی 320 کیلوگرمی را حمل می‌کند.
موشک‌های بالستیک ایران مدت‌هاست باعث نگرانی ایالات متحده و متحدانش شده است، زیرا آنها خواستار محدود کردن برنامه موشکی به عنوان بخشی از هرگونه توافقی هستند که واشنگتن با تهران صورت می‌دهد. ایالات متحده می‌گوید ایران دارای بزرگ‌ترین نیروی موشکی بالستیک در خاورمیانه است و توان موشکی خود را یکی از ابزارهای اصلی بازدارندگی می‌داند. ایران در گذشته تاکید کرده است که برنامه موشکی آن صرفا برای اهداف دفاعی است. جان کرزیزانیاک، محقق پروژه کنترل تسلیحات هسته‌ای ویسکانسین در واشنگتن گفت که ایران تا زمان حمله به اسرائیل، حداقل پنج حمله موشکی بالستیک فرامرزی بزرگ در منطقه انجام داده؛ دو حمله به داعش در سوریه و سه حمله در عراق نیروهای آمریکایی، شبه نظامیان کرد و اطلاعات اسرائیل را هدف قرار داده است. همچنین در نمایشگاه، یک پهپاد آمریکایی RQ-170 ساخت لاکهید مارتین به نمایش گذاشته شده که ایران در سال 2011 سرنگون کرد.
این پهپاد بخشی از ماموریت شناسایی سازمان سیا بود که هم جامعه اطلاعاتی و هم پرسنل نظامی مستقر در افغانستان را شامل می‌شد. سه سال بعد، ایران اعلام کرد که موفق به کپی‌برداری از این پهپاد شده است. پهپادها به همان اندازه موشک‌ها برای ایران مهم هستند. این نمایشگاه مراحل مختلف توسعه پهپادهای آنها را نشان می‌دهد، از پهپادهای چوبی کوچک مورد استفاده در جنگ ایران و عراق گرفته، تا مدل‌هایی که رادارگریز هستند. یکی از برجسته‌ترین آنها شاهد 136 است، یک پهپاد ارزان قیمت انتحاری که مسیر پرواز برای آن برنامه‌ریزی می‌شود، پهپاد پرتاب می‌شود و سپس به طور مستقل به سمت منطقه هدف پرواز می‌کند. ایرانی‌ها از ده‌ها پهپاد شاهد 136 برای هدف قرار دادن اسرائیل استفاده کردند.


گزارش رویترز و هم‌میهن از پشیمانی مهاجران به کانادا

 

