توصیه به مصرف آب چاه غیرمسئولانه و غیرکارشناسی است
مدیر کل آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و دارو با بیان اینکه آبهای بستهبندی دارای مزایای متعددی هستند، گفت: آب چاهها ممکن است آلودگیهای زیادی داشته باشند.
به گزارش وبدا، مهدی انصاری با بیان اینکه اظهارنظر در مورد اینکه مصرف آب چاه فقط منجر به بروز سنگ کلیه میشود، غیرمسئولانه و غیرکارشناسی است، یادآور شد: آب چاهها ممکن است آلودگی های زیادی داشته باشند که ممکن است به دلیل نزدیکی به مناطق مسکونی، کشاورزی، مراکز صنعتی و منابع دیگر آبهای زیرزمینی متصل آلودگی به ترکیبات آلی، نیترات و سولفات داشته باشد.
انصاری ادامه داد: در تولید و عرضه آبهای بستهبندی، فرآیندهای صنعتی رعایت شده و مجوزهای لازم پس از بررسیها و آزمایشات متعدد اخذ میشود. هر محصول یک شرایط نگهداری دارد که توسط تولید کننده در بستهبندی محصول، اعلام میشود که مصرفکننده، فروشنده و توزیعکننده ملزم به رعایت الزامات انبارداری، حمل و نقل و نگهداری هستند.
وی تاکید کرد: اگر شرایط نگهداری هر محصولی رعایت نشود، طبیعی است که شاید خطراتی برای مصرفکننده به همراه داشته باشد و این هم محدود به یک فرآورده مانند آب بستهبندی شده نیست. ظروف بستهبندی پت در ایران و دنیا، مختص آبهای آشامیدنی نیست بلکه در نوشابهها، روغنهای خوراکی، برخی لبنیات و شیشههای شیرخوری کودکان نیز از مواد پت استفاده میشود.
مدیر کل آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و دارو با بیان اینکه روغنهای زیروترانس مورد تایید سازمان غذا و دارو هستند، افزود: برای هر شاخص روش اندازهگیری وجود دارد که از دقیقترین و حساسترین روشها استفاده میشود و عبارت زیرو معنی عام داشته در حالی که به صورت فنی عبارت غیر قابل ردیابی (not detectable) اعلام میشود. باید اذعان نمود نمیتوانیم و نباید علایق و سلایق شخصی خودمان را در رسانهها عمومیت دهیم.
انصاری در خصوص کیفیت برنجهای غیرایرانی موجود در بازار، گفت: تمامی برنجهای وارداتی در مبادی ورودی کشور و حتی در مبدا تولید نمونهبرداری شده و آنالیزهای لازم بر روی آنها انجام میشود و تنها محصولاتی قابلیت عرضه به بازار مصرف را دارند که با ضوابط و مقررات ملی کشور مطابقت داشته باشند. لازم به ذکر است که کلیه کالاهای سلامت از جمله آبهای بستهبندی مورد نظارت و پایش مستمر سازمان غذا و دارو بوده و با هر گونه عدم انطباق با ضوابط موجود به صورت قانونی برخورد میشود. نظرات ارائه شده از سوی افراد غیرمسئول در حوزه سلامت غذایی، جنبه شخصی دارد و موضع ارگانهای رسمی نیست. اطلاعات ارائه شده بر اساس اطلاعات بسیار محدود و ناقص یک آزمایشگاه بخش خصوصی، فاقد عمومیتبخشی به کل جامعه است.