قالیباف در پاسخ به تذکری:
هفته بعد گزارش «جلسه ارزی مجلس و دولت» در صحن مطرح میشود
رئیسمجلس شورای اسلامی با اشاره به برگزاری جلسه مشترک دولت و مجلس درباره ارز، گفت: حتماً گزارش جمعبندی مربوط به مسائل ارزی را هفته بعد در صحن مجلس ارائه میدهیم.
صدیف بدری، نماینده مردم اردبیل در جلسه علنی دوشنبه مجلس شورای اسلامی طی تذکر شفاهی، گفت: قرار بود مجلس شورای اسلامی مباحث ارزی و وضعیت بازار ارز را بررسی کند.
وی ادامه داد: متأسفانه الان وضعیت بازار ارز کاملاً آشفته است. همچنین بانک مرکزی برای واردات مواد اولیه به تولیدکنندگان میگوید که ارز ندارد. معلوم نیست بانک مرکزی چه کار میکند. کمیسیون تخصصی ما به بانک مرکزی نظر تخصصی را برای برونرفت از این مشکلات داده، اما بانک مرکزی اصلاً آن را قبول ندارد و کنار گذاشته است.
محمدباقر قالیباف، رئیسمجلس شورای اسلامی در پاسخ به این تذکر، گفت: درباره مسائل ارزی روز گذشته جلسهای با حضور دوستانمان در دولت، بانک مرکزی، وزیر اقتصاد، رئیس کمیسیونهای اقتصادی، صنعت، جهش تولید و بودجه مجلس داشتیم و ادامه بحثمان به چهارشنبه هفته جاری موکول شد. حتماً گزارش جمعبندی مربوط به ارز هفته بعد در صحن مجلس ارائه خواهد شد.
«سپند» از امتیاز صنایع دفاعی
و شرکتهای دانشبنیان برخوردار میشود
خبر دیگر اینکه، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره جزئیات طرح تقویت و توسعه علوم پژوهش و نوآوری دفاعی (طرح تشکیل سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) وزارت دفاع، موادی از این طرح را به تصویب رساندند.
متن طرح یادشده به شرح ذیل است:
ماده ۱- به منظور دستیابی به فناوریهای برتر مورد نیاز دفاعی و امنیتی حال و آینده با تاکید بر نوآوری و پشتیبانی از توسعه آنها و در راستای غافلگیری فناورانه دشمن و پیشگیری از غافلگیری فناورانه کشور با تاکید بر مدیریت و دستیابی به فناوریهای بدیل، نوظهور، شالودهشکن، پر مخاطره و برتر ساز در حوزه تهدیدات نوین و همچنین طراحی، ساخت، تولید، تأمین و پشتیبانی محصولات حوزه پدافند نوین، سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی وابسته به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح که در این قانون به اختصار سپند نامیده میشود، با هدف تداوم و تثبیت راه دانشمند شهید فخریزاده تشکیل میگردد.
ماده ۲- سپند دارای شخصیت حقوقی مستقل و با ماهیت مؤسسه دولتی و دارای استقلال مالی، معاملاتی و اداری بوده و در چهارچوب مقررات نیروهای مسلح و اساسنامه مصوب بدون الزام به رعایت قانون محاسبات عمومی کشور اداره میشود.
ماده ۳- نوآوریها و فناوریها و طرحهای منتخب توسط ستاد کل نیروهای مسلح تعیین و از طریق وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به سپند ابلاغ میشود.
ماده ۴- سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) میتواند برای اجرای مأموریتهای خود با تصویب ستاد کل نیروهای مسلح نسبت به ایجاد پژوهشکده و شرکتهای تخصصی تابعه اقدام کند.
ماده ۵- سپند مشمول کلیه امتیازات، ترجیحات، تخفیفات و اولویتهای قانونی که در مورد صنایع دفاعی و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی و شرکتهای دانش بنیان در قوانین و مقررات پیشبینی شده و یا میشود، خواهد بود.
ماده ۶- سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی(سپند) از منابع انسانی و امکانات واگذار شده از وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و اعتبارات مصوب سالانه برابر برنامهها و مأموریتهای مصوب برخوردار میشود.
ماده ۷- سپند بر اساس این قانون و نیز اساسنامه مصوب فرماندهی معظم کل قوا اداره میشود.
التهابات بازار ارز حتماً قابل مدیریت است
علاوهبر اینها، محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی، اظهار کرد: اگر با سیاستهایی که الان بانک مرکزی در حوزه ارز اتخاذ کرده است پیش برویم، نگرانی ما برای افزایش التهابات ارزی به مراتب بیشتر خواهد شد.
نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی متذکر شد: کمیسیون اقتصادی مجلس سال گذشته پیشبینیهایی درباره مسئله ارز داشت که این پیشبینیها در حال تحقق است. انتظار داریم دولتمردان بر اساس تجارب علمی، اجرائی و سند تحول دولت مردمی، مسیر حرکت ارزی کشور را مدیریت کرده و کاری کنند که التهابات در این بازار کاهش یابد.
وی با بیان اینکه التهابات بازار ارز حتماً قابل مدیریت است، گفت: امیدواریم بانک مرکزی و وزارت اقتصاد بتوانند آثار تورمی ارز بر زندگی مردم را کاهش دهند. البته کمیسیون اقتصادی مجلس هم در نامهای به رئیسجمهور راهکارهای لازم جهت بهبود بازار ارز را ارائه داده است که امیدواریم که این موارد مورد توجه قرار گیرد و عملیاتی شود.
یک فوریت «طرح اصلاح برخی احکام مالیاتی»
تصویب شد
نمایندگان مجلس با دو فوریت طرح برخی از احکام مالیاتی جهت تسهیل فعالیتهای اقتصادی کشور در سال جهش تولید با مشارکت مردم با ۱۱۳ رأی موافق، ۵۱ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۱ نماینده حاضر در جلسه مخالفت کردند.
در ادامه نمایندگان با یک فوریت این طرح با ۱۲۵ رأی موافق، ۴۳ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۲ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
عوامل برنامههای قرآنی
با حضور حجتالاسلام قمی قدردانی شدند
خبر دیگر اینکه، جلسه فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی، با حضور رئیس سازمان صداوسیما، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و جمعی از نمایندگان این فراکسیون در کمیسیون تلفیق برگزار شد.
در این جلسه، بسیاری از دستاندرکاران محافل قرآنی اعم از شورای توسعه قرآنی، آموزش و پرورش، بسیج، شهرداری، کانونهای فرهنگی و مذهبی و رادیو و تلویزیون حضور یافته و مسایل مربوط به این بخش را مطرح کردند.
همچنین در این مراسم از عوامل ویژه برنامههای قرآنی کشور در ماه مبارک رمضان قدردانی
به عمل آمد.