کد خبر: ۲۸۷۴۱
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۳۹۳ - ۲۰:۰۰
معاون وزیر نیرو اعلام کرد

افزایش 5 برابری اعتبار خرید تضمینی آب از بخش خصوصی

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا از افزایش پنج برابری خرید تضمینی آب از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی خبر داد.



رحیم میدانی گفت: اعتبار خرید تضمینی آب در سال جاری بیش از یک هزار میلیارد ریال است که این رقم در بودجه سال آینده با کمک معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری و با پنج برابر افزایش به پنج هزار میلیارد ریال افزایش می‌یابد.
وی با ابراز امیدواری نسبت به تصویب این اعتبار در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: هر یک واحد اعتبار پیش‌بینی شده در خرید تضمینی آب شرایط جذب 10 واحد برای سرمایه‌گذاری در این بخش را فراهم می‌کند.
میدانی با تأکید بر اشتیاق بخش خصوصی در سرمایه‌گذاری برای انجام پروژه‌های آبی در کشور گفت: پروژه‌های آبی به روش خرید تضمینی (بی او تی) انجام می‌شود و وزارت نیرو برای توسعه مشارکت بخش خصوصی و فراهم شدن شرایط خرید تضمینی آب از بخش خصوصی در نظر دارد این اعتبار را در سال آینده حتی به هفت هزار میلیارد ریال نیز افزایش دهد.
معاون وزیر نیرو با تأکید بر وضعیت منابع آب‌های زیرزمینی به طرح تعادل بخشی آب‌های زیرزمینی اشاره کرد و اظهار داشت: در بودجه سال آینده چهار هزار و 500 میلیارد ریال برای اجرای این طرح در نظر گرفته می‌شود.
میدانی گفت: موضوع آب در دولت به محور اصلی تصمیم‌گیری‌ها تبدیل و در برنامه ششم توسعه نیز به عنوان موضوعی برجسته مورد توجه قرار گرفته است و به همین دلیل دولت در برگزاری شورای عالی آب اهتمام ویژه‌ای دارد.
وی با تأکید بر تمرکز دولت بر افزایش بهره‌وری از آب، گفت: فعالان بخش آب از فرصت موجود باید استفاده و طرح‌های آب را با جدیت بیشتری پیگیری کنند.
وی با اشاره به پروژه‌های نیمه تمام بخش آب خاطرنشان ساخت: تکمیل طرح‌های نیمه تمام این بخش 140 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد در حالی که مجموع اعتبارات امسال وزارت نیرو شش هزار میلیارد تومان است.
میدانی گفت: اگر سالانه 10 هزار میلیارد تومان اعتبار به این بخش اختصاص یابد 14 سال برای تکمیل طرح‌های نیمه تمام زمان نیاز است.
معاون وزارت نیرو همچنین ایران را در ساخت سد و تأمین تجهیزات مورد نیاز در کشور خودکفا دانست و گفت: ایران در زمره صادرکنندگان خدمات سد سازی است و 90 تا 95 درصد تجهیزات مورد نیاز ساخت تصفیه‌خانه‌ها نیز از داخل تأمین می‌شود.
معاون وزیر نیرو در سفر به استان سمنان خط انتقال آب چشمه روزیه به سمنان و تونل آن، سدهای مطالعاتی فینسک و چاشم در شهرستان مهدیشهر، تصفیه خانه آب دامغان و سد شهید شاهچراغی و نیز مجتمع آب روستایی کلاته در دامغان را مورد بازدید و بررسی قرار داد.