روزنامه هم‌میهن می‌گوید مهاجرت به کانادا معکوس شده و مهاجران به‌دلیل نارضایتی از وضعیت اقتصادی، برمی‌گردند.
این روزنامه که معمولا مهاجرت از ایران را به رخ می‌کشد، این بار از موج معکوس مهاجرت و بازگشت ایرانیان از کانادا، به خاطر وضعیت بد اقتصادی در آن کشور خبر داده و نوشت: طبقه متوسط که بدنه اصلی مهاجران ناموفق را تشکیل می‌دهند در مسیر مهاجرت با سختی زیادی مواجه می‌شوند. آنها کسانی هستند که در خارج از کشور سرمایه‌گذاری‌های مالی و فکری کرده‌اند و همین گروه هستند که دچار خسران مضاعف می‌شوند و بازگشت‌شان بسیار دردناک‌تر خواهد بود.
«شیرین» ۱۰ سال پیش ازدواج کرد و به همسرش در مونترال ملحق شد. دو فرزند دارد و می‌گوید هنوز نتوانسته احساس تعلق کند. آنها که از مهاجرت‌شان به کانادا ناراضی‌اند در ماه‌های گذشته درباره شرایط سخت اقتصادی در این کشور نوشته‌اند. «نیلوفر» که دو ماه است به تورنتو رفته، می‌گوید که هزینه‌های زندگی بسیار بالاست. هوا بسیار سرد و آزاردهنده است. او می‌گوید: «گروهی از آنجا رانده و از این‌جا مانده شده‌اند.» «میثم» که چهارسال است به تورنتو مهاجرت کرده، می‌گوید، بیشتر مهاجرانی که به کانادا می‌آیند به‌عنوان کارگر فصلی مشغول به کار می‌شوند، یا در کارهای عمومی مثل انبارداری، صندوق‌داری و... فعال می‌شوند. او هم از میان مهاجران، نارضایتی‌هایی شنیده و می‌گوید که اغلب آنها در ایران وضعیت مالی خوبی داشته‌اند و شرایط زندگی در این کشور برایشان سخت است. حالا هم بیشترین مشکلی که مهاجران و حتی خود اهالی کانادا دارند، مسائل مالی است: «خیلی‌ها از پس زندگی در تورنتو و ونکوور برنمی‌آیند.»
«حسین» هم که به گفته خودش، تازه‌وارد است، تاکید می‌کند، افرادی که به‌دلیل شرایط اقتصادی مهاجرت کرده‌اند با وضعیت سخت‌تری مواجه می‌شوند: «مهاجران ایرانی انتظار دارند در این کشور، در همان تخصصی که در ایران داشتند مشغول به کار شوند درحالی‌که این اتفاق نمی‌افتد. مصاحبه‌های کاری شرایط سختی دارد».
یکی از دلایل مهم برگشت به ایران، تصور نادرست از مهاجرت است. آنها پس از مهاجرت با شوک اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مواجه می‌شوند. کانادا پس از کرونا لطمه اقتصادی بزرگی دید، برای مدت زیادی صدور ویزا معلق ماند و کانادا نیاز به نیروی کار پیدا کرد. شیرین هم می‌گوید با اینکه رفتنش به مونترال از طریق ازدواج بوده اما هیچ‌وقت نتوانسته خودش را متعلق به آن کشور بداند: «۱۰سال است این‌جا زندگی می‌کنم اما خودم را متعلق به این‌جا نمی‌دانم. آنهائی که تازه به این کشور مهاجرت کرده‌اند، سردرگم‌اند و نمی‌دانند چطور باید کار پیدا کنند.» یکی از دوستان او ۵-۴ماه بیشتر نتوانست در مونترال دوام بیاورد و بعد از تحمل سختی‌های مهاجرت، دوباره به ایران بازگشت. او با ویزای توریستی به کانادا رفته بود و قرار بود به ویزای کاری تبدیل کند. اما آن‌قدر مسیر سخت بود که بازگشت: «مهاجران ایرانی نمی‌توانند خودشان را سازگار کنند. وقتی شرایط را سخت می‌بینند، تصمیم به برگشت می‌گیرند. حتی همسرم که در کانادا بزرگ شده، تمایل به ادامه زندگی در آنجا ندارد.»
گروهی از مهاجران ناراضی، در فضای مجازی، بر شرایط سخت اقتصادی در کانادا تاکید می‌کنند: «حقیقت تلخ اینکه، کانادا کشور بسیار گرانی است و اقتصادش بیمار. درآمد و هزینه‌ها با هم همخوانی ندارد.» برخی صحبت از مهاجرت دوم می‌زنند. اغلب‌شان کار تخصصی می‌کنند، شاغل‌اند و میزان درآمدشان هم خیلی پایین نیست، اما می‌گویند که مالیات زیاد، وضعیت نامناسب خدمات، وضعیت درمانی، کاهش میزان امنیت، گرانی مسکن و مدرسه آنها را به فکر مهاجرت دوم انداخته است. 
آغاز و افزایش موج مهاجرت از کانادا را رسانه‌های جهانی هم تایید کرده‌اند. دو ماه پیش خبرگزاری رویترز به موضوع مهاجرت معکوس از کانادا پرداخت. در گزارش رویترز تاکید شده بود که افزایش هزینه زندگی موجب مهاجرت معکوس از کانادا شده‌ و  فقط در شش‌ماه نخست سال ۲۰۲۳ نزدیک به ۴۲ هزار مهاجر کانادا را ترک کرده‌اند؛ براساس آمار رسمی این عدد در ۱۲ ماه سال ۲۰۲۲ معادل ۹۳ هزار و ۸۱۸  نفر بود و سال ۲۰۲۱، ۸۵۹۲۷ مهاجر کانادا را ترک کردند.
دلیل اصلی مهاجرت معکوس از کانادا، مسائل اقتصادی و بالا بودن هزینه‌های زندگی در این کشور است؛ موضوعی که روزنامه فایننشال پست کانادا هم در اسفندماه ۱۴۰۲ آن را تایید کرده است.  نتایج نظرسنجی مؤسسه لجر مارکتینگ نشان می‌دهد بیش از ۸۰ درصد از مهاجران جدید به کانادا که طی دهه گذشته به این کشور مهاجرت کرده‌اند، معتقدند کانادا کشوری بسیار گران برای زندگی 
است.


