kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۸۰۶۱
تاریخ انتشار : ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۸

ورود کنسرسیوم ایرانی به فعالیت در معادن افغانستان

 

نایب ‌رئیس اتاق بازرگانی ایران اعلام کرد: چند شرکت بزرگ معدنی کشور کنسرسیومی با هدف ورود به معادن افغانستان شکل داده‌اند.
قدیر قیافه در گفت‌وگو با ایلنا درباره سرمایه‌گذاری معدن‌کاران کشور در معادن افغانستان گفت: در چندین سال گذشته مذاکرات و رفت و آمدهایی بین ایران و افغانستان با تمرکز بر معادن شکل گرفته است و حدود ۱۰ تا ۱۲ سال گذشته بود که دو مجموعه ایرانی به معادن افغانستان وارد شدند اما دو مانع اصلی در پیشبرد این کار وجود دارد.  وی افزود: یک شرکت صنعتی و معدنی یکی از شرکت‌های ایرانی بود که در سال‌های گذشته به سرمایه‌گذاری در معادن افغانستان وارد شد اما تحت فشار آمریکا، دولت وقت افغانستان پروژه را به شرکت ایرانی واگذار نکرد. همچنین در دولت قبل تیمی قوی از ایران با هدف توسعه فعالیت‌های معدنی به افغانستان سفر کردند و تفاهم‌نامه‌هایی هم امضا شد اما این توافقات هم با تغییر دولت دیگر پیگیری نشد.  
او افزود: چند شرکت بزرگ معدنی کشور کنسرسیومی با هدف ورود به معادن افغانستان شکل داده‌اند و یک شرکت‌ فولادساز بزرگ هم تصمیمات جدی برای ورود به بازار معدن افغانستان دارد. اگر ملل گوناگون مانند چینی‌ها، پاکستانی‌ها، ازبک‌ها و دیگرانی از این قبیل توانستند به معدن‌کاری در افغانستان روی بیاورند حمایت مالی چشمگیر از سوی دولت‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری دریافت می‌کنند در حالی که شرکت‌های معدنی ایران از چنین حمایتی برخوردار 
نیستند.  
ذخایر عظیم سنگ‌های قیمتی در افغانستان
نایب ‌رئیس اتاق بازرگانی ایران به وجود ذخایر عظیم سنگ‌های قیمتی در افغانستان اشاره کرد و ادامه داد: انتظار بخش معدن این است که مؤسسات مالی و اعتباری، بانک‌ها و بازار سرمایه از حضور معدنی‌ها در این بازار حمایت کنند. همچنین از آنجا که افغانستان یک محدوده پرمخاطره به شمار می‌آید و بیش از چهار دهه درگیر جنگ بوده است حکومت افغانستان باید امنیت سرمایه را تضمین کند.  البته سرمایه‌گذاری در افغانستان می‌تواند برای سرمایه‌داران ایرانی پرسود باشد، به روابط دو کشور عمق بخشد و به همکاری‌های درازمدت بینجامد. 
گفتنی است، با توجه به تغییر نظم جهان به نظم منطقه‌ای، صادرات خدمات فنی- مهندسی کشور به همسایگان باید پویا شود و در این زمینه نه تنها موانع حضور شرکت‌های ایرانی (بخش خصوصی) در منطقه باید رفع شود بلکه حضور این شرکت‌ها باید جزو اولویت‌های حکمرانی باشد و حمایت 
شود.