kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۷۵۰۴
تاریخ انتشار : ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۶
به بهانه اتفاقات تلخ ورزشگاه آزادی

بازنگری جدی برای حضور بانوان در استادیوم‌های فوتبال! (نکته ورزشی)

 
 
 
سرویس ورزشی-
در چارچوب هفته بیست و پنجم لیگ برتر فوتبال ایران، چهارشنبه شب هفته گذشته تیم‌های پرسپولیس و سپاهان در ورزشگاه آزادی به مصاف هم رفتند که در پایان دو تیم به تساوی بدون گل رضایت دادند. در جریان این بازی به ویژه در بین دو نیمه، رفتارها و توهین‌های بسیار زشتی از سوی برخی تماشاگران سر زد که هیچ سنخیتی با فرهنگ اسلامی ما نداشت. این مسئله به حدی بود که مأموران انتظامی ناچار به تغییر جایگاه استقرار تماشاگران بانوان پرسپولیس شدند. 
در ادامه اظهارات عجیب یک پیرمرد طرفدار سپاهان علیه خانم‌های حاضر در ورزشگاه آزادی هم جار و جنجال زیادی به راه انداخت و بسیاری از چهره‌های ورزشی نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند. در پایان واکنش‌های صورت گرفته فدراسیون فوتبال به موضوع ورود کرد و تعدادی از مدیران دو باشگاه پرسپولیس و سپاهان را به کمیته انضباطی احضار کرد. 
البته بازتاب گسترده موضوع پای وزیر ورزش و جوانان را هم به میان کشید تا جایی که دیروز کیومرث ‌هاشمی طی دستوری به رئیس فدراسیون فوتبال، از او خواست ضمن بررسی اتفاقات رخ داده در برخی از ورزشگاه‌های کشور، گزارش آسیب‌شناسی از رخدادهای اخیر را ارائه کند.
در بخشی از این نامه آمده است: «همان‌طور که مطلع هستید موضوع امکان حضور بانوان محترم علاقه‌مند فوتبال در ورزشگاه‌های کشور در شرایطی مورد موافقت مراجع تصمیم‌گیرنده قرار گرفت که فدراسیون فوتبال به عنوان متولی فوتبال کشور و همچنین باشگاه‌های حرفه‌ای فوتبال در جهت بهبود زیرساخت‌ها، ساماندهی هر چه بهتر هواداران زن و مرد و همچنین ارتقای جو اخلاقی و فرهنگی حاکم بر استادیوم‌های فوتبال تلاش کنند که متأسفانه نه تنها شاهد بهبود شرایط فرهنگی حاکم بر ورزشگاه‌های فوتبال نیستیم، بلکه شاهد بروز و ظهور صحنه‌ها و اتفاقاتی هستیم که هرگز در شأن هواداران ایرانی نبوده و متأسفانه رفتار برخی هوادارنماها زمینه ایجاد خدشه بر منزلت و کرامت زن ایرانی را نیز فراهم کرده است که رصد و کنترل این افراد معدود وظیفه باشگاه‌هاست.»
هوادار سپاهان ۱۰ سال محروم شد
بلافاصله پس از انتشار نامه وزیر ورزش، کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال رای خود را درباره هوادار خاطی دیدار تیم‌های پرسپولیس و سپاهان اعلام کرد. در رای کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال آمده بود: «درباره گزارش ابرازی علیه هوادار منتسب به باشگاه سپاهان اصفهان مبنی بر ارتکاب رفتار توهین‌آمیز در ورزشگاه آزادی در جریان مسابقه دو تیم پرسپولیس و سپاهان در مورخ 1403/2/12 از سری رقابت‌های لیگ برتر کشور، با توجه به مجموع اوراق و محتویات پرونده و با عنایت به مفاد مطالب عنوان شده از سوی هوادار موضوع گزارش که در جریان تحقیقات هویت نامبرده نصرا...گرگزن مشخص شده است و اظهارات وی از مصادیق هتک حرمت و توهین محسوب می‌شود، بنابراین مستند به مواد ۶۰ و ۷۱ مقررات انضباطی نامبرده به مدت ۱۰ سال از ورود به کلیه ورزشگاه‌های فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلی کشور محروم خواهد بود.»
بی‌توجهی به فرهنگ در ورزش
همان گونه که در نامه وزیر ورزش و جوانان به فدراسیون فوتبال تاکید شده پس از حضور بانوان علاقه‌مند فوتبال در ورزشگاه‌های کشور اقدامی درخصوص ارتقای جو اخلاقی و فرهنگی حاکم بر استادیوم‌های فوتبال صورت نگرفته و نتیجه‌اش اتفاقات تلخ چهارشنبه هفته گذشته ورزشگاه آزادی و پیش از آن در چند ورزشگاه دیگر( تبریز و اراک) بود. واقعا اگر فدراسیون و باشگاه‌ها نمی‌توانند درخصوص ارتقای جو اخلاقی و فرهنگی کار یا اقدامی انجام دهند، نیاز است درباره موضوع حضور بانوان در ورزشگاه‌ها «بازنگری جدی» صورت گیرد.
از سوی دیگر فراموش نکنیم که نتیجه سالها بی‌توجهی به مقوله فرهنگ و خلاصه کردن اقدامات فرهنگی در نصب بنر و سر دادن شعار و... همان می‌شود که چهارشنبه شب هفته گذشته در ورزشگاه آزادی و در حاشیه دیدار پرسپولیس و سپاهان دیدیم. جایی که هیچ‌کس دلش نمی‌خواست در مسابقه فحاشی از دیگری عقب بماند!
موضوعات مورد بحث درباره اتفاقات اخیر، بار دیگر این مهم را یادآوری می‌کند که باشگاههای کشور به عنوان نقش‌آفرینان اصلی به رغم داشتن پسوند فرهنگی کمترین کاری در این زمینه انجام نداده‌اند و وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال نیز همچون باشگاهها منفعل بوده‌اند و اگر کارنامه افرادی که مسئولیت فرهنگی در این بخش‌ها طی حداقل دو دهه اخیر عهده‌دار بوده‌اند را بررسی کنید متوجه می‌شوید که کمترین‌ها نیز در این زمینه صورت نگرفته است لذا برای ریشه‌یابی اتفاقاتی مثل حوادث تلخ اخیر به جای رفتن سراغ شاخ و برگ‌ها باید ریشه را پیدا کرد؛ ریشه‌ای که در نگاه بالاترین بخش‌های ورزش به مقوله فرهنگ قرار دارد.