پاسخ‌های خواندنی مردم به نامه از موضع بالای روحانی

 

طنز نامه روحانی به شورای نگهبان این است که او متهم اصلی آسیب به مشارکت مردم است اما دست پیش می‌گیرد و طلبکار می‌شود!
روزنامه ایران با اشاره به نامه اخیر حسن روحانی خطاب به مردم و در تخطئه شورای نگهبان نوشت: نکته جالب توجه آنجاست که وی خود را همچنان «منتخب و برگزیده مردم» می‌داند. انتقادات تند روحانی به روند بررسی صلاحیت‌ها و عملکرد شورای نگهبان در حالی مطرح شده که او به لطف تایید توسط همین نهاد قانونی، توانست به مدت 8 سال بر صندلی ریاست‌جمهوری تکیه بزند. بدیهی است که رئیس‌جمهور سابق در حالی که دو مرتبه از سوی شورای نگهبان در انتخابات ریاست‌جمهوری احراز صلاحیت شده و در چارچوب قوانین، در انتخابات حضور یافته، نمی‌تواند سازوکاری را که خود به‌واسطه آن به قدرت رسیده، فاقد صلاحیت بداند. روحانی باید پاسخ دهد چرا زمانی که توسط شورای نگهبان تایید می‌شد، خبری از نفی سازوکار نظارت استصوابی نبود و حالا که پس از عیان شدن کارنامه و عملکردش تایید صلاحیت نشده، به نفی قانون می‌پردازد؟
در همین حال رسانه‌هایی مانند مشرق و جهان‌نیوز هم به انتشار بخش‌هایی از نامه روحانی پرداختند، اما واکنش مخاطبان جالب بود:
- اقتصاد ایران را با چاه برجام به ویرانه تبدیل کرد، حالا طلبکار هم هست.
- میشه یک روزی برسه که از دست پررویی نجومی او 
خلاص بشیم.
- وقتی نظام با اینچنین آدم‌هایی که باید محاکمه شوند، مماشات می‌کند، اینها برای فرار رو به جلو مدعی هم 
می‌شوند.
- وقتی در برابر ترک فعل‌هایش محاکمه نشد، صدالبته که زبانش دراز می‌شود!!!
- اعمال و رفتار نسنجیده آقای روحانی در دوره ریاست‌جمهوری‌اش که کشور را فلج کرد اگر عالمانه و عمدی بوده، خیانت است. و اگر نمی‌دانسته، نشانه عدم کفایت. پس چه انتظاری دارد که شورای نگهبان تاییدش کند؟
- آقای روحانی وقتی ملت شما را قبول ندارد، شما چکاره‌اید که خطاب به ملت نامه می‌نویسید؟ 
- چرا قوه قضائیه به‌ ده‌هزار شکايت مردم‌ از روحانی تاکنون‌ رسيدگی نکرده است.
- حسن‌آقا بس کن دیگه حنات رنگی نداره. از جمهوریت به اندازه کافی استفاده کردی. الان ادای جمهوریت درنیار. دم ‌شورای نگهبان گرم، خوب کرد.
- دادگاه‌های آمریکا پدر ترامپ رو درآوردند از بس که هر دفعه به‌خاطر یک موضوع محاکمه‌اش می‌کنن. بعد ایشون، تو ایران راست راست می‌چرخه، کسی هم کاریش نداره.
- همین حرف‌هایی که الان داره میگه، بزرگ‌ترین دلیل برای عدم صلاحیت می‌تونه قلمداد بشه. اما این یک نکته را نباید فراموش کنیم. اگر او رو محاکمه می‌کردیم و مجبورش می‌کردیم درباره بی‌کفایتی‌هایش پاسخ بده کار به این‌جا نمی‌کشید که بخواد برای رد صلاحیتش زبون‌درازی هم بکنه. 
- آقای روحانی! رد صلاحیت شما و امثال شما توسط شورای نگهبان باعث دلگرمی ماست.
- آقای روحانی! یعنی هرکس از مردم رای بالا بگیره، باید خلاف قانون اساسی و قانون مدنی عمل بکنه؟
- مشکل اساسی دولت آقای روحانی این بود که به جای خدا، دنبال کدخدا بود و خدا هم او را به همان کدخدا واگذار کرد و نتیجه‌اش گرانی سرسام‌آور مسکن و ارز و سکه و ماشین و... شد که هنوز هم تبعاتش ادامه دارد.
- بلی رای گرفته بود که دلار سه تومن را به سی‌وسه هزار تومان برساند.
- از مردم رای بالا گرفت اما پدر همین رای‌دهندگان را درآورد.
- جناب رئيس‌جمهور سابق! به فرموده امام امت، ملاک حال فعلی افراد است.
- اقای روحانی! ملت بزرگ ایران اصلا به شما فکر هم نمی‌کند خودتان را به بهانه نامه‌نگاری به ملت خسته نکنید.
- اتفاقا ما هر روز و شب به ایشان فکر می‌کنیم و خیلی دعای ویژه براش می‌کنیم!
- نتیجه عدم محاکمه همین است که طلبکار هم شوند.
- اگر به شکایت مردم رسیدگی و با موارد ترک فعل ایشان توسط قوه قضائیه برخورد می‌شد، امروز شاهد طلبکاری‌اش نبودیم.