نتایج انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی اعلام شد
تعیینتکلیف ۲۹۰ کرسی مجلس دوازدهم پایان رقابت و آغاز رفاقت برای خدمت به مردم
روز جمعه با برگزاری مرحله دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی با حضور مردم و مشخص شدن نمایندگان 45 کرسی دیگر، تکلیف تمام 290 کرسی مجلس تعیین شد.
سرویس سیاسی ـ
مرحله دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی روز جمعه در 22 حوزه انتخابیه برگزار شد. در این دوره تکلیف 45 کرسی باقیمانده مجلس از میان 90 نامزد مشخص شد و به این ترتیب، همه نمایندگان مردم برای حضور در خانه ملت مشخص شدند.
زمان اخذ رأی در مرحله دوم انتخابات مجلس به دلیل حضور رای دهندگان در شعب و درخواست تمدید مدت زمان انتخابات، طی چند مرحله تا ساعت 22 تمدید شد.
حدود ۱۱۵۰۰ شعبه برای مرحله دوم در سراسر کشور در نظر گرفته شده بود و انتخابات ۸ حوزه انتخابیه (تبریز، تهران، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرمآباد، قائمشهر و ملایر) به شکل تمام الکترونیکی برگزار شد.
یکی از حوزههایی که سرنوشت انتخابات در آن به مرحله دوم کشید، تهران بود که در دور اول تکلیف ۱۴ کرسی آن روشن شد و تعیین سرنوشت بیش از نیمی از نمایندگان این حوزه به دور دوم سپرده شد. روز جمعه مردم حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس ۱۶ نماینده دیگر خود را نیز انتخاب کردند.
محسن اسلامی، سخنگوی ستاد انتخابات کشور اسامی منتخبان مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی را اعلام کرد.
بر این اساس، آرا و منتخبان حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس به شرح زیر است:
آرای منتخبان در حوزههای انتخابیه آبادان، بیرجند، درمیان و خوسف، پارسآباد، بیله سوار و اصلاندوز، پیشوا و قرچک، تبریز، آذر شهر و اسکو نیز به شرح زیر است:
همچنین، نتایج انتخابات در حوزههای انتخابیه خرمآباد و چگنی، رامهرمز و رامشیر، کرمانشاه، شیراز و زرقان، زنجان و طارم، قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ، لنجان و گنبد کاووس، شبستر، مرودشت، ارسنجان، پاسارگاد، ملایر و میانه از این قرار است:
وزیر کشور: انتخابات در اوج امنیت و سلامت
برگزار شد
احمد وحیدی، وزیر کشور ظهر شنبه در نشست خبریِ اعلام پایان انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: با وجود خواست دشمنان ما و کسانی که نمیخواستند این برگ زرین انقلاب اسلامی آن طور که هست رقم بخورد، رقابت کاملا جدی در میدان اتفاق افتاد و با دقت و کاری که انجام شد تمام نقشهها در حوزه امنیت و سلامت نقش بر آب
شد و امانتداری خوبی نسبت به آرای مردم صورت گرفت.
به گزارش ایرنا، وزیر کشور با اشاره به اینکه حضور ارزشمند مردم پای صندوقهای رای با وجود تلاشها و دروغگوییهای دشمنان ملت مشاهده شد، خاطرنشان کرد: از مردم بزرگوارمان تشکر میکنم که با حضور خودشان برگ زرین دیگری در تاریخ انقلاب اسلامی رقم زدند.
وحیدی گفت: این دوره از انتخابات دستاوردهای ارزشمندی داشت که یکی از آنها الکترونیکی کردن انتخابات بود. آرا با سرعت، دقت و فوریت محاسبه شد و به استحضار ملت رسید. با همت ستاد انتخابات به خصوص بخش فناوری این کار انجام شد.
وی تاکید کرد: تمهیدات زیادی برای مسائل امنیتی هم در حوزه فیزیک و هم در حوزه سایبری دیده شده بود.
وحیدی همچنین ضمن قدردانی از رهبر معظم انقلاب در معرفی ۴مؤلفه در راهبری انتخابات گفت: ایشان با معرفی ۴مؤلفه امنیت، سلامت، مشارکت و رقابت، راه را برای ما روشن کردند.
وزیر کشور با اشاره به میزان مشارکت یادآور شد: به طور طبیعی مشارکت در این دوره حدود ۶ تا ۷ درصد بیشتر از مرحله دوم انتخابات در دورههای گذشته بوده است، البته میزان مشارکت دور دوم انتخاباتها به طور معمول از دوره اول کمتر است که موضوعی طبیعی تلقی میشود.
وی اظهار داشت: از نیروهای امنیتی و نظامی، دستاندرکاران و هیئتهای اجرائی، استانداران، فرمانداران و بخشداریها و شورای نگهبان که بسیار قوی عمل کرد و از حلقههای میانی و گروهها و فعالان سیاسی که مردم را برای یک انتخاب بهتر راهنمایی کردند و همچنین از همه فعالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی که نقشآفرینی کردند، تشکر میکنم.
وزیر کشور افزود: از دستاندرکاران ستاد انتخابات که در کل کشور تلاش کردند تا برگزاری انتخابات که حاصل یک کار دستهجمعی بود و میتوانیم ادعا کنیم این امانت با کمال بیطرفی، صداقت و امانت تحویل داده شد، قدردانی میکنم.
وحیدی گفت: تطبیق با قانون دشواریهایی داشت که ما توانستیم نکات ارزشمندی را که در قانون بود اجرائی کنیم، کار بیپایانی که از اسفند سال گذشته شروع شده بود، در اردیبهشت امسال به پایان رسید.
وزیر کشور عنوان کرد: در مرحله دوم در ۸ حوزه انتخابیه، انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار شد که با دقت و سرعت، آرا محاسبه شد و به اطلاع مردم رسید.
وی با تاکید بر اینکه با همت ستاد انتخابات و مرکز فناوری این کار به خوبی انجام شد، تصریح کرد: همگان با عزمی جزم به سوی افقی بلند حرکت میکنیم و انسجام و وفاق اجتماعی دستاورد مهمی است که در این مسیر برای پیشبرد اهداف انقلاب به دست آمد.
به گزارش فارس، وی با بیان اینکه انتخابات در تاریخ انقلاب یک نقطه عطف بسیار روشن است، افزود: انتخابات در اوج امنیت، دقت، سلامت و با مشارکت بسیار خوب و رقابت جدی در میدان
برگزار شد.
خلجی: دولت سیزدهم
پایهگذار برگزاری
انتخابات الکترونیک شد
سپهر خلجی، رئیس شورای اطلاعرسانی دولت نیز در حاشیه بازدید از ستاد انتخابات کشور در جمع خبرنگاران با اشاره به تجربه برگزاری انتخابات الکترونیک، گفته است: دولت این کار را به صورت سنگین و بادقت و حساسیت انجام داد که زمینهای برای انتخابات آتی است. برگزاری انتخابات به صورت الکترونیک، سرعت و سهولت و دقت ایجاد میکند.
وی خاطرنشان کرده است: دولت سیزدهم پایهگذار برگزاری انتخابات الکترونیک شد و این از جمله اقدامات مهم این
دولت است.
گفتنی است، دولت سیزدهم و مجلس یازدهم با رویکرد انقلابی و جهادی موفقیتها و خدمات گستردهای در عرصههای مختلف داشتهاند؛ امید است پایان رقابتها در انتخابات و تشکیل مجلس جدید، آغاز رفاقت برای خدمت بیشتر به مردم باشد.