kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۷۳۶۲
تاریخ انتشار : ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۵
سخنگوی سازمان امور مالیاتی:

طلافروشان کمتر از کارمندان مالیات دادند!

درحالی طلافروشان مدعی هستند، ثبت سرمایه آنها در سامانه جامع تجارت برای این صنف به چالش تبدیل شده که سازمان امور مالیاتی اعلام کرد: میانگین مالیات ابرازی طلا فروش‌ها در سال قبل 9 میلیون و 600 هزار تومان یعنی ۸۰۰ هزار تومان در ماه بوده است.




به گزارش خبرگزاری تسنیم، نادر بذرافشان؛ رئیس اتحادیه طلافروشان تهران درباره ابهامات ثبت موجودی طلافروشان در سامانه جامع تجارت گفت: در رابطه با سامانه جامع تجارت، ما سه ماه گذشته شاهد این بودیم که اجرای این سامانه مؤدیان باعث شد تعدد سامانه ایجاد شده و مشکلاتی به‌وجود بیاید و تلاش شد که دو سامانه، تبدیل به یک سامانه بشود.
او افزود: ما دو مشکل داریم؛ در سامانه مؤدیان به ریال هزینه‌ها و فاکتور‌ها باید ارسال بشود و در سامانه مؤدیان طلا به وزن است. همچنین که این دو سامانه در رابطه با مسائل کلی‌شان تفاوت‌های خیلی خاصی دارند. در سامانه مؤدیان می‌گویند هویت کارت ملی اجباری نیست اما در سامانه جامع تجارت می‌گویند، این اجبار است. تعدد و سردرگمی این سامانه‌ها موجب شده که همکاران ما نسبت به این مسئله واکنش بدهند. یک‌سری اصلاحاتی که این سامانه می‌خواهد متاسفانه اتفاق نیفتاده است.
 فراهم بودن امکان ثبت صورتحساب‌ها
مهدی موحدی؛ سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور هم گفت: اگر در سامانه‌های دولتی مثل سامانه جامع تجارت، صورت حساب الکترونیک طبق قواعد سازمان امور مالیاتی در واقع صادر بشود و این صورت حساب الکترونیک به سامانه مؤدیان منتقل بشود دیگر عملاً نیازی برای ثبت مجدد آن در سامانه مؤدیان نخواهد بود.
او درباره مالیاتی که طلافروشان پرداخت می‌کنند تصریح کرد: اگر مالیات ابرازی طلافروشان را لحاظ بکنیم به میزان 9 میلیون و 600 هزار تومان بوده برای یک سال در 1402؛ یعنی تقریبا ماهانه 800 هزار تومان. در حالی که مالیات کارمندان در سال گذشته بیش از 10 میلیون تومان بوده. یعنی کارمندان بیشتر مالیات دادند تا طلافروش‌ها.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور افزود: ما تعاملات بسیار خوبی هم با صنف طلا داشتیم و حداقل از دو سمت دوستان ما در صنف طلا می‌توانستند صورت‌حساب‌های خودشان را ارسال بکنند اگر در سامانه جامع تجارت بیایند و صورت‌حساب الکترونیک خودشان را ثبت بکنند این صورت‌حساب الکترونیک به واسطه وب سرویسی که بین سامانه جامع تجارت و سازمان امور مالیاتی برقرار است به سامانه مؤدیان قابلیت انتقال را پیدا می‌کند. بنابراین اگر در قالب صورت‌حساب می‌زنند می‌توانند صرفاً در سامانه جامع تجارت آن را صادر بکنند. یک وب سرویس‌هایی به جهات فنی هم برقرار شد که کسانی که سامانه جامع تجارت را انتخاب می‌کنند صورت حساب‌هایشان در سامانه مؤدیان هم بنشیند.
شفافیت‌ِ زنجیره تولید و عرضه طلا
همچنین به گزارش خبرگزاری فارس، حمیدرضا دهقانی‌نیا؛ سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: ‌براساس تبصره 4 ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، یکی از دسته‌بندی‌ها مصنوعات طلا است. در گام اول انتظار این بوده که ثبت موجودی‌ها در سامانه جامع تجارت اقدام صورت بگیرد. وقتی این اقدام انجام شود شفافیت زنجیره تولید در اولین حلقه که موجودی است محقق می‌شود و وقتی این شفافیت کلید بخورد می‌شود با همکاری بقیه مسیر را هم طی کرد. 
سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: در تبصره 3 ماده 6 قانون تسهیل تکالیف مؤدیان مالیاتی، بیان شده که اگر دستگاهی مثل سامانه جامع تجارت اطلاعات را دریافت کرد دیگر نیازی نیست دستگاه دیگری این اطلاعات را دریافت کند.