اگر ما نبودیم، اسرائیل در مقابل ایران قادر به دفاع از خود نبود
جو بایدن رئیسجمهور آمریکا تاکید کرد حمله شنبه گذشته ایران به رژیم صهیونیستی یکی از بزرگترین حملات پهپادی و موشکی بود که جهان آن را مشاهده کرد. رئیسجمهور آمریکا با اشاره به نقش این کشور در مقابله با این حمله افزود: ما از اسرائیل دفاع کردیم و به آنها برای مقابله با این حمله کمک کردیم، امروز ایران با محدود شدن صادرات خود و افزایش تحریمها تاوان این اقدام را پرداخت میکند.
در همین زمینه، ویلیام برنز رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) نیز اعلام کرد: اگر اطلاعات و حمایتهای ما و شرکایمان نبود مقابله اسرائیل با این حمله با شکست مواجه میشد. حمله ایران به اسرائیل در نهایت شکستی بزرگ محسوب میشود. روزنامه عبری زبان یدیعوت آحارونوت تاکید کرد که خانوادههای اسرای اسرائیلی در غزه پس از اینکه ایتمار بن گویر وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی حمله ادعایی در داخل ایران را «مسخره» خواند، خواستار برکناری فوری او شدند. آنها تاکید کردند بن گویر با این اظهارات جان فرزندان ما را به خطر میاندازد.
شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از یک منبع نزدیک به نتانیاهو اعلام کرد که ما به دنبال جنگ با ایران نیستیم. منبع مذکور همچنین مدعی شد که ما ثابت کردیم قادر به نفوذ به ایران هستیم. این منبع بیان کرد که ما اکنون ماموریتهای مهمتری در جبهه غزه و لبنان داریم.
رسانههای اسرائیلی تاکید کردند که سکوت کامل نتانیاهو در هفته جاری، نشاندهنده دردسر استراتژیک و سیاسی است که حمله ایران (به اراضی اشغالی) برای او ایجاد کرده است.
خاخام صهیونیست:
نمیدانیم از دست ایران به کجا فرار کنیم دورهای هم نیست که معجزه باشد
و دریا شکاف بردارد
در همین شرایط، رونان شاولوف، خاخام یهودی صهیونیست درباره حمله و پاسخ ایران به اسرائیل عنوان داشت: بزرگترین جنگ ایران و اسرائیل و همه اینها به این دلیل است که ایران همه جبههها را اداره میکند: سوریه، حزبالله، غزه و همچنین در مرزهای اردن. وی افزود: ما به دام افتادهایم، بنابراین اگر بخواهیم از جایی فرار کنیم، جایی نداریم. ما در دورهای نیستیم که معجزه رخ دهد و دریا به دوازده قسمت تقسیم شود(کنایه به شکافته شدن دریا با دعای حضرت موسی). فقط باید از خداوند کمک بخواهیم.
اذعان تحلیلگر فرانس 24
به موفقیت حمله ایران به اراضی اشغالی
«وسیم الاحمر»، تحلیلگر شبکه فرانس 24 نیز میگوید: ایران ثابت کرد قادر به شلیک صدها پهپاد و موشک به اسرائیل است.
وی عنوان داشت: کاری که ایران کرد واقعا بینظیر بود ایران برای اولین بار حمله مستقیم و با چنین شگردی انجام داد؛ حملهای که با مطالعه انجام شد و موفق بود. در همین زمینه، علم صالح، استاد مطالعات ایران و خاورمیانهشناسی در دانشگاه ملی استرالیا عنوان داشت: ایران کاری کرده کارستان؛ هیچوقت هیچ کشوری امکان حمله به یک قدرت اتمی تحت حمایت چند قدرت اتمی را نداشته است! وی همچنین افزود: ایران به خصوص در شش ماه اخیر نشان داد که امکان مدیریت تنش را داراست.
