وزیر نیرو اعلام کرد
ایران پنجمین کشور جهان از لحاظ وسعت شبکههای مهم آبیاری
وزیر نیرو گفت: ایران توانسته است در سالهای گذشته ۵۰ پروژه بزرگ آب و برق را در ۲۰ کشور جهان یا به اتمام برساند و یا در حال اجرا داشته باشد.
به گزارش ایسنا، علیاکبر محرابیان در مراسم افتتاح طرح بزرگ برق آبی «اومااویا»، براساس اعلام کمیسیون بینالمللی آبیاری و زهکشی، ایران پنجمین کشور جهان از لحاظ وسعت شبکههای مهم آبیاری و زهکشی است.
وی با بیان اینکه در عرصه تولید تجهیزات و قطعات مورد نیاز تصفیهخانههای آب و فاضلاب موفق شدیم بیش از ۹۵ درصد نیاز خود را از داخل کشور تامین کنیم، گفت: بیش از ۲۰۰ سد بزرگ و بیش از ۶۰۰ سد کوچک با حجم مخزن حدود ۶۰ میلیارد متر مکعب در کشور ساخته شده است.
وزیر نیرو با بیان اینکه با توجه به ظرفیت فنی و مهندسی کشور در صدور خدمات فنی و مهندسی در بخش آب و برق و فاضلاب ایران توانسته است در سالهای گذشته ۵۰ پروژه بزرگ آب و برق را در ۲۰ کشور جهان یا به اتمام برساند و یا در حال اجرا داشته باشد، اظهار کرد: به عنوان نمونه از جمله پروژههایی که با توان مهندسان ایرانی در کشور تاجیکستان به بهرهبرداری رسیده است، میتوان به سد و نیروگاه سنگ توده اشاره کرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر نیز پروژه سد راغون که یکی از بزرگترین طرحهای عمرانی جهان در کشور تاجیکستان با ارتفاع ۳۳۵ متر و ظرفیت ذخیره ۱۴ میلیارد مترمکعب است، توسط مشاوران و پیمانکاران بینالمللی از جمله شرکتهای ایرانی در حال ساخت است.
جزو ۱۰ کشور اول جهان در تولید برق حرارتی
محرابیان در ارتباط با توان مهندسی ایران در صنعت برق نیز بیان کرد: در بخش برق براساس آمارهای آژانس بینالمللی انرژی ایران در حوزه تولید برق حرارتی جزو ۱۰ کشور اول جهان است و در بخش نیروگاههای برق آبی نیز به همت متخصصان داخلی، ایران جزو کشورهای برتر جهان شناخته میشود.
وزیر نیرو در ادامه با تاکید بر اینکه میتوان عرصههای فنی و اقتصادی را به عنوان انگیزهای برای توسعه صلح و دوستی بین کشورها و ملتها قلمداد کرد، ادامه داد: در نتیجه رویکرد مثبت دولتها در عرصه بینالملل و همکاری آنها در حوزههای فنی و مهندسی میتوانیم به توسعه صلح و دوستی در جهان دست پیدا کنیم.
وی با اشاره به افتتاح پروژه چند منظوره «اومااویا» در کشور سریلانکا گفت: در کشور سریلانکا گرد هم آمدهایم تا یکی از دستاوردهای مهم اقتصادی و فنی مشترک بین دو کشور را که با توان و تخصص مهندسان ایرانی اجرائی شد، به صورت رسمی به بهرهبرداری برسانیم.
محرابیان در همین خصوص گفت: طرح چندمنظوره «اومااویا» که توسط شرکت ایرانی فراب احداث شده است هم اکنون با همت متخصصان دو کشور و توجه ویژه دولتمردان کشور سریلانکا آماده بهرهبرداری است، یک پروژه پیچیده بود. از جمله اهداف احداث آن میتوان به تولید ۱۲۰ مگاوات برق، احداث دو سد با کاربرد انتقال میان حوضهای آب، تامین آب شرب بخشی از مردم و تامین آب برای پنج هزار هکتار زمین کشاورزی اشاره کرد.
وزیر نیرو ادامه داد: طی دوره ساخت این سد و نیروگاه برای بیش از ۱۷۰۰ نفر از مردم کشور سریلانکا به صورت مستقیم اشتغالزایی شد و در کنار آن در عملیات ساخت این پروژه رکوردهای ویژهای در زمینه حفر تونلها، نصب عمیقترین نیروگاه برق آبی در عمق ۷۰۰ متری زمین و تعبیه شفت ۶۱۸ متری و نیز احداث تونل عمودی برای هدایت آب روی توربینها اشاره کرد.
محرابیان تصریح کرد: هر کدام از این اقدامات اگر جزو نخستینها در جهان نباشد، به طور قطع در عرصه فنی و اجرائی در زمره پروژههای عظیم و برجسته جهان قرار میگیرد.
وزیر نیرو در بخش پایانی سخنان خود با قدردانی از زحمات متخصصان ایرانی و سریلانکایی به منظور تحقق این عملیات پیچیده، اظهار کرد: اجرای موفق پروژه چندمنظوره «اومااویا» میتواند مقدمهای برای توسعه همکاریهای ایران و سریلانکا در سایر پروژههای مشابه دیگر باشد.