پژوهشگر لبنانی: «وعده صادق» توان بازدارندگی ایران را
قوت بخشید
همچنین، «ثریا عاصی»، نویسنده و پژوهشگر سیاسی لبنانی در واکنش به عملیات «وعده صادق» گفت: ایرانیها همواره با ظرفیتهایی که در اختیار داشتهاند از وطن خود دفاع کردهاند و با این عملیات اخیر درس بزرگی را در زمینه شیوههای دفاعی خود به رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی و غربی دادند.
روزنامهنگار و نویسنده سیاسی لبنانی در پاسخ به سؤال ایسنا درباره عملیات «وعده صادق» و تاثیر آن بر احیای توان بازدارندگی ایران معتقد است که عبارت «توسعه توان بازدارندگی ایران» بر احیای بازدارندگی ترجیح دارد چرا که ایرانیها همواره و شجاعانه با ظرفیتهایی که در اختیار داشتند از میهن خود دفاع کردهاند و این مهمترین مسئله است.
نویسنده لبنانی تصریح کرد: آنها از کشور خود در برابر تجاوزات آمریکا و در جنگ عراق، کشورهای خلیجفارس، مصر و آتلانتیک علیه ایران در بین سالهای ۱۹۷۹-۱۹۸۸ و نیز در برابر عملیات تروریستی خرابکارانه رژیم اسرائیل علیه این کشور و علیه ملتهای عربی در کشورهای «هلال حاصلخیز» دفاع کردند. وی ادامه داد: اما درباره تواناییهای بازدارندگی و دفاع از میهن، شکی نیست که بر اساس دادههای موجود، آنها به اسرائیلیها، کشورهای خلیجفارس، اردن، مصر، آمریکاییها، فرانسویها، آلمانیها و انگلیسیها در سیزدهم ماه جاری میلادی درس بزرگی را در زمینه روشهای دفاعی و تهاجمی دادند و نشان دادند که ایرانیها به خودشان متکی بودند و توانمندیهای نظامی خود را توسعه دادند. پژوهشگر سیاسی لبنانی با تقدیر از ایران و دستاوردهای آن اظهار داشت: عملیات ایرانیها در چارچوب دفاع ملی، بیانگر خلاقیت و نوآوری آنهاست و نباید فراموش کرد که آنها از وطن و ملتی میهنپرست دفاع میکنند.
این روزنامهنگار لبنانی درباره نقش این عملیات در تقویت مواضع جبهههای مقاومت گفت: این سؤال گسترده است، اما اگر قرار باشد به آن پرداخته شود، آن را میتوان از دو جنبه پاسخ داد: وجه اول، وطن دوستی ایرانی است. بنابراین، نقش دوستان و دوستداران صلح در این جهانی که ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و کشورهای ناتو در آن ویرانی به بار میآورند، حمایت و دفاع رسانهای و سیاسی از ایران است. جنبه دوم این است که تجاوز به ایران، نقض قوانین بینالمللی و تجاوز به کشوری محسوب میشود که برای پیشرفت و آزادی مردم خود و تضمین بقای موجودیت خود، به حاکمیت ملیاش اهتمام میورزد.
بر این اساس، حمایت از ایران از طریق مبارزه حامیانش با دشمنان آن در کشورشان و تحکیم ارکان و پایههای دولت ملی در این کشور امکانپذیر است.
به گزارش ایسنا، ثریا عاصی در پایان این گفتوگو عنوان داشت: در مورد جبهههای مقاومت در یک کلام میتوان گفت که آنها به خاطر آنچه ایران در اختیارشان میگذارد و کمکی که به آنها در ایجاد نهادهای ملی مستقل در کشورهایشان ارائه میدهد مدیون ایران هستند. منظور در اینجا این است که جبهه مقاومت قبل از اینکه پایگاهی برای آغاز هرگونه حرکت و یا اقدامی داشته باشد، نمیتواند از نظم بینالمللی که ایران به دنبال دستیابی به آن است دفاع